Semo 0 Posted May 27, 2019 Report Share Posted May 27, 2019 Witam serdecznie Proszę o informację czy można ustawić poprzez HUB alarm na dwa różne obwody . Czyli przykładowo: - alarm 1: 4 czujki mogą go uruchomić (alarm obwodowy gdy domownicy idą spać i aktywne są np. tylko kontaktrony) - alarm 2: 8 czujek może go uruchomić (alarm sztandarowy gdy np. domownicy wyjeżdżają i aktywne są kontaktrony oraz czujki ruchu) Jeśli tak, to jak skonfigurować coś takiego? Mam również pytanie o to czym jest "Alarm powiązania" pod: HUB->Automatyka->Alarm->Więcej ustawień->Alarm powiązania. Link to post Share on other sites
Semo 0 Posted May 28, 2019 Author Report Share Posted May 28, 2019 (edited) Podbijam temat. Ma ktoś jakieś info na ten temat? Na ten moment jedyne co wymyśliłem to rozdzielenie czujek przypisanych do alarm 1 i alarm 2 pomiędzy dwa HUBy. Tym samym mając przykładowo bezprzewodowy przełącznik ustawiam: jednym kliknięciem uzbrajam HUB1, podwójnym kliknięciem uzbrajam HUB1 + HUB2. Edited May 28, 2019 by Semo Link to post Share on other sites
canibalo 2 Posted June 4, 2019 Report Share Posted June 4, 2019 ja Ci mogę zaproponować Home Assistant i zrobisz sobie tam co twoja wyobraźnia wymyśli... Link to post Share on other sites
Recommended Posts