MODLISZKA21 Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 Mam Xiaomi Redmi 5 Plus. Nie mam pojęcia co zjada mi baterie. Owszem mam zainstalowany FB, używam WiFi oraz danych mobilnych. Ale telefonu nie używam, aż tak ostro jak inni wymagajacy użytkownicy Głównie chodzi mi o system android. Jakoś 3 dni temu miałam 35% systemu Android i mi ledwo do 37% urosło gdy go nie używałam. Teraz po ładowaniu mam więcej i najgorsze jest to, że mi nie spada gdy korzystam z internetu. Zauważyłam, że gdy telefon nie jest używany to rośnie procent, a gdy używam to spada. Próbowałam wszystkiego lecz dalej nic. Dziś będę go ładować ,znając życie system android urośnie do 60-70% spadnie może do 50% z rana. A później trudno będzie mi to zmniejszyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bednar93 Posted May 29, 2019 Share Posted May 29, 2019 (edited) Ja widzę ciągle załączonego GPSa. Rozwiń pasek z góry, przytrzymaj ikonkę GPS i sprawdź czy nie ma czegoś włączonego. A druga rzecz to sygnał sieci jest bardzo słaby. Edited May 29, 2019 by bednar93 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MODLISZKA21 Posted June 6, 2019 Author Share Posted June 6, 2019 Dnia 29.05.2019 o 09:52, bednar93 napisał: Ja widzę ciągle załączonego GPSa. Rozwiń pasek z góry, przytrzymaj ikonkę GPS i sprawdź czy nie ma czegoś włączonego. A druga rzecz to sygnał sieci jest bardzo słaby. Niby mam wyłaczony. A i tak pisze, że mam włączony. Zrobiłam reset systemu jakiś tydzień temu bylo wszystko ok. Ale dziś dobiło mi do 41% trochę jego użyłam i spadło do 36%. I teraz wzrasta przy używaniu.Nie wiem o co chodzi. U mojej kuzynki chodź ma Redmi 4 to system Android ciągle wynosi 26%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Po 1d20h masz 50%. Nic nie zjada twojej baterii masz paranoję. Bez obrazy. Szukasz dziury tam gdzie jej nie ma. Ładuj telefon co 2-3 dni skoro na tyle ci wystarcza i nie zawracaj sobie tym głowy.. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
snCk Posted June 23, 2019 Share Posted June 23, 2019 Masz prawie 2 dni z 50%... Bardzo dobry czas na baterii. Niektórzy tylko jeden dzień mają na fonie, a ty narzekasz lol. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 23, 2019 Share Posted June 23, 2019 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Toż to chyba jakiś żart, 50% na 48h i "zjada baterię"... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts