BartM Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 (edited) Witam Chciałbym przedstawić wszystkim którzy jeszcze używają ido LineageOS 16... Wymagania: oficjalne TWRP 3.3.0.0 dla ido z twrp.me Link do romu wstawię wieczorem, w pracy nie za bardzo mam jak... Aby podgrzać atmosferę zamieszczam screen Ps. Jest jeszcze mały problem z external storage czyli karta sdhc która nie zawsze widzi galeria i odtwarzacz muzyczny ale da się używać tego telefonu Ps2. SeLinux na razie jest wyłączony, jest też spora szansa nawet na oficjalne wydanie Ps3. Tego romu używam od dłuższego czasu oczywiście aktualizując go jak wyjdzie nowa wersja Nie jestem developerem tego romu, tylko go mocno te Jest już kilka rom-ów opartych na źródłach LOS16 dla ido jak Pixel experience, ASOiP, SuperiorOS, HavocOS 2.5... więc ido jeszcze żyje Link do pobrania: https://drive.google.com/file/d/1GscztnydkDi2QHBeLrDXpjik2A9mrneZ/view?usp=sharing zalecane dodatkowo po instalacji romu: gapps (z opengapps) oraz magisk 19.2 Prośba o nie podlinkowanie romu na innych forach. Edited May 21, 2019 by BartM Dodatkowe informacje + link do LOS16 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 Z tego co szukałem, to Pixel Experience nie wydał nic na Redmi 3, tylko na Redmi 3s.Poza tym, mega szacun za dobrą robotę. Co prawda mój staruszek Ido już tylko odpoczywa na półce, ale jutro zobaczę z ciekawości jak wygląda andek nr 9 na nim.Wielkie dzięki! Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartM Posted May 22, 2019 Author Share Posted May 22, 2019 Cześć Oficjalnie nie znajdziesz nigdzie nic dla ido niestety czy to pe czy inny mod. Dla ido powstał też projekt treble choć np. najnowsze wydania rr nie uruchamiają się. Inne gsi działają ale mają też swoje wady... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted May 22, 2019 Share Posted May 22, 2019 No ale rozumiem, że ten rom z linku mogę śmiało instalować? Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartM Posted May 22, 2019 Author Share Posted May 22, 2019 Tak, bez problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted May 22, 2019 Share Posted May 22, 2019 Ok, zainstalowałem. Wszystko śmiga. Dzięki! Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu TapatalkaEdit 23.05.2019 16:58 Wyszedł jeden problem: Nie mogę przerzucić danych z kompa. Jedynie ładowanie baterii. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu TapatalkaEdit 23.05.2019 17:55 I jeszcze jedno - nie mogę zainstalować Gappsów. Wywala błąd. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu TapatalkaNie podbijamy wątków. /Orjon Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartM Posted May 23, 2019 Author Share Posted May 23, 2019 (edited) Cześć. Tryb USB zmieniasz w ustawieniach developerskich. Ze względów bezpieczeństwa ustawione jest na ładowanie. Zmień tryb na przesyłanie plików i podłącz kabel. PS2 jaki błąd zgłasza twrp? Pobrałeś wersje gapps dla Android 9 arm64? Edited May 23, 2019 by BartM . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 (edited) W załączniku zdjęcie z błędem. Oczywiście twrp najnowsze, tj. 3.3.0. No i jak wejść w ustawienia developerskie by zmienić ustawienia USB? Nigdy nie miałem tego systemu. W Miui pyta się od razu po podłączeniu tel do kompa. Edited May 24, 2019 by Sylwester Nowaczyk Dodanie zdania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartM Posted May 24, 2019 Author Share Posted May 24, 2019 (edited) 47 minut temu, Sylwester Nowaczyk napisał: W załączniku zdjęcie z błędem. Oczywiście twrp najnowsze, tj. 3.3.0. No i jak wejść w ustawienia developerskie by zmienić ustawienia USB? Nigdy nie miałem tego systemu. W Miui pyta się od razu po podłączeniu tel do kompa. Masz uszkodzony plik gapps. ZIP file is corrupt! Pobierz raz jeszcze gapps... Ustawienia deweloperskie włącza się w ustawienia > informacje o telefonie > "stukasz" 5x w numer kompilacji Wyskoczy powiadomienie o aktywacji ustawień deweloperskich A je znajdziesz w system> zaawansowane > ustawienia programistyczne Edited May 24, 2019 by BartM 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted May 24, 2019 Share Posted May 24, 2019 Ściągnąłem gappsy jeszcze raz i teraz wszystko gra i buczy. Wielkie dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
michaelwaut Posted June 23, 2019 Share Posted June 23, 2019 Widzę na xda już chyba z 10 romów na pie dla ido Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartM Posted June 23, 2019 Author Share Posted June 23, 2019 2 godziny temu, michaelwaut napisał: Widzę na xda już chyba z 10 romów na pie dla ido Tak jest ich całkiem sporo bo i HavocOS 2.6 i ostatnio chyba najbardziej stabilny XenonHD dla każdego coś ciekawego się znajdzie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michaelwaut Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 (edited) Zainstalowałem sobie Mokee 90.0 Pie i jest nawet lepiej niż na pixelu na oreo. Edited June 30, 2019 by michaelwaut Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ibiza_Driver Posted July 2, 2019 Share Posted July 2, 2019 (edited) @BartMObecnie mam LineageOS 15.1. TWRP już zaktualizowałem. Teraz wystarczy tylko install w twrp czy muszę robić wipe i te pozostałe rzeczy które dodatkowo zaznacza się przy kapitalnej zmianie romu? Edited July 2, 2019 by Ibiza_Driver Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted July 2, 2019 Share Posted July 2, 2019 [mention=20545]BartM[/mention]Obecnie mam LineageOS 15.1. TWRP już zaktualizowałem. Teraz wystarczy tylko install w twrp czy muszę robić wipe i te pozostałe rzeczy które dodatkowo zaznacza się przy kapitalnej zmianie romu?Wg mnie, jeśli tylko aktualizujesz ten sam rom, to wystarczy wipe cache i dalvik. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartM Posted July 3, 2019 Author Share Posted July 3, 2019 Dnia 30.06.2019 o 11:35, michaelwaut napisał: Zainstalowałem sobie Mokee 90.0 Pie i jest nawet lepiej niż na pixelu na oreo. Mokee jest ciekawym romem ale z nim mialem pelroblemy z sms-ami. Raz nowe sms-y trafiały do archa a raz nie dzialaly wcale(nie mozna bylo wyslac ani nic nie przychodzilo) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esper Posted August 5, 2019 Share Posted August 5, 2019 Do autora Wspomniałem w pierwszym wpisie, że go sobie aktualizujesz - w jaki sposób? Wstawka ma już kilka miesięcy i tak myślę czy nie warto tego zaktualizować Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartM Posted August 18, 2019 Author Share Posted August 18, 2019 Dnia 5.08.2019 o 12:44, Esper napisał: Do autora Wspomniałem w pierwszym wpisie, że go sobie aktualizujesz - w jaki sposób? Wstawka ma już kilka miesięcy i tak myślę czy nie warto tego zaktualizować Niestety ale jest małe opóźnienie... Niby wszystko działa lecz jest mały problem z czytnikiem odcisków palca z właczonym SeLinux... Reszta już działa poprawnie. Trzeba jeszcze chwilę poczekać 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomaszzz Posted September 9, 2019 Share Posted September 9, 2019 (edited) Fajny rom, telefon ładnie śmiga, ale jak wszędzie są pewne utrudnienia. Głównym problemem jest zbyt duża głośność podczas rozmów telefonicznych, czy jest na to jakiś sposób? Poza tym aparat nie jest do końca stabilny, przywiesza się, a po restarcie znikają zdjęcia w galerii. Na szczęście są zapisane w folderze systemowym. Edited September 9, 2019 by tomaszzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrisBy Posted November 10, 2019 Share Posted November 10, 2019 Cześć, Zna ktoś sposób aby zmienić adres mac na tym ROMie? Mam dwa telefony z tym romem i mają ten sam mac co za tym idze kłucą się o adres ip. Jedna aplikacja zmienia adres ale tylko do czasu restartu aparatu Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartM Posted November 14, 2019 Author Share Posted November 14, 2019 (edited) Edytuj plik /system/vendor/firmware/WLAN/prima/WCNSS_qcom_cfg.ini Szukaj sekcji : Intf0MacAddress=000AF58989FF zamień na inny/oryginalny mac i restart telefonu - niestety nie znam innego sposobu. Ps. Jest już Android 10 na nasze ido (dokładnie crDroid) postaram się jutro wrzucić wszystkie potrzebne dane a poniżej screen: Edited November 14, 2019 by BartM . Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty01 Posted November 16, 2019 Share Posted November 16, 2019 Można prosić o link? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartM Posted November 16, 2019 Author Share Posted November 16, 2019 (edited) 6 godzin temu, qwerty01 napisał: Można prosić o link? jest w głównym tzn. modyfikacjach systemowych Edited November 16, 2019 by BartM Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty01 Posted November 17, 2019 Share Posted November 17, 2019 grałem crDroid6 i zauważyłem pewną rzecz. System jest wyłączony i tel podłączony do ładowarki to ekran miga jak stroboskop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
korbielow Posted December 3, 2019 Share Posted December 3, 2019 (edited) Mam pytanko ktory custom rom z Android 9 najlepiej dziala na Redmi 3 ido ? Edited December 3, 2019 by korbielow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alucard Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 (edited) Mam DerpFest i nie narzekam, z czasem jakby tracił trochę wydajność ale wystarczy uruchomić ponownie telefon i działa elegancko, sporo możliwości personalizacji Po dłuższym czasie zaczęły się zawieszki przy których trzeba było resetować telefon. Po zmianie na mokee żadnych zacinek i telefon wydaje się dużo bardziej wydajniejszy po tygodniu użytkowania, niestety praktycznie brak możliwości personalizacji. Edited December 27, 2019 by Alucard Zmiana romu Link to comment Share on other sites More sharing options...
korbielow Posted December 26, 2019 Share Posted December 26, 2019 (edited) Zainstalowalem na Redmi 3 AOSIP z android 9. Skad moge sciagnac dzialajacy sklep play ? te ktore do tej pory instalowalem ciagle mi sie wysypuja. Edited December 26, 2019 by korbielow Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted December 26, 2019 Share Posted December 26, 2019 (edited) 50 minut temu, korbielow napisał: Skad moge sciagnac dzialajacy sklep play ? Aby mieć usługi play, to musisz w twrp zainstalować open gapps dla Androida 9. Najlepiej wersję nano. https://opengapps.org/ Edited December 26, 2019 by mariusz.ur 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
korbielow Posted December 27, 2019 Share Posted December 27, 2019 13 godzin temu, mariusz.ur napisał: Aby mieć usługi play, to musisz w twrp zainstalować open gapps dla Androida 9. Najlepiej wersję nano. https://opengapps.org/ dzieki! działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcd84 Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 Whooyki z allegro wypuścili aktualizację, która nie wspiera już stockowego softu 5.1.1 i teraz szukam czegoś z minimum android 6. Co polecacie? Ma być szybko i stabilnie i żeby baterii nie żarło zbyt szybko. Opcje personalizacyjne mają mniejsze znaczenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartM Posted February 5, 2020 Author Share Posted February 5, 2020 Cześć. Bateria to tylko nowa ale wracając do tematu to wszystko jedno co zainstalujesz będzie na pewno działać lepiej. Ja mam/testuję teraz Mokee 10 i mimo małych problemów telefon działa całkiem całkiem.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts