stereo0 Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 Mam najnowszy global EEA. Usługi Xiaomi w tym chmurę mam wyłączone. Konto xiaomi mam bo korzystam z mibanda. Aplikacja usługi Xiaomi ma odebrane przeze mnie uprawnienia oraz synchronizacja chmury xiaomi jest wyłączona. Gdy mam włączona automatyczna synchronizację dla Gmail, Whatsapp itd. to wtedy usługi Xiaomi zjadają 50% baterii na wykresie. Gdy jednak wylacze synchronizację w opcjach to usługi Xiaomi mają maks 4%. Po co one mielą baterie skoro mam je wyłączone wszędzie gdzie się dalo? Również mibanda podpinam do telefonu od czasu do czasu. Pierwszy zrzut z włączoną synchronizacja (e domyśle dla Whatsapp czy google i jego usług) z wyłączonym wszystkim dla usług xiaomi. A drugi zrzut ekranu z wyłączona synchronizacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
IMSth Posted May 23, 2019 Share Posted May 23, 2019 (edited) Też dzisiaj zauważyłem, że Usługi Xiaomi są na pierwszym miejscu. Aczkolwiek CPU łącznie wynosi kilka sekund a utrzymanie aktywności 0. Wcześniej tego nie widziałem... EDYCJA Dzisiaj już nie jest na pierwszym miejscu. Gdzieś znalazłem informację, żeby wyczyścić cache i dane dla aplikacji Panel Sterowania. Ale czy to jest rozwiązanie, czy nie, to nie wiadomo Edited May 24, 2019 by IMSth Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts