Jump to content

Problem z ładowaniem.

Rafael93

Recommended Posts

Hej. 

Dzisiaj po raz pierwszy pobawiliśmy się trochę mi9, no i nastał czas na podłączenie do prądu.

Narzeczonej telefon naładowany w 100 procentach, w bardzo krótkim czasie, natomiast u mnie w momencie odłączenia ładowarki narzeczonej było tylko 53 procent.

Ładowanie quick charge pokazuje, ale moja ładowarka chłodna, druga ciepła, podmieniłem ładowarki dalej to samo. Może coś w ustawieniach mam nagrzebane, pomożecie?

Hej 

Podpiąłem ładowarkę ze swojego starego honora 8, nie pokazuje quick charge, tylko same szybkie ładowanie, i bateria ładuje się zdecydowanie szybciej niż tą od xiaomi. 

Jest wolniej niż na drugim mi9 z oryginalna ładowarka gdzie telefon od 3 procent do 100 ładował się w godzinę i 10 minut. 

Ładowarka od mi 5,9,12v, honor ma tylko 5 i 9 ładowanie 2A.

Może nie działa quick charge?. Tylko ciekawe czy coś softowo, czy hardwarowo.

@Rafael93

1. Weż telefon w ręce sprawdz czy nic nie ma w porcie usb-c. Następnie prewencyjnie dmuchnij w port usb-c w telefoni

2. Ustawienia/O telefonie/ Aktualizacja systemu/ trzy kropki u góry/ pobierz najnowszy pakiet

Pobierz i zainstaluj

Sprawdz czy problem minął. Sprawdz czy bez etui problem ładowania występuje. Jeśli jeśli coś pomogło to spoko i jeśli sprawdzałeś inne przewody i ładowarki i problme dalej występuje oddaj na gwarancję lub z tytułu rękojmi.

Edited by stereo0

Problem nie ustąpił.

Ściągnąłem program ampero.

Na oryginalnej ładowarce quick charge , pobór 700mah, 900.

Na ładowarce od honora, nie wyświetla trybu quick charge, samo szybkie ładowanie, pobór 2-2,2A.

Domyślam się, że chodzi o quickcharge. Może coś w ustawieniach mam poprzestawiane?

• 3 weeks later...

Niestety nie koniecznie. Miałem taką samą sytuacje, tyle że z LG. Po prostu była uszkodzona płyta główna i telefon nie pobierał więcej niż 500 ma... Ładowanie trwało 6 godzin. Za 3 razem i po 2 miesiącach udręki serwis w końcu zdiagnozował błąd i wymienił całą  płytę - telefon ożył i problem z ładowaniem nigdy już nie wystąpił.