Jump to content

Redmi note 5 - Częste wolne ładowanie prądem około 300-400 mah


Recommended Posts

Pomóżcie bo już nie wiem co robić, jakiś czas temu telefon zaczął bardzo wolno ładować, aplikacja ampere pokazywała że ładuje z prędkością mniej więcej 380 mah, na drugi dzień gdy już myślałem że problem ustąpił, znowu tak sie stało, pozniej trochę rzadziej ale jednak, teraz znowu dość często, czasem ladowal normalnie szybko a czasem bardzo wolno właśnie, teraz np go wyłączyłem żeby zobaczyć jak będzie ladowal, może to przypadek ale na wyłączonym procenty zaczęły iść szybko, włączyłem, ampere pokazało około 1000mah, już szybciej ale nadal wolniej, odłączyłem kabel, podłączyłem i już 1500 mah.... 

Miał ktoś taki problem? Co to może być? Samo z siebie nagle popsuło się gniazdo? Płyta główna? Wina softu? Chyba raczej nie, mam global i robię aktualizacje. 

Brudne wejście czy jeszcze coś innego? 

Byłbym wdzięczny za jakieś rady i pomoc, bo z telefonu jestem bardzo zadowolony a tu takie coś :(

Edited by ziutek11113
Link to comment
Share on other sites

Miałeś sprawdzić również kabel, bo to on najczęściej jest winowajcą. Jeśli jednak sprawdziłeś na innej ładowarce i innym kablu to bym robił factory reset, możesz też sprawdzić czy syfu nie ma w porcie.

Link to comment
Share on other sites

14 godzin temu, densa napisał:

Miałeś sprawdzić również kabel, bo to on najczęściej jest winowajcą. Jeśli jednak sprawdziłeś na innej ładowarce i innym kablu to bym robił factory reset, możesz też sprawdzić czy syfu nie ma w porcie.

Tak na innej ładowarce razem z innym kablem, to może być wina softu? Że reset by pomógł? Co takiego mogloby się zepsuć w sofcie żeby tak się działo z ladowaniem? 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Dnia 7.05.2019 o 18:50, densa napisał:

No może być coś z systemem, zrób sobie kopie zapasową i spróbuj. Jak ładujesz telefon to oczywiście leży nieużywany i wtedy sprawdzasz? 

Sprawdzam za pomocą aplikacji, ostatnio ladowal prądem 180 mah, wczoraj znowu normalnie wysokim prądem, wczoraj jakaś aktualizacja była, może to pomoże... 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Dnia 27.06.2019 o 01:22, ziutek11113 napisał:

Zapeszylem, tego samego dnia co to napisałem wieczorem problem znowu wystąpił, restart telefonu i ok,  nie kumam tego w ogóle... 

U mnie to samo. Dopiero po restarcie wskaźnik ładowania pokazał 100%. Pasowała by aktualizacja żeby to poprawić. 

Link to comment
Share on other sites

Dnia 1.07.2019 o 14:09, remus napisał:

U mnie to samo. Dopiero po restarcie wskaźnik ładowania pokazał 100%. Pasowała by aktualizacja żeby to poprawić. 

Czytałeś temat? U mnie to chyba co innego, bo u mnie rzadko ale co jakiś czas problem występuje, chociaż od ostatniego posta na szczęście do tej pory się nie zdarzyło. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Dnia 18.07.2019 o 23:14, Bullsblood napisał:

Ja mam to samo już się zdążyłem do tego przyzwyczaić

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
 

Siema, jak u ciebie to wygląda? 

Bo u mnie od dwóch czy trzech dni jest znowu z tym tragedia, praktycznie już się nie ładuje normalnym prądem, tylko takim że bateria stoi w miejscu.... 

Dziś w nocy miałem odpaloną telewizję zasnąłem i patrzę rano, tel wyłączony. 

Kilka razy wyjme z gniazda, i jakiś czas ładuje w miarę szybko ale zaraz zwalnia na Maxa. 

Już mnie to zaczęło porządnie denerwować

Link to comment
Share on other sites

Dnia 22.08.2019 o 11:08, Bullsblood napisał:

Mój ładuje się tak jak chce przez pewien czas na Maxa a później zwalnia do 200. Nie wiem w czym jest problem, ale też zaczęło mnie to ostro drażnić

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
 

No mój to już w ogóle nie ładuje się pełnym prądem... Zastanawiam się nad wymianą gniazda ale nie wiem czy to w tym tkwi problem. 

Link to comment
Share on other sites

No mój to już w ogóle nie ładuje się pełnym prądem... Zastanawiam się nad wymianą gniazda ale nie wiem czy to w tym tkwi problem. 
Ja właśnie zauważyłem że też już nie ładuje pełnym prądem. Wymiana nic nie da. Ja wymieniłem gniazdo i nic to nie pomogło. To raczej problem z płytą główną

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

Jeśli są problemy z ładowaniem Ziutek11113 i wszystko już przerobiłeś, to usterka na płycie głównej, na wyłączonym telefonie soft nie ma wpływu na ładowanie, jeśli wtedy nie ładuje to Serwis pozostaje.

Link to comment
Share on other sites

7 godzin temu, Bullsblood napisał:

Zauważyłem teraz ze u mnie już prawie wcale nie ładuje. Co ciekawe na wyłączonym ładowanie wygląda elegancko

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
 

Zauważyłem teraz że jak go wyłączyłem to ładuje normalnie, chwila i 7%. Więc mam pewnie ten sam problem co ty... 

4 godziny temu, irek6311 napisał:

Bullsblood to bug w oprogramowaniu telefonu masz, nie ma co drążyć tematu.

Na wyłączonym ładuje normalnie, co więc twoim zadaniem jest nie tak i co z tym fantem zrobić? 

Link to comment
Share on other sites

To sytuacja patowa, ewidentnie oprogramowanie telefonu ma bug. Może Android 9 niedopracowany jest na wasze fony, trzeba by się cofnąć na wcześniejszą wersję Androida.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

1 godzinę temu, irek6311 napisał:

To sytuacja patowa, ewidentnie oprogramowanie telefonu ma bug. Może Android 9 niedopracowany jest na wasze fony, trzeba by się cofnąć na wcześniejszą wersję Androida.

No ale jak niedopracowany? Czym się różni jeden redmi note 5 od drugiego? Czemu wszyscy nie mają tego problemu? 

Dodam że na andku 8 też przez krótki czas miałem ten problem, pozniej zniknął na kilka miesięcy, jechałem na andku 9 i teraz tragedia... Mam oficjalnego globalna. 

Link to comment
Share on other sites

@ziutek11113 nie wniknę mocno w temat, na forum pisze kilku, może macie usterkę w fonie, takie problemy to trzeba obadać w realu, poprzez net się nie da, ale jeśli na Android 8 i 9 to samo, to usterka fona raczej.

Link to comment
Share on other sites

Masz coś popsute w telefonie. Gwarancja. A jak jej nie masz to wymiana gniazda ładowania(dokładniej to całego modułu) na początek. Zrobisz sam, z chin 10zl, w Polsce pewnie z 25. Nie jest to trudne, tylko robić delikatnie.

Edited by frrancuz
Link to comment
Share on other sites

17 minut temu, frrancuz napisał:

Masz coś popsute w telefonie. Gwarancja. A jak jej nie masz to wymiana gniazda ładowania(dokładniej to całego modułu) na początek. Zrobisz sam, z chin 10zl, w Polsce pewnie z 25. Nie jest to trudne, tylko robić delikatnie.

Jak może być gniazdo popsute skoro na wyłączonym telefonie ładuje się normalnie? 

Link to comment
Share on other sites

To katastrofa, pozostaje ładować na wyłączonym fonie... będzie szybciej i bez problemów, dobrze że ja ze swoim Xiaomi nie mam takich problemów, ale ja bym go zaraz na Allegro puścił czy utylizował (średniak to kasacja), dlatego też nowości zaraz nie kupuję, pierw badam fora vs problemy i usterki, trochę też farta mam, żadnego fona przez 20 lat co używam różnych marek nie serwisowałem.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...