Kacper Skrzypek Posted May 3, 2019 Author Share Posted May 3, 2019 W sumie jest taka możliwość, ale nawet jeśli to wystarczy że wgra pełne fw z Oreo. Nie musi robić miflash: https://github.com/XiaomiFirmwareUpdater/firmware_xiaomi_whyred/releases/download/weekly-18.03.2019/fw_whyred_miui_HMNote5_9.3.14_18f2f2da2e_8.1.zipWysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 W sumie jest taka możliwość, ale nawet jeśli to wystarczy że wgra pełne fw z Oreo. Nie musi robić miflash: https://github.com/XiaomiFirmwareUpdater/firmware_xiaomi_whyred/releases/download/weekly-18.03.2019/fw_whyred_miui_HMNote5_9.3.14_18f2f2da2e_8.1.zipWysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu TapatalkaNiby racja, ale wolałbym jednak nie przywracać w takim wypadku kopii. Przy różnicy jednej wersji MIUI wali błędami niemiłosiernie, a co dopiero przy kilku wersjach i innej bazie.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek1010 Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Hmm usuwanie pamięci podręcznej nie pomogło Ktoś coś ?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
JayZ93 Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 też tak mam na Mi6Tapatalk - Xiaomi Mi6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzykd Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 32 minuty temu, Grzesiek1010 napisał: Hmm usuwanie pamięci podręcznej nie pomogło Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Mam tak samo, ale dopiero teraz zwróciłem na to uwagę. Karta "więcej" tylko tak się wyświetla. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 3, 2019 Author Share Posted May 3, 2019 Nie macie włączonego ciemnego motywu? Bo ja mam i tylko wtedy tak jest. Po wyłączeniu tegoż motywu sytuacja wraca do normy. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Chyba, zakres jasności w MI6 został zmniejszony. W słońcu nawet Max jasność kiepsko pomaga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Wszystko fajnie, tylko dlaczego w Mi9 nie "trzyma" zmiany ustawień Bluetooth w Opcjach Programisty?Chciałbym skorzystać ze sławetnego aptX HD Audio puszczając muzykę przez Bluetooth a po chwili samoczynnie zmienia na SBC, 16bit... Irytujące to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzykd Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Wszystko fajnie, tylko dlaczego w Mi9 nie "trzyma" zmiany ustawień Bluetooth w Opcjach Programisty?Chciałbym skorzystać ze sławetnego aptX HD Audio puszczając muzykę przez Bluetooth a po chwili samoczynnie zmienia na SBC, 16bit... Irytujące to.Jesteś pewien, że masz słuchawki z aptx?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukaszekbb Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 6 minut temu, QBAQ napisał: Wszystko fajnie, tylko dlaczego w Mi9 nie "trzyma" zmiany ustawień Bluetooth w Opcjach Programisty?Chciałbym skorzystać ze sławetnego aptX HD Audio puszczając muzykę przez Bluetooth a po chwili samoczynnie zmienia na SBC, 16bit... Irytujące to. U mnie tak samo :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Wszystko fajnie, tylko dlaczego w Mi9 nie "trzyma" zmiany ustawień Bluetooth w Opcjach Programisty?Chciałbym skorzystać ze sławetnego aptX HD Audio puszczając muzykę przez Bluetooth a po chwili samoczynnie zmienia na SBC, 16bit... Irytujące to.Ja mam słuchawki aptX i samoczynnie tak ustawia..nic nigdzie nie zmienialemWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deasty Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Jeśli sypie mi błędami po instalacji na Mi 6, gcam i Google play nie działa to wina roota czy po prostu wina tego że nie zrobiłem formatu? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 2 godziny temu, Deasty napisał: Jeśli sypie mi błędami po instalacji na Mi 6, gcam i Google play nie działa to wina roota czy po prostu wina tego że nie zrobiłem formatu? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Winowajcą może być cokolwiek - wgraj na czysto i spokój. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deasty Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Winowajcą może być cokolwiek - wgraj na czysto i spokój.A wiadomo czy root będzie działać wgl na tym? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 2 minuty temu, Deasty napisał: A wiadomo czy root będzie działać wgl na tym? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Na "czym"? Dlaczego miałby nie działać? Magisk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deasty Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Na "czym"? Dlaczego miałby nie działać? Magisk?Na Mi 6Wkoncu nowy Android, stąd pytanie Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Na Mi 6Wkoncu nowy Android, stąd pytanie Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaMagiska rozumiem.ze wrzuciłeś 19 canary?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deasty Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Magiska rozumiem.ze wrzuciłeś 19 canary?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaWrzuciłem pierwszego lepszego 19Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Wrzuciłem pierwszego lepszego 19Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaWrzuć ostatniego canaryWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deasty Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Wrzuć ostatniego canaryWysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaSpróbuję. Ale orientujesz się czy nie będzie sypać błędami?Bo nie chce póki co robić formata... A jednak chce mieć tego androida Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
figurel Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 8 minut temu, Deasty napisał: Bo nie chce póki co robić formata... A jednak chce mieć tego androida Jak dziewica, i chciałabym, i boję się... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deasty Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Jak dziewica, i chciałabym, i boję się...Już raz to zrobiłem i nie chce mi się znowu kopii przywracac wtf Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Zrób kopię w Twrp wtedy przywracanie zajmuje bezboleśnie 10 minut. Powinno działać. Na mi9 miałem tak samo a na mi 6 czytałem że też tak jestWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deasty Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 1 godzinę temu, simcold napisał: Zrób kopię w Twrp wtedy przywracanie zajmuje bezboleśnie 10 minut. Powinno działać. Na mi9 miałem tak samo a na mi 6 czytałem że też tak jest Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Pobrałem z tego linku, lecz jedynie co pobrałem to pliki apk.. a zainstalować da się dopiero plik ZIP No ale ogolem to pewnie da sie inaczej https://forum.xda-developers.com/apps/magisk/dev-magisk-canary-channel-bleeding-edge-t3839337 Inaczej, przy próbie instalacji tego Magiska przez Magisk menager wywala bląd Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Przypominam, że wątek nie dotyczy instalacji Magiska i innych spraw, niezwiązanych z ROMem cotygodniowym... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihail1 Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 W MI8 mam problem z płatnościami zbliżeniowymi.Za każdym razem muszę wyłączyć i włączyć nfc w przeciwnym razie nie chce zadziałać Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 3 minuty temu, mihail1 napisał: Za każdym razem muszę wyłączyć i włączyć nfc w przeciwnym razie nie chce zadziałać Rozumiem, że to nie jest znany problem, opisany tutaj: https://miuipolska.pl/problem-z-platnosciami-nfc-na-romie-xiaomi-eu-miuipolska/ ? Jaki bank? Pytam, bo mam konto w BGŻ PNB Paribass i ostatnimi czasy wysyłają mi notyfikacje, że mam usunąć kartę z GP i dodać ją na nowo. Przy okazji, masz NFC ustawione na HCE? Na ustawieniu "Portfel SIM" jest identycznie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihail1 Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 Płacę IKO, mam ustawiony porfel NFC z HCE.Do tej pory działało bez problemu. Dokładnie 1 maja zaczął występować ten problem.Zauważyłem również mikro zwiechy telefonu od kilku dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 11 minut temu, mihail1 napisał: Do tej pory działało bez problemu. Dokładnie 1 maja zaczął występować ten problem. Spróbuj wyczyścić dane NFC. Bez obaw, to nie usunie kart ani danych GP. Ustawienia -> Zarządzanie -> trzy kropki - "Pokaż wszystkie aplikacje" -> wpisz "NFC" w szukajkę -> wyczyść wszystkie dane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihail1 Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 Wyczyściłem, sprawdzę przy następnej płatności:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
thewall69 Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 W sobotę zrobiłem aktualizację na Mi6, przeszło bez problemu i instalacji nowego TWRP, bez wipe. Na razie wszystko działa. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hiena Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 Takie szybkie pytanie mając mi 8 9.4.26 wersja rozwojowa chciałbym zainstalować wersje stabilna i widzę że jest ARB będą jakieś problemy czy można pobrać plik i zainstalować w twrp? Pytam ponieważ nie chce aby telefon się uceglił :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
densa Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 49 minut temu, Hiena napisał: Takie szybkie pytanie mając mi 8 9.4.26 wersja rozwojowa chciałbym zainstalować wersje stabilna i widzę że jest ARB będą jakieś problemy czy można pobrać plik i zainstalować w twrp? Pytam ponieważ nie chce aby telefon się uceglił Generalnie nie powinno być problemów, nie możesz cofać po prostu do wersji z ARB3 (czyli romy sprzed paru miesięcy). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hiena Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 23 minuty temu, densa napisał: Generalnie nie powinno być problemów, nie możesz cofać po prostu do wersji z ARB3 (czyli romy sprzed paru miesięcy). Dzięki za odpowiedź. Jeśli się zdecyduje dam znać czy były problemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukaszekbb Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 Czy ktoś ma też problem z odświeżaniem się prognozy pogody na widgetcie? Wie ktoś jak temu zaradzić?Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.