Jump to content

MIUI 9.4.25/26

Kacper Skrzypek

Recommended Posts

W sumie jest taka możliwość, ale nawet jeśli to wystarczy że wgra pełne fw z Oreo. Nie musi robić miflash: https://github.com/XiaomiFirmwareUpdater/firmware_xiaomi_whyred/releases/download/weekly-18.03.2019/fw_whyred_miui_HMNote5_9.3.14_18f2f2da2e_8.1.zip

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

• Replies 251
  • Created
  • Last Reply
W sumie jest taka możliwość, ale nawet jeśli to wystarczy że wgra pełne fw z Oreo. Nie musi robić miflash: https://github.com/XiaomiFirmwareUpdater/firmware_xiaomi_whyred/releases/download/weekly-18.03.2019/fw_whyred_miui_HMNote5_9.3.14_18f2f2da2e_8.1.zip

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

Niby racja, ale wolałbym jednak nie przywracać w takim wypadku kopii. Przy różnicy jednej wersji MIUI wali błędami niemiłosiernie, a co dopiero przy kilku wersjach i innej bazie.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

32 minuty temu, Grzesiek1010 napisał:
Hmm usuwanie pamięci podręcznej nie pomogło
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Mam tak samo, ale dopiero teraz zwróciłem na to uwagę. Karta "więcej" tylko tak się wyświetla.

Wszystko fajnie, tylko dlaczego w Mi9 nie "trzyma" zmiany ustawień Bluetooth w Opcjach Programisty?Chciałbym skorzystać ze sławetnego aptX HD Audio puszczając muzykę przez Bluetooth a po chwili samoczynnie zmienia na SBC, 16bit...

Irytujące to.

Wszystko fajnie, tylko dlaczego w Mi9 nie "trzyma" zmiany ustawień Bluetooth w Opcjach Programisty?Chciałbym skorzystać ze sławetnego aptX HD Audio puszczając muzykę przez Bluetooth a po chwili samoczynnie zmienia na SBC, 16bit...
Irytujące to.

Jesteś pewien, że masz słuchawki z aptx?

6 minut temu, QBAQ napisał:

Irytujące to.

U mnie tak samo :/

Irytujące to.
Ja mam słuchawki aptX i samoczynnie tak ustawia..nic nigdzie nie zmienialem

Jeśli sypie mi błędami po instalacji na Mi 6, gcam i Google play nie działa to wina roota czy po prostu wina tego że nie zrobiłem formatu?

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

2 godziny temu, Deasty napisał:

Jeśli sypie mi błędami po instalacji na Mi 6, gcam i Google play nie działa to wina roota czy po prostu wina tego że nie zrobiłem formatu?

Winowajcą może być cokolwiek - wgraj na czysto i spokój.

Wrzuć ostatniego canary

Spróbuję. Ale orientujesz się czy nie będzie sypać błędami?

Bo nie chce póki co robić formata...
A jednak chce mieć tego androida

1 godzinę temu, simcold napisał:

Zrób kopię w Twrp wtedy przywracanie zajmuje bezboleśnie 10 minut. Powinno działać. Na mi9 miałem tak samo a na mi 6 czytałem że też tak jest

Pobrałem z tego linku, lecz jedynie co pobrałem to pliki apk.. a  zainstalować da się dopiero plik ZIP

No ale ogolem to pewnie da sie inaczej 

https://forum.xda-developers.com/apps/magisk/dev-magisk-canary-channel-bleeding-edge-t3839337

Inaczej, przy próbie instalacji tego Magiska przez Magisk menager wywala bląd

3 minuty temu, mihail1 napisał:

Za każdym razem muszę wyłączyć i włączyć nfc w przeciwnym razie nie chce zadziałać

Rozumiem, że to nie jest znany problem, opisany tutaj: https://miuipolska.pl/problem-z-platnosciami-nfc-na-romie-xiaomi-eu-miuipolska/ ?

Jaki bank? Pytam, bo mam konto w BGŻ PNB Paribass i ostatnimi czasy wysyłają mi notyfikacje, że mam usunąć kartę z GP i dodać ją na nowo.

Przy okazji, masz NFC ustawione na HCE? Na ustawieniu "Portfel SIM" jest identycznie?

11 minut temu, mihail1 napisał:

Do tej pory działało bez problemu. Dokładnie 1 maja zaczął występować ten problem.

Spróbuj wyczyścić dane NFC. Bez obaw, to nie usunie kart ani danych GP.

Ustawienia -> Zarządzanie -> trzy kropki - "Pokaż wszystkie aplikacje" -> wpisz "NFC" w szukajkę -> wyczyść wszystkie dane.

Takie szybkie pytanie mając mi 8 9.4.26 wersja rozwojowa chciałbym zainstalować wersje stabilna i widzę że jest ARB będą jakieś problemy czy można pobrać plik i zainstalować w twrp?

Pytam ponieważ nie chce aby telefon się uceglił :-)

49 minut temu, Hiena napisał:

Takie szybkie pytanie mając mi 8 9.4.26 wersja rozwojowa chciałbym zainstalować wersje stabilna i widzę że jest ARB będą jakieś problemy czy można pobrać plik i zainstalować w twrp?

Pytam ponieważ nie chce aby telefon się uceglił :-)

Generalnie nie powinno być problemów, nie możesz cofać po prostu do wersji z ARB3 (czyli romy sprzed paru miesięcy).

23 minuty temu, densa napisał:

Generalnie nie powinno być problemów, nie możesz cofać po prostu do wersji z ARB3 (czyli romy sprzed paru miesięcy).

Dzięki za odpowiedź. Jeśli się zdecyduje dam znać czy były problemy.

• mrosi locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...