senq Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Na Mi6 przerywane są rozmowy telefoniczne. Niektóre szybciej, niektóre później. Instalacja na czysto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Ja dzisiaj miałem nietypową sytuację na Mi 9, nie wiem czy zależy od softu (zainstalowane 9.4.26), czy od hardware. Mianowicie po nocy zadzwonił budzik, wyłączyłem go, pojawił się ekran z pogodą (standardowo). Odłożyłem telefon i jak wziąłem go 10 minut później to był wyłączony. Jakąkolwiek reakcję otrzymywałem po dłuższym przytrzymaniu power, pojawiało się logo MI i ponownie po kilku sekundach telefon się wyłączał. Odpaliłem TWRP przez power i vol+, wgrałem jeszcze raz 9.4.26 i dopiero po tym telefon normalnie się uruchomił. Z czego mogło to wynikać?Jeżeli to jednorazowy błąd to olac. Jak będzie się powtarzał zacznij od format all I instalacji na nowo softuWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Mi5 Po aktualizacji brak LTE i wszelakich danych mobilnych Po 2 resetach, wróciło. Zostawiam te info dla reszty, gdybyście mieli podobnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deasty Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Jakiekolwiek root działa na tym androidzie bezbłędnie? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deasty Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 3 godziny temu, xiaomi mi 5x napisał: Witajcie! Czy możecie mi pomóc? chce zaktualizowac system przez twrp. pobralem plik w zip - ie, proba instalacji- a tu taki bład wyskakuje. Pobierz ponownie Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Nie wiem czy ktoś pisał, ale na mi5 przestał działać hotspot wifi. Da się przełączyć na włączenie, ale praktycznie w tej samej chwili przestawia się na wyłączone więc jako tako przełącznik działa, ale nie da się uruchomić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 30, 2019 Author Share Posted April 30, 2019 2 godziny temu, xiaomi mi 5x napisał: próbowałem już kilka razy. bezskutecznie. Zaktualizuj TWRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Jestem od 9.4.25 na xiaomi.eu po przejściu z Globala. Wszystko działa bez jakichś specjalnych zastrzeżeń oprócz czytnika odcisku palca. Na wygaszonym ekranie działa słabo, jak chce. Raz odblokuje, raz nie, innym razem trwa to dosyć długo - nawet przy starannym przyłożeniu palca. Na ekranie blokady (podświetlony wyświetlacz) działa w porządku. Na Globalu wyglądało to znacznie lepiej. Pacjent Mi9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Mam pytanie do użytkowników Mi9. Czy na tym wydaniu działa blokada reklam? Czy ktoś potwierdzi że czytnik palca działa gorzej niż na globalu? Zastanawiam się nad odblokowaniem bootloadera i nie wiem czy warto. Będę wdzięczny za informację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Mam pytanie do użytkowników Mi9. Czy na tym wydaniu działa blokada reklam? Czy ktoś potwierdzi że czytnik palca działa gorzej niż na globalu? Zastanawiam się nad odblokowaniem bootloadera i nie wiem czy warto. Będę wdzięczny za informację.Blokada reklam zawsze działała i działa. Czytnik jest ok. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deasty Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Co do blokady reklam, nie wiem czy tak jest dalej bo juz troche tego nie używam Ale przez blokade reklam linki z artykułow w w aplikacji Pepper się po prostu nie otwierają w przeglądarce. Znaczy po prostu jak wejdziemy w link podany w artykule to skrypt to po prostu blokuje i nic nie ma... znaczy chyba wywala bląd polączenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Co do blokady reklam, nie wiem czy tak jest dalej bo juz troche tego nie używam Ale przez blokade reklam linki z artykułow w w aplikacji Pepper się po prostu nie otwierają w przeglądarce. Znaczy po prostu jak wejdziemy w link podany w artykule to skrypt to po prostu blokuje i nic nie ma... znaczy chyba wywala bląd polączeniaWystarczy wtedy dany host dodać do białej listy. NormalneWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Nie będę po raz kolejny przypominał tytułu wątku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Przepraszam, ale czy wyskoczył kolejny reupload? Właśnie mam powiadomienie z OTA, że aktualizacja dostępna do pobrania (mam 9.4.26)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 1, 2019 Author Share Posted May 1, 2019 Jest nowy build dla MI9 9.5.1. Wydany od Xiaomi więc zrobiliśmy go, jest trochę nowych funkcji - jak ktoś chce to niech wgrywa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uredie Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Będzie osobny temat i opis zmian? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 1, 2019 Author Share Posted May 1, 2019 Nie. Dla jednego urządzenia się niespecjalnie opłaca. Wszystko co będzie wydane do czasu wydania 9.5.9 opisujemy w tym wątku.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razor65 Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 Zaraz zainstaluje. Możesz napisać w kilku słowach jakie są nowości? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 Zaraz zainstaluje. Możesz napisać w kilku słowach jakie są nowości?ProszeWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 Faktycznie nie działa odcisk w millenium. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaLogowanie odciskiem palca do Millennium mi działa. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaJak ustawić inny dźwięk powiadomienia sms? Na global można było nawet ustawić na każdą kartę sim inny dźwięk sms. Tutaj żadnej opcji nie widzę.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 Logowanie odciskiem palca do Millennium mi działa. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaJak ustawić inny dźwięk powiadomienia sms? Na global można było nawet ustawić na każdą kartę sim inny dźwięk sms. Tutaj żadnej opcji nie widzę.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaDziała jednak logowanie do millenium. Dźwięk SMS w powiadomieniach aplikacji SMS. W ostatnich aplikacjach przytrzymanie na SMS i wejście w informacje o aplikacji Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 42 minuty temu, simcold napisał: Działa jednak logowanie do millenium. Dźwięk SMS w powiadomieniach aplikacji SMS. W ostatnich aplikacjach przytrzymanie na SMS i wejście w informacje o aplikacji Dziękuję. W życiu bym tego nie znalazł. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 2 godziny temu, Mariusz Kowalski napisał: Dziękuję. W życiu bym tego nie znalazł. Hmm... Umieszczenie ustawienia dźwięku SMS w ustawieniach apki SMS wydaje się logiczne i oczywiste... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Kowalski Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 Hmm... Umieszczenie ustawienia dźwięku SMS w ustawieniach apki SMS wydaje się logiczne i oczywiste...Ustawianie dźwięków powinno być w ustawieniach dźwięków nie uważasz? W global tak jest. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 2 godziny temu, Mariusz Kowalski napisał: Ustawianie dźwięków powinno być w ustawieniach dźwięków nie uważasz? W global tak jest. Dzięki za podpowiedź, używam Globala i sądziłem, że nie da się zmienić dźwięku SMS, bo nie znalazłem tego w ustawieniach apki SMS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 11 godzin temu, simcold napisał: Prosze Jakieś nowe ustawienia launchera? Bo na XDA wspominali o tym, że coś tam Xiaomi "ukryło" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 2, 2019 Author Share Posted May 2, 2019 Są ukryte dla ROMow "global" (za takie framework MIUI uważa wszystkie które w ro.product.mod_device mają dopisane _global) - xiaomi.eu ma takie coś dopisane. I radzę tego nie usuwać, wczoraj z ciekawości chciałem to sprawdzić i skończyło się na wipe bo się nie odpalał a przywrócenie build.prop nie działało. I tak ponoć dla nas wg devow eu nieprzydatne bo to jest dla jakiegoś news-feeda który jest tylko w China ROM i nie ma go u nas.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zagrobelny Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Mam whyred- note5 pro i jeszcze 8.1 9.3.X, zamierzam przejść do androida 9 uprzejmie proszę odpowiedźcie na moje pytania: 1. Czy mogę wgrać sobie teraz najnowsze twrp 3.3 poprzez flachboota a dopiero potem wgrywać androida 9? 2. Czy muszę zrobić vipe dalvik cache przed wgraniem 9? i czy usunie mi ustawienia aplikacji? 3. Czy w 9 jest procent baterii obok baterii na whyred note5? 4. Czy w razie problemów z 9 mogę wrócić do 8 mając wcześniej backup w twrp? whyred note 5 ma blokadę schodzenia w dół Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 3, 2019 Author Share Posted May 3, 2019 1. Wskazane wgranie przez już istniejące TWRP. I tak potem będziesz musiał wgrać jakiekolwiek TWRP obsługujące Pie.2. Nie3. Tak4. Tak ze wskazaniem oczywiście na to że wtedy musisz wgrać recovery obsługujące Oreo.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zagrobelny Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 a) Mam starsze TWRP obsługujące tylko 8.1, czy mogę wgrać TWRP spod poziomu TWRP 3.3 obsługujące androida 9 zaznaczając tylko "cel: recovery", czy jakoś inaczej wgrywa się TWRP spod TWRP, co tam ma być zaznaczone? b) Czy warto robić wipe cache skoro nie usuwa żadnych danych aplikacji co jakiś czas? Raz w miesiącu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 a) Mam starsze TWRP obsługujące tylko 8.1, czy mogę wgrać TWRP spod poziomu TWRP 3.3 obsługujące androida 9 zaznaczając tylko "cel: recovery", czy jakoś inaczej wgrywa się TWRP spod TWRP, co tam ma być zaznaczone? Czy warto robić wipe cache skoro nie usuwa żadnych danych aplikacji co jakiś czas? Raz w miesiącu? Tak. Wygraj poprzez Twrp zaznaczając recovery. Na robię zawsze Viper cache po updejcieWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razr Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 a) TWRP możesz wgrać z poziomu TWRP zaznaczając partycję recovery jako docelową. Ja wczoraj byłem gapa i sflashowałem niekompletny plik(sprawdzanie sumy kontrolnej jest jak bezpieczne usuwanie sprzętu w Windowsie. Opłaca się, ale nigdy nie ma czasu), więc musiałem się ratować flashowaniem TWRP poprzez fastboot. TUTAJ masz instrukcję dla whyred. b) Ja robię wipe cache przy okazji większych aktualizacji. Jak dotąd instalując tygodniówki nie zrobiłem full wipe a wszystko działa jak powinno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Do czego to służy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Pierwszy raz tow idze w miui. To chyba jakaś twoja apka Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 6 godzin temu, Orjon napisał: 1. Wskazane wgranie przez już istniejące TWRP. I tak potem będziesz musiał wgrać jakiekolwiek TWRP obsługujące Pie. 4. Tak ze wskazaniem oczywiście na to że wtedy musisz wgrać recovery obsługujące Oreo. 1. Najpierw system na stare recovery i dopiero potem nowe recovery. 4. Czy aby na pewno? Nie musi wgrać przez mi-flash, żeby przywrócić wcześniejszy firmware? Przynajmniej ja tak robiłem i tak twierdzono na XDA, jak zaczęła się drama z Androidem 9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.