Jump to content

MIUI 9.4.25/26

Kacper Skrzypek

Recommended Posts

• Replies 251
  • Created
  • Last Reply
Posted
Aktualizacja na mi6 przeszła bez problemów , jak na razie żadnych błędów .
Jak aktualizowałes do 9? Jakiś wipe?

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Posted
36 minut temu, simcold napisał:

Jak aktualizowałes do 9? Jakiś wipe?

Najpierw aktualizacja z pozycji telefonu  twrp 3.3.0-1 - reboot , nastepnie aktualizacja do 9 miałem w twrp zaznaczone ptaszkami ( Zip signature verification oraz Reboot after instalation is complete ) nastepnie  suwak w prawo - Swipe to confirm Flash.To Wszystko.

Posted

czy możecie mi coś wytłumaczyć bo wróciłem do xiaomi.eu po dłuższej przerwie a doszło jakieś szyfrowanie, miałem już wrzucony ten ROM, ale musiałem go wymazać i zainstalować ponownie, więc w TWRP wyczyściłem partycję /data i po tej czynności mam wszystkie pliki w pamięci wewnętrznej zaszyfrowane - nie rozumiem jak się więc teraz aktualizuje taki ROM?
Czy przy każdej aktualizacji muszę zgrywać na komputer pamieć wewnętrzną a po instalacji  przenosić na telefon bo zostanie ona zaszyfrowana? dzięki.

Posted

Chciałbym wrzucić starsze firmware do RedmiNote5 (mam 9.3.7)  czy ten firmware jest poprawny: xiaomi.eu_multi_HM5_9.3.21_v10-8.1.zip czyli jest dla mojego telefonu ?

Nie mogę nigdzie znaleść HMnote5 lub NHnote5pro z ostatnim firmware  z androidem 8.1 czyli 9.3.21 czy to co powyżej jest poprawne i dotyczy note5?

Posted

@don_kamilloinstalowałem na czysto bo z globala przechodziłem.

Gcam od alexey, tak samo modół testowy od niego. 

Póki co w gcam nie działa slowmo ale na telegramie mówią żeby piki co używać z stocka slowmo. 

Posted

Z częstotliwością kilku minut mam powiadomienie o aktualizacji dni wolnych w kalendarzu. Jak to wyłączyć?

Screenshot_2019-04-28-15-36-08-459_com.teslacoilsw.launcher.png

Posted
2 minuty temu, bioly87 napisał:

U was też Gmail z dużym opóźnieniem informuje o nowej wiadomości?

Na miui ogólnie zawsze miałem problemy z opóźnieniem powiadomień. 

Czy to Gmail czy WhatsApp. 

Posted

Mi6 nie dział gcam, aparat  zeby zadziałał

(trzeba usunąć wszystkie moduły z aparatu i będzie ok)

Dzięki za pomoc Kamil Kupiec

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Posted
Dnia 27.04.2019 o 18:25, Kamil Kupiec napisał:

Gcam działa z modułem testowym od alexey. 
Nie powoduje również fc stockowego aparatu. 

Możesz dać linka do tego modułu

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Posted

Do użytkowników Mi Mix 2s - czy po tej aktualizacji dalej jest problem z pogłosem u dzwoniącego?

Posted
18 godzin temu, Grzesiek1010 napisał:

O kurcze ... Dopiero dziś zauważyłem że nie mam pogody obok zegarka ?!

Zapewne używasz Poco launcher i innego motywu.

U mnie tak jest, że Poco launcher zmienia widgety dostosowując do motywu. 

Miui launcher nie zmienia widgetów i wstawisz widget pogody na pulpit.

Dokładnie taki sam widget mam na motywie Poco i poco launcherze.

16 godzin temu, bioly87 napisał:

U was też Gmail z dużym opóźnieniem informuje o nowej wiadomości?

Romy xiaomi.eu mają duże opóźnienie z powiadomieniami gmail lub ich brak. Za to wersje Global Miui nie mają prawie w ogóle. 

Posted

Problem, jaki zauważam już od dłuższego czasu na romach xiaomi.eu to zasięg i internet. Używam dwóch kart - Orange i Plus. Na jednej i drugiej internet słabej jakości (w centrum miasta LTE to ok 3-4 mb/s). Wcześniej na globalu było z tym dużo lepiej. Najlepiej widać to, kiedy whatsapp jest włączony w przeglądarce w pracy - kilka razy dziennie traci on połączenie z komórką, co wcześniej (na globalu) się nie zdarzało. 

Oczywiśćie APN poustawiane tak, jak powinno to wyglądać. 

Ktoś się z tym spotkał, albo zna sposób na rozwiązanie problemu?

Posted

Reasumując, w przypadku Mi8 jak wydanie się spisuje po kilku dniach? Jakieś błędy?

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

Posted

Ja na Mi8 miałem problem z baterią. Android zjadał ją w bardzo szybkim tempie. Po wyczyszczeniu dalvik/cache mam wrażenie, że problem zniknął.

Obecnie bugiem, który pozostał od dłuższego czasu to przedwczesna weryfikacja odcisku palca w niektórych aplikacjach, np. Santander, Revolut.

Posted

Z tym bugiem odkryłem dziwną rzecz, a mianowicie siedzę na  9.2.28 Mi6 . Jest to ostatnia wersja gdzie odcisk w santander i revolut działa poprawnie. Musiałem zmienić język na angielski (usa) i odcisk w obydwu apkach działa źle, a teraz lepszy nr - zmieniłem na angielski (wielka Brytania) i santander działa źle a revolut dobrze ))) Może to jakaś wskazówka dla Acid'a ?

Posted

Ja dzisiaj miałem nietypową sytuację na Mi 9, nie wiem czy zależy od softu (zainstalowane 9.4.26), czy od hardware. Mianowicie po nocy zadzwonił budzik, wyłączyłem go, pojawił się ekran z pogodą (standardowo). Odłożyłem telefon i jak wziąłem go 10 minut później to był wyłączony. Jakąkolwiek reakcję otrzymywałem po dłuższym przytrzymaniu power, pojawiało się logo MI i ponownie po kilku sekundach telefon się wyłączał. Odpaliłem TWRP przez power i vol+, wgrałem jeszcze raz 9.4.26 i dopiero po tym telefon normalnie się uruchomił. Z czego mogło to wynikać?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...