krainawilka Posted April 26, 2019 Share Posted April 26, 2019 Coś poszło nie tak - albo ty coś popsułeś, albo aktualizacja zła w co wątpię bo byłoby ogrom zgłoszeń o tym i tu i na xiaomi.eu. Sugerowałbym zrobienie wipe data, dalvik, cache...Update dokładnie tak samo jak zwykle - pobrane, zaktualizowane przez twrp, tu chyba nie ma co popsuć...Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted April 26, 2019 Share Posted April 26, 2019 @Orjon kalkulator stracił PiP Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzykd Posted April 26, 2019 Share Posted April 26, 2019 Mi 9, po aktualizacji 9.4.25 nie mam recovery. Ani z poziomu ustawień, aktualizacja ani kombinacją vol+ power.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 26, 2019 Author Share Posted April 26, 2019 3 minuty temu, acocieto napisał: kalkulator stracił PiP Nie masz zaktualizowanej wersji z Google Play? 1 minutę temu, jerzykd napisał: Mi 9, po aktualizacji 9.4.25 nie mam recovery Jak miałeś wcześniej jakieś stare typu 3.2.3-10 czy pierwszy wzsx to prawdopodobnie zniknęło. Są nowsze które działają w pełni. Zainstaluj je przez fastboota (info w Modyfikacjach systemowych, dział mi9) Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted April 26, 2019 Share Posted April 26, 2019 Mi 9, po aktualizacji 9.4.25 nie mam recovery. Ani z poziomu ustawień, aktualizacja ani kombinacją vol+ power.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaDokladnie. Recovery b8 najnowsze zostaje. Działa backup oprócz partycji dataWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted April 26, 2019 Share Posted April 26, 2019 @Orjon po zaktualizowaniu przez GP znikło PiP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 26, 2019 Author Share Posted April 26, 2019 No to odinstaluj aktualizacje jak ci na tym PiP zależy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzykd Posted April 26, 2019 Share Posted April 26, 2019 Dokladnie. Recovery b8 najnowsze zostaje. Działa backup oprócz partycji data Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka B8? Znalazłem Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 26, 2019 Author Share Posted April 26, 2019 Wszystkim osobom którym nie działa tryb PiP w kalkulatorze i nie mają zaktualizowanej wersji aplikacji z Google Play (dotyczy to głównie modeli Global-only czyli Redmi Note 6 Pro i prawdopodobnie także POCOF1) - jeśli chcecie to fix do wgrania https://www.mediafire.com/file/c95u8b7b5r47t1c/Calculator_10.1.7.flashable.zip/file. Powinien działać. Będziemy używać dla modeli Global apki z ROMu China (tej co wyżej) od 9.5.9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agadi Posted April 26, 2019 Share Posted April 26, 2019 po zainstalowaniu V10.3.4.0.OEICNXM_v10-8.1 nie chce się wzbudzić system zwiesiło się na logo MI i stoi nie mogę włączyć recovery jedynie załącza się fastboot . co czynic z tym ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted April 26, 2019 Share Posted April 26, 2019 Jakby ktoś potrzebował fixa na kalkulator to w linku. Zmieniłem wersję pliku ze 138 na 238 i wersję kompilacji z 2.4.xxx na 3.4.xxx oraz wersję aplikacji z 10.1.7 na 10.7.7. Dzięki temu nie pojawia się aktualizacja w sklepie Google i kalkulator nie zostanie podmieniony przez przypadkową aktualizację. Skrypt uwzględnia inne ścieżki w MI9 i MI9 SE i na tych modelach również zadziała prawidłowo. Link: Kalkulator_10.7.7.xiaomi.eu_fix.zip Przed wrzuceniem należy odinstalować aktualizację ze sklepu Google, o ile ktoś zaktualizował. Plik do wrzucenia w TWRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickl0 Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 Komuś działa na mi 8 se, 3.2.3/1227 ? Wgrywając 0331 i tą wersję wywaliło mi twrp i musiałem latać do kumpla bo fastboot niby nie działa na ryzenach :| Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klocek87 Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 @nickl0 bez problemów uruchamia się na 0331. Jedynie bateria trzyma raczej średnio a tak innych błędów nie zauważamWysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickl0 Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 Masz tą wersję - twrp-3.2.3-0331-XIAOMI8SE-CN-wzsz150 ? Wgrywałeś od razu 1227>0331>rom, czy pomiędzy jakiś format data ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
figurel Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 7 godzin temu, Orjon napisał: Wszystkim osobom którym nie działa tryb PiP w kalkulatorze i nie mają zaktualizowanej wersji aplikacji z Google Play (dotyczy to głównie modeli Global-only czyli Redmi Note 6 Pro i prawdopodobnie także POCOF1) - jeśli chcecie to fix do wgrania https://www.mediafire.com/file/c95u8b7b5r47t1c/Calculator_10.1.7.flashable.zip/file. Powinien działać. PIP w kalkulatorze w RN6Pro zadziałał. Wgrałem najnowsze [RECOVERY][tulip] TWRP 3.3.0-1 by ATG Droid i po nim fix Calculator 10.1.7 z linku powyżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klocek87 Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 0331 z jednego z ostatnich wpisów na forum Mi8SE. Aktualizacja przez TWRP najpierw do 0331 później 9.04.26 i blokada reklam. Bez FR jak co tydzieńWysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzykd Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 Jak miałeś wcześniej jakieś stare typu 3.2.3.10. Są nowsze....Dzięki, poszło na B8 od jrteam.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
JayZ93 Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 nie da się u mnie na Mi6 wybudzić asystenta poprzez długie przytrzymanie home - mam ustawioną taką opcję w skrótach, po przytrzymaniu home nic się nie dziejeTapatalk - Xiaomi Mi6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzykd Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 Mi 9, problem z dźwiękiem. Nie odtwarza żadnych multimediów. W głośniku telefonu cisza. Na słuchawkach bluetooth słychać miarowe trzaski.Edit: w ogóle nie działał dźwięk, po restarcie sytuacja wróciła do normy. Multimedia działają, powiadomienia itp także. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 Mi6, nie działa w ogóle przycisk home ani skanerEdit: po reboocie już działa normalnie Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombeast Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 Witam Mi 8 Po tej aktualizacji nie mam ciemnego motywu włączam go opcje programisty ale dalej nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihail1 Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 Witam Mi 8 Po tej aktualizacji nie mam ciemnego motywu włączam go opcje programisty ale dalej nic.U mnie jest sprawdź czy nie masz ustawionego włączania automatycznie ( czyli tylko po zmroku) Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 1 minutę temu, tombeast napisał: nie mam ciemnego motywu U mnie działa, ale przypominam, że to jest opcja testowa, może nie działać poprawnie. Na w pełni funkcjonalny tryb ciemny trzeba czekać do jego oficjalnej premiery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wozmar Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 nie da się u mnie na Mi6 wybudzić asystenta poprzez długie przytrzymanie home - mam ustawioną taką opcję w skrótach, po przytrzymaniu home nic się nie dziejeTapatalk - Xiaomi Mi6U mnie jest ten sam problem. Nie mogę wybudzić asystenta poprzez przytrzymanie home. Robiłem wipe i ciągle to samo. Kilka tygodni temu widziałem, że niektórzy mają w miui funkcje wywołania asystenta przez krótkie przytrzymanie przycisku power. Niestety na mi6 tej opcji nie mam. Ma ktoś z was taką funkcję?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihail1 Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 Jest problem z automayyczną w mi8.Mam ją włączoną ale czasem ręcznie powiększam. Po zablokowaniu urządzenia i odblokowaniu pozostaje ta którą ustawiłem ręcznie.Zawsze było inaczej. Ręczne ustawienie pozostawało tylko do ponownego odblokowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 Fix działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 Tak działa, tylko w GP wisi nadal aktu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 27, 2019 Author Share Posted April 27, 2019 Nasz fix nie naprawia problemu aktualizacji z GP...Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krainawilka Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 Swoje problemy na mi8lite (brak % obok baterii, błędne tłumaczenie, crash aplikacji SMS) naprawiłem. Problem był w pliku update, mianowicie ten z rana (pobierałem koło godziny 10, jak zwykle z działu "pobierz", model mi8lite) miał następującą nazwę: xiaomi.eu_multi_MI8LITE_V10.3.2.0.PDTCNXM_v10-9.zip Wieczorem pobrałem już właściwy plik + wipe dalvik/cache i wszystko gra (SMS, kalkulator, %) Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
piszpunta Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 Mi6 po odblokowaniu twarzą muszę i tak ekran przeciągnąć palcem żeby wejść na ekran główny Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 Mi6 po odblokowaniu twarzą muszę i tak ekran przeciągnąć palcem żeby wejść na ekran głównyWyłącz tą opcję. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
densa Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 Wczoraj zaktualizowałem z 9.4.18 na rn5 i nie mam żadnych opisywanych tu problemów, wszystko działa jak trzeba (wipe cache, dalvik tylko). Mam tylko takie pytanie, też jak pobieracie przez Aktualizacje to co chwile wywala błąd sieci? Zazwyczaj pobierałem na pc i nie było problemów, a na telefonie trzeba pilnować bo pobieranie staje i trzeba je wznawiać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piszpunta Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 6 minut temu, simcold napisał: Wyłącz tą opcję. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Tylko gdzie i co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 Czyli konkluzja jest taka, że żeby zadziałał aparat w Mi6, trzeba zrobić wipe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 Tylko gdzie i co? Usuń wszystkie blokady placów i nawet wzorem czy czym tam masz. Żeby żadnej nie było. Zrób restart tel i dodaj wszystko od nowa. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.