mrosi Posted April 25, 2019 Share Posted April 25, 2019 Pojawiło się świeżutkie TWRP dla Mi MIX 3, w wersji 3.3.0.0. Sprawdziłem osobiście - śmiga jak trzeba https://dl.twrp.me/perseus/twrp-3.3.0-0-perseus.img.html Instalacja TWRP, w razie gdyby ktoś zapomniał procedury, pod tym linkiem: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyzson Posted April 28, 2019 Share Posted April 28, 2019 Jakiś pomysł o co chodzi? Chciałbym, żeby to w końcu zadziałało na moim PC. Problem występuje na każdym porcie USB. Używam Minimal ADB and Fastboot 1.4.3 + Universal ADB Drivers od clockworkmod, debugowanie USB włączone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyzson Posted April 29, 2019 Share Posted April 29, 2019 (edited) 8 godzin temu, dzidexx napisał: Wklep dir/w i pokaż screen. Edited April 29, 2019 by Dyzson Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyzson Posted April 29, 2019 Share Posted April 29, 2019 (edited) 1 godzinę temu, dzidexx napisał: Spróbuj użyć fastboot.exe od Xiaomi - jest gdzieś w MiFlash lub MiUnlock - przenieś tam twrp.img. Lub innej wersji Minimal... "Cannot get max size" to jedyne czego nie powinno być, jakiś błąd w komunikacji z fonem. @Dyzson Fastboot z miunlock - 0 reakcji, wyszukało urządzenie, ale po wpisaniu komendy fastboot flash recovery twrp.img, zero reakcji tylko fastboot w telefonie się wyłączą. Pobrałem inną wersje minimal ADB i po wpisaniu komendy fastboot flash recovery twrp.img, nic nie wyskoczyło tylko migający "wskaźnik" linijkę niżej. Poczekam kilka minus, może pojawi się jakaś reakcja. Edit:// 0 reakcji nawet po długim czasie. Niestety, nie mam innego kabla aby wykluczyć tą ewentualność. Używam oryginalnego od telefonu. Istnieje jakaś inna metoda instalacji? (Mam już wgrane TWRP, jednak chciałem je zaktualizować do najnowszej wersji) Edited April 29, 2019 by Dyzson Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyzson Posted April 29, 2019 Share Posted April 29, 2019 @dzidexx Wcześniej udało mi się wgrać TWRP normalnie, ale na starym laptopie. Raczej USB 3.0 nie powinno być problemem, prawda? Mam w swoim PC też 2x USB 2.0 jednak problem dokładnie taki sam. Zresztą testowałem wszystkie porty. Już nie wiem czego to kwestia.. 2 minuty temu, dzidexx napisał: W tymże twrp, install, kliknij na dole po prawej "zip/image". Zauważyłem tą opcję chwilę zanim o tym napisałeś, jednak nie byłem pewien, czy można w ten sposób. Tak czy siak, poszło gładziutko. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 29, 2019 Share Posted April 29, 2019 11 godzin temu, Dyzson napisał: Już nie wiem czego to kwestia.. Prawdopodobnie procka, fastboot z nieznanych przyczyn ma problemy z działaniem z Ryzenem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyzson Posted April 29, 2019 Share Posted April 29, 2019 1 godzinę temu, Orjon napisał: Prawdopodobnie procka, fastboot z nieznanych przyczyn ma problemy z działaniem z Ryzenem. Możesz mieć rację. Mam Ryzena 5 2600, więc miałoby to sens. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruniu Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Co mam zrobic? Instaluje recovery TWRP przez fastboot, ale komputer nie widzi mi telefonu jako dysk MTP. Urzadzenie wykryte, ale nigdzie nie moge znalezc sterownika. A po uruchomieniu systemu, twrp zostaje nadpisane. :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruniu Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 (edited) Nie wykrywa mi MTP - brak sterownika, pod win xp. Nie ma pendrive pod usb c. Poszlo, ale na win10. Edited July 19, 2019 by gruniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruniu Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 (edited) Dlaczego partycja sd, jest kodowana, po wgraniu oryginalnego systemu? Tak widze katalogi pod twrp Nie probowalem od developerow. Edited July 19, 2019 by gruniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr2k Posted February 2, 2020 Share Posted February 2, 2020 Mi po którejś z aktualizacji styczniowej MIUI, TWRP (w wersji 3.3.1-1015) przestało proponować deszyfrowanie partycji za pomocą wzoru, pokazywało więc tylko krzaczki. Tak więc nie mogłem uaktualnić systemu do kolejnej wersji. Dlatego polecam TWRP stąd: https://androidfilehost.com/?fid=4349826312261707854 Działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruniu Posted April 27, 2020 Share Posted April 27, 2020 A co z bledem 255? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts