butch821 Posted April 25, 2019 Share Posted April 25, 2019 Zakupiłem nowy model Xiaomi Redmi Note 7. Telefon od tygodnia, podczas prowadzenia rozmowy sam zawiesza prowadzoną rozmowę i nawiązuje połączenie z losowo wybranym numerem telefonu. Potrafi też sam zadzwonić leżąc nieużywany na biurku. Czy ktoś może pomóc mi roziwązać ten problem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
port14 Posted April 25, 2019 Share Posted April 25, 2019 Przywróć ustawienia fabryczne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Wojnarowicz Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 Hmmm. Do mnie też oddzwaniają ludzie ze dzwonilem. Wydało mi się to nie możliwe żeby telefon sam dzwonił ale poobserwuję ja go. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barto78 Posted June 22, 2019 Share Posted June 22, 2019 W moim telefonie jest to samo. Podczas rozmowy zawiesza połączenie i dzwoni pod jakiś numer. Czasami sam dzwoni, czasami sam zawiesza połączenie, czasami sam wycisza mikrofon. Znajomy ma taki sam telefon i ten sam problem. Telefon kupiony z Polskiej dystrybucji w Euro RTV Agd. Podobne przypadki miałem w Redmi Note 4 ale rzadziej, tam to występowało tylko podczas połączeń. Wystarczyło zablokować ekran po odebraniu połączenia, lub skorzystać z futerału z klapka i problem w większości znikał. Wychodziło na to że podczas rozmowy coś się dotyka uchem, choć ekran się wyłączał jak telefon był przy twarzy. Czasem uruchamiał notatnik i sam zapisywał tam całą rozmowę, czasem sam nagrywał, czasem zawieszał połączenie, a czasem sam dzwonił. Szczególnie to było nasilone podczas połączenia oczekującego. Ale pod koniec użytkowania (około 1,5roku), przed zakupem Note 7 bardzo się to nasiliło. Obecnie: Redmi Note 7 4/64GB, MIUI Global 10.3.3 Stabil. Przed upgradami było to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacoGURU Posted July 1, 2019 Share Posted July 1, 2019 Problem raczej jest w tym, że czujnik jest w nietypowym miejscu i delikatne odchylenie telefonu powoduje podświetlenie ekranu w trakcie rozmowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziomek999 Posted July 3, 2019 Share Posted July 3, 2019 Czujnik działa od 5cm więc delikatne odchylenie nie powinno czegoś takiego powodować. U mnie podobnie, telefon nie zawsze wygasza ekran podczas rozmów, na redmi note 4 problem zaczął się po aktualizacji na miui 10 i podobnie jest na redmi note 7 więc to raczej siedzi w sofcie. Podczas testu czujnik zawsze działa poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amstaff92 Posted August 11, 2019 Share Posted August 11, 2019 Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu bo mam podobnie, że telefon sam dzwoni podczas rozmowy. Przywracanie do ustawień fabrycznych nie pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanio Posted August 11, 2019 Share Posted August 11, 2019 czekac na poprawki w opragromowaniu tylko Link to comment Share on other sites More sharing options...
pandzik Posted September 19, 2019 Share Posted September 19, 2019 powód dla którego zamieniłem mi4c na note 7 to dzwonienie przypadkowe tego pierwszego. Ten robi to samo...choć duuużo rzadziej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danloop Posted January 13, 2021 Share Posted January 13, 2021 Dzień dobry, jestem szczęśliwym posiadaczem Redmi Note 7, wersja MIUI Global 12.01.0 (QFGMIXM) android 10QKQ1 Od jakiś dwóch tygodni jest problem - telefon rozłącza połączenia - brak tu reguły, czasem po 10sek., czasem po 60sekundach. Czy ktoś może miał podobną przypadłość ? Można sobie jakoś z tym poradzić ? Przy używaniu telefonu przez słuchawki problem równiez występuje, natomiast przy rozmowie w samochodzie przez zestaw jest już wszystko ok., nigdy nie rozłączyło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 13, 2021 Share Posted January 13, 2021 @danloop masz możliwość sprawdzenia z inną kartą SIM czy telefon zachowuje się identycznie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danloop Posted January 13, 2021 Share Posted January 13, 2021 mam taką możliwość, telefon jest dual sim jeśli ma to znacznie, i cały czas korzystam z drugiego gniazda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 13, 2021 Share Posted January 13, 2021 @danloop przełóż kartę gniazdami i zobacz czy będzie podobnie, jak będzie podobnie wrzuć zupełnie inną kartę SIM do telefonu i zobacz czy coś się będzie działo podobnego Link to comment Share on other sites More sharing options...
danloop Posted January 13, 2021 Share Posted January 13, 2021 zmiana umieszczenia karty sim nie pomogła, jeszcze podmiana. rozłączyło po 57sek i to jest jakaś reguła Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 14, 2021 Share Posted January 14, 2021 @danloop to jeszcze test z zupełnie inną kartą SIM, jeśli przerwie to raczej problem z urządzeniem. Dobrze jakbyś zrobił jeszcze factory reset i zobaczył czy problem nadal będzie występował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danloop Posted January 15, 2021 Share Posted January 15, 2021 wykonałem opcję - przywróć ustawienia fabryczne - i pomogło, telefon działa. Wersja miui pozostała ta sama. Pytanie czy aktualizować wszystko to co się pojawi ? kilkanaście pozycji chciałby się zaktualizować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 @danloop zaktualizuj wszystko, zwróć uwagę też na aplikacje które instalujesz może któraś powodowała takie zachowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danloop Posted March 10, 2021 Share Posted March 10, 2021 i problem powrócił po używaniu przez 45 dni bez problemu, telefon znów zaczął rozłączać połączenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 @danloop jak dla mnie telefon do ponownego wgrania softu, ale nie factory reset, tylko tak gruntownie od początku samemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts