Jump to content

Zawiesza rozmowy/dzwoni sam pod losowy numer

butch821

Recommended Posts

Zakupiłem nowy model Xiaomi Redmi Note 7. Telefon od tygodnia, podczas prowadzenia rozmowy sam zawiesza prowadzoną rozmowę i nawiązuje połączenie z losowo wybranym numerem telefonu. Potrafi też sam zadzwonić leżąc nieużywany na biurku. Czy ktoś może pomóc mi roziwązać ten problem ?

• 1 month later...
  • 3 weeks later...

W moim telefonie jest to samo. Podczas rozmowy zawiesza połączenie i dzwoni pod jakiś numer. Czasami sam dzwoni, czasami sam zawiesza połączenie, czasami sam wycisza mikrofon. Znajomy ma taki sam telefon i ten sam problem. Telefon kupiony z Polskiej dystrybucji w Euro RTV Agd.

Podobne przypadki miałem w Redmi Note 4 ale rzadziej, tam to występowało tylko podczas połączeń. Wystarczyło zablokować ekran po odebraniu połączenia, lub skorzystać z futerału z klapka i problem w większości znikał. Wychodziło na to że podczas rozmowy coś się dotyka uchem, choć ekran się wyłączał jak telefon był przy twarzy. Czasem uruchamiał notatnik i sam zapisywał tam całą rozmowę, czasem sam nagrywał, czasem zawieszał połączenie, a czasem sam dzwonił. Szczególnie to było nasilone podczas połączenia oczekującego. Ale pod koniec użytkowania (około 1,5roku), przed zakupem Note 7 bardzo się to nasiliło. 

Obecnie: Redmi Note 7 4/64GB, MIUI Global 10.3.3 Stabil. Przed upgradami było to samo.

• 2 weeks later...

Czujnik działa od 5cm więc delikatne odchylenie nie powinno czegoś takiego powodować. U mnie podobnie, telefon nie zawsze wygasza ekran podczas rozmów, na redmi note 4 problem zaczął się po aktualizacji na miui 10 i podobnie jest na redmi note 7 więc to raczej siedzi w sofcie. Podczas testu czujnik zawsze działa poprawnie.

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • kamillm locked this topic
  • 1 year later...

Dzień dobry,

jestem szczęśliwym posiadaczem Redmi Note 7, wersja MIUI Global 12.01.0 (QFGMIXM) android 10QKQ1

Od jakiś dwóch tygodni jest problem - telefon rozłącza połączenia - brak tu reguły, czasem po 10sek., czasem po 60sekundach. Czy ktoś może miał podobną przypadłość ? Można sobie jakoś z tym poradzić ?

Przy używaniu telefonu przez słuchawki problem równiez występuje, natomiast przy rozmowie w samochodzie przez zestaw jest już wszystko ok., nigdy nie rozłączyło.

• kamillm changed the title to Zawiesza rozmowy/dzwoni sam pod losowy numer
  • kamillm unlocked this topic
  • 1 month later...