ania09 Posted April 19, 2019 Posted April 19, 2019 Witam, wiecie może czy dodatkowa 6 miesięczna ochrona ekranu, którą oferuje xiaomi przy zakupie Redmi Note 7 obejmuje wymianę wyświetlacza wtedy gdy telefon upadł, rozbiło się szkło i dodatkowo w ogóle nie działa ekran, połowa jest czarna, a reszta jakieś mazaki? W regulaminie pisze coś takiego: ,,Każdy uczestnik Promocji, który spełni warunki uczestnictwa otrzyma prawo do dodatkowej 6-miesięcznej gwarancji, która obejmuje jednorazową wymianę przypadkowo uszkodzonego wyświetlacza w okresie 6 miesięcy od daty zakupu w okresie wymienionym w § 1 pkt. 3." "Uczestnik Promocji ma prawo do skorzystania z bezpłatnej usługi wymiany wyświetlacza, będących wynikiem jego normalnej eksploatacji, które ujawnią się w okresie 6 miesięcy od daty zakupu wskazanej na dowodzie zakupu (paragonie fiskalnym, fakturze Vat), po uprzednim zgłoszeniu reklamacji w jednym z autoryzowanych punktów serwisowych Xiaomi, lub sklepie detalicznym, w którym Uczestnik dokonał zakupu." Wydaje mi się, że rozbicie ekranu to przypadkowe uszkodzenie. Jak myślicie ?
tpawel Posted April 19, 2019 Posted April 19, 2019 Gdyby nie miało chodzić o rozbicie to o co? Wysłane z LG G7
FromWP Posted April 19, 2019 Posted April 19, 2019 1 godzinę temu, ania09 napisał: "Wydaje mi się, że rozbicie ekranu to przypadkowe uszkodzenie. Jak myślicie ? Niekoniiecznie. Uszkodzenie ekranu może być przypadkowe, celowe, albo przez zaniedbanie. Z reguły trzeba ubezpieczycielowi udowodnić, że było rzeczywiście przypadkowe. Najlepiej gdy było skutkiem nieszczęśliwego wypadku, np ktoś wpadł na ciebie na chodniku, wytrącił telefon itp. 1
Norbas Posted April 27, 2019 Posted April 27, 2019 Ktoś mnie oświeci gdzie można taką gwarancję dodatkową otrzymać? Dziś kupiłem w RTV AGD i nic mi nie mówili na ten temat...
SZELMAN Posted June 20, 2019 Posted June 20, 2019 Dołączam się do pytania jak faktycznie działa to 6-miesięczne ubezpieczenie dodam ze przy zakupie w przedsprzedaży jednym z bonusów było ubezpieczenie wyświetlacza.
port14 Posted June 20, 2019 Posted June 20, 2019 Przeczytaj tu https://www.mi.com/pl/support/warranty/
Nezumi Posted June 20, 2019 Posted June 20, 2019 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Recommended Posts