Jump to content

Mi 9 SE - pytania ogólne - wątek zbiorczy

Kacper Skrzypek

Recommended Posts

11 godzin temu, kastalaw napisał:

NIe narzekał bym :)  Miałem niedawno Redmi note 5 , wysłali mi przez pomyłkę chińską wersję  - bootloader do odblokowania po 1080 h.....odesłałem w cholere....

Ostatni raz odblokowywalem mi 5x gdzie czekałem 72h i to już uważałem za przegięcie ;)

Właśnie przez baterię pozbyłem się Mi9 SE i wróciłem do 1,5 rocznego Mi6 na którym właśnie dobijam do 5h SOT przy 48h użytkowania. Fajny telefon ale ta bateria go dyskwalifikuje.

Edited by maciek04

7 godzin temu, maciek04 napisał:

Właśnie przez baterię pozbyłem się Mi9 SE i wróciłem do 1,5 rocznego Mi6 na którym właśnie dobijam do 5h SOT przy 48h użytkowania. Fajny telefon ale ta bateria go dyskwalifikuje.

To ile 9se ci trzymał? Ile gorzej od Mi6? Bo obecnie mam Mi5 która ma prawie identyczną baterię jak Mi9se. Oczywiście Mi9se ma większy wyświetlacz i silniejszy procek od Mi5 ale jak ja już się raz przekonałem, że najważszniejsza jest technologia wykonania. Jak przesiadlem się z Redmi 3S na Redmi 4Pro (4pro silniejszy procek, ekran fhd i wifi dual-band), to mimo iż oba telefony miały podobną baterię to 4Pro trzymał 2x dłużej niż 3S. Po migracji z 4Pro na Mi5 właśnie najbardziej ubolewałem nad baterią... no ale nfc i wygoda płacenia telefonem wzięło górę,

Opinie nt. baterii Mi 9se są bardzo różne. Na kanale FrankieTech gość chwali baterię Mi9 se i w jego teście bateria Mi9 se wypadła niewiele gorzej niż w Mi 9 . W samym teście SOT Mi 9 se wyszedł znacznie większy niż 5h. 

To jest bateria 3000 mAh i na cuda nie ma co liczyć. Miałem przez chwilę Mi A2 i tam bateria o tym rozmiarze była tragiczna. W reckach Techtablets Sot niby 7h+ to samo przy Mi 9 SE. Od teraz jego wyniki dziele na pół. Recenzja Majsterego Pirza lepiej oddawała moje wrażenia z użytkowania Mi A2 przez tydzień.

Edited by radier
  • Like 1

To jest bateria 3000 mAh i na cuda nie ma co liczyć. Miałem przez chwilę Mi A2 i tam bateria o tym rozmiarze była tragiczna. W reckach Techtablets Sot niby 7h+ to samo przy Mi 9 SE. Od teraz jego wyniki dziele na pół. Recenzja Majsterego Pirza lepiej oddawała moje wrażenia z użytkowania Mi A2 przez tydzień.
Bo tamten tylko oglądał YouTube i raczej używał telefonu bez SIM także mam gdzieś taki sot z samego YT. Pirzu mierzy to w miarę miarodajnie. Jak wg niego jest dobra bateria to można się spodziewać, że taka będzie

Wytapatalkowane z MI 8 SE

Dla mnie bateria jest ok. Nie żyjemy przecież na pustkowiu energetycznym. Jeżeli bateria wytrzymuje od rana do wieczora,to dla mnie jest ok. Oczywiście każdy może mieć inne preferencje. Ja ponad baterią stawiam na design,kompaktowaść,wyświetlacz,szybkość telefonu,aparat,oraz nakładkę producenta. Bateria jest gdzieś na końcu tych preferencji. aa383e2ea8fcb6ab96ae7957c7c0d58e.jpg895b14b2d5be11863894ad952a072921.jpg

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

056ee34eb276cf956286a58cf7a7c5d6.jpg

• Like 1

Dnia 24.04.2019 o 23:50, XlarmX napisał:

Szybkość jak na razie spoko ,ale telefon mam dopiero 3 dni.Przesiadka z Galaxy S10e.

Co Cie skłoniło do zmiany? Co jest lepszego i gorszego w mi9se w stosunku do s10se?

• Like 1

Dnia 18.04.2019 o 09:21, matt_berninger napisał:

Panowie jak szybkość działania systemu na 712? Zastanawiam się czy odczuje jakąś różnicy po przesiadce z MiNote2 snap 821 :) Wielkość mi9 se jest rewelacja, jak Mi6, brakuje tylko jacka i większej baterii ale to do przełknięcia ;)

Wszystko działa bardzo płynnie. Bateria niestety jest średnia. Ja nie używam telefonu za często więc dla mnie to nie problem. Wcześniej miałem redmi 4x i bateria trzymała dłużej (mniej więcej o 20-30%). Za to bardzo szybko się ładuje...

Hej! 

Widzę dużo pytań i wątpliwości nt baterii.

Ja mam swojego mi 9 se już ponad 2 tygodnie i mogę coś powiedzieć.

Jak dla mnie BATERIA JEST BARDZO DOBRA.

Złego słowa na nią nie powiem. Średni czas pracy SOT na baterii przy korzystaniu z Wi-Fi i trochę H+/LTE to u mnie ok 6h w półtora dnia. Jak mniej wifi a więcej transmisji komórkowej to czas ten spadnie do 5h. W porównaniu do mojego poprzedniego telefonu (Meizu MX6) to wyniki są dużo, dużo lepsze, a pojemność baterii taka sama. Jestem spokojny wychodząc z domu do pracy i mając połowę baterii - co wcześniej wiązało się z ogromnym strachem.

Zastrzegam jednocześnie, że w ogóle nie gram w gry.

Ja na miejscu wahających się wcale nie bałbym się baterii.

• Like 1

[mention=3013]MaltisDrinker[/mention]
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dla Ciebie 5-6h SoT jest ok a ja bym wolał w okolicach 7-8h bo miałem RN4, który potrafi trzymać nawet i 10h SoT na Wifi.
To czekaj na flagowca redmi

Wytapatalkowane z MI 8 SE

Miał ktoś oclone Mi 9se? Zamówiłem na Ali i pech chciał że WER Warszawa cło i teraz leży na WER Zabrze(mój region) status przesyłka oclona. Zastanawiam się ile mogą mi dowalić. I jak procedura przebiega. WER Zabrze jutro otwarte ale chyba nie da się na węźle osobiście odebrać paczki. 

Miała być szybka dostawa a już widzę że taniej było zaczekać do premiery w Polsce zamiast kupno w Chinach. 

Jak kupujesz coś droższego z Chin to trzeba wybierać przesyłki typu "Priority Line" które redukują ryzyko otrzymania VATu praktycznie do 0. W przypadku zwykłej przesyłki poczta czy kurierem raczej na 99% przesyłka trafi na doliczenie podatku.

18 minut temu, rsoltan napisał:

status przesyłka oclona.

To raczej standardowy komunikat, że przesyłka przeszła kolejny etap podróży i nie musi oznaczać że dowalono cło. Generalnie cła na telefony chyba nie ma, co najwyżej Vat 23%.

• Like 2

Już kilka telefonów kupiłem na Ali, do tego różne programy do obsługi aut itp. Zakupy robię tam kilka lat i pierwszy raz widzę taki status że coś mi oclono. 

pkonrad pocieszyles, będę miał najdroższe mi 9 se w Polsce ;-)

Edited by rsoltan