Jump to content

Recommended Posts

Posted

Otrzymałem w zestawie z innym urządzeniem Xiaomi Mi WiFi Repeater 2 USB 300M i mam z nim następujący problem. Poprzez aplikację Xiaomi Home robię konfigurację i ostatnim etapie gdzie urządzenie powinno się połączyć z routerem wyskakuje błąd. Jednak na urządzeniu zapala się niebieska lampka i urządzenie rozszerza zasięg. Jednak nurtują mnie inne ustawienia dot, w/w urządzenia w aplikacji Xiaomi Home. Czy ktoś miał podobnie i może coś poradzić? Nadmienię, że posiadam telefon OnePlus 5t.

• 4 weeks later...
Posted

A w routerze przypadkiem nie filtrujesz sobie dodatkowo dla bezpieczeństwa adresów MAC? Czyli znam hasło do wifi, ale nic to nie da bo router odrzuci nieautoryzowane urządzenie.

Posted
Dnia 1.05.2019 o 20:15, abc00 napisał:

A w routerze przypadkiem nie filtrujesz sobie dodatkowo dla bezpieczeństwa adresów MAC? Czyli znam hasło do wifi, ale nic to nie da bo router odrzuci nieautoryzowane urządzenie.

W moim przypadku w trakcie łączenia  z routerem TP-LINK Archer C2 wyskakuje komunikat "internet niedostępny dla xiaomi-repeater-v2-miapdaf4" i lampka pomarańczowa na urządzeniu cały czas miga. Kilkadziesiąt  prób łączenia, reset routera i nic. Nie wiem czy można jeszcze coś zrobić.

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Ja miałem problemy z połączeniem to gdzieś znalazłem poradę żeby zresetować mi repeater 2 obok diody jest mała dziurka tam jest guziczek trzeba najlepiej kluczykiem do tacek telefonów wcisnąć i przytrzymać około 10sec żeby żółta dioda się zapaliła a w aplikacji mi home wybrać region singapur i dodać urządzenie najpierw być blisko routera żeby się połączył i skopiował sieć..

Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka