Jump to content

Jasność wyświetlacza a czytnik linii papilarnych

kret11

Recommended Posts

Szczególnie w nocy wkurza mnie niemiłosiernie fakt, że po uruchomieniu aplikacji korzystającej z odcisków palców ekran się na chwilę zaświeca maksymalną mocą i dopiero wraca do bieżących ustawień. Mam nadzieję że kiedyś to poprawią.

Z resztą przy odblokowywaniu ekranu nawet tak się dzieje

Nie do końca. Raz przy logowaniu jest rozbłysk a raz nie. I przy ciemnym ekranie tez się loguję. Sam czytnik się podświetla wtedy bez ekranu. A tu chodzi o to że i ekran w niektórych sytuacjach się rozjaśnia na 100%. I wieczorem w ciemnym pomieszczeniu jest to dokuczliwe. Nie ma w tym żadnej logiki. Jest to jakiś błąd.

@sp4ubw napisałem raz tak a raz nie. Nie widzę w tym reguły, logiki i powtarzalności. Wczoraj dwa razy robiłem przelewy i nic nie wystąpiło. Dziś rano tak. Dla aplikacji mbank. I tak jak autor tematu potrafi dać po oczach. Przy innych aplikacjach gdzie autoryzujmy dostęp odciskiem nie zauważyłem rozjaśnienia ekranu.

Edited by Guest

• 4 weeks later...

Ja zauważyłem zmianę kolory jak mamy włączony tryb czytania. Z pomarańczowego / żółtego poblasku zmienia się na normalny (jakby był wyłączony tryb czytania) a po odczytaniu palca wraca do poprzedniego stanu.

11 godzin temu, IMSth napisał:

Ja zauważyłem zmianę kolory jak mamy włączony tryb czytania. Z pomarańczowego / żółtego poblasku zmienia się na normalny (jakby był wyłączony tryb czytania) a po odczytaniu palca wraca do poprzedniego stanu.

To akurat zrozumiałe, palec musi zostać jakoś odczytany - skanerem optycznym. Dodany był na podświetleniu standardowym, więc aby poprawnie odczytać odcisk wyłącza na chwilę tryb czytania żeby mu nie zakłócał w odczycie.

• Thanks 1