drummer1839 Posted June 29, 2019 Share Posted June 29, 2019 Dokładnie... jak tam płatności, bo jeśli działają to nie widzę sensu siedzieć na globalu eeaWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spili Posted June 29, 2019 Share Posted June 29, 2019 (edited) Siedzę na miui Polska i kombinuję jak wrócić na globala. Brak płatności mnie po prostu rozwala... Mi9. Edited June 29, 2019 by Spili 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted June 29, 2019 Share Posted June 29, 2019 normalnie. Miflashem łącznie z blokadą bootloadera. I masz jak z fabryki. W razie coś znowu sobie odblokujesz. Ludzie twierdzą, że na eu stabilnym działają płatności. Jak nie to miflash i fabryka. Ja dałem o odblokowanie bootloadera, ale nie robie tego, gdyz EEA póki co mnie zadowala (nie licząc powiadomien) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted June 29, 2019 Share Posted June 29, 2019 Siedzę na miui Polska i kombinuję jak wrócić na globala. Brak płatności mnie po prostu rozwala... Mi9. Zainstaluj magiska i płatności wrócą polecamWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted June 29, 2019 Share Posted June 29, 2019 @Muzyk Możesz napisać co trzeba ukryć w magisk by płatności działały? na pewno chyba GPay, Sklep Play i ...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spili Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 Dnia 29.06.2019 o 20:14, Muzyk napisał: Zainstaluj magiska i płatności wrócą polecam Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Ściągnąłem Magiska i w trakcie instalacji w twrp mam error: cannot mount /system Dnia 29.06.2019 o 20:18, Bartos napisał: @Muzyk Możesz napisać co trzeba ukryć w magisk by płatności działały? na pewno chyba GPay, Sklep Play i ...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 10 minut temu, Spili napisał: Ściągnąłem Magiska i w trakcie instalacji w twrp mam error: cannot mount /system Zamontuj partycje system przez instalacja magisk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spili Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 12 minut temu, Bartos napisał: Zamontuj partycje system przez instalacja magisk Najpierw zainstalowałem Magisk Managera i potem instalacja Magiska przeszła bez problemu. Bez instalacji partycji. Safety net na zielono. A Google pay nie przepuszcza dodawania karty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 Najpierw zainstalowałem Magisk Managera i potem instalacja Magiska przeszła bez problemu. Bez instalacji partycji. Safety net na zielono. A Google pay nie przepuszcza dodawania karty. https://r.tapatalk.com/shareLink?url=https%3A%2F%2Fforum%2Exda-developers%2Ecom%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D3929950&share_tid=3929950&share_fid=3793&share_type=tWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted July 2, 2019 Share Posted July 2, 2019 Cóż... Na MIUI Polska/EU próbowałem instalacji Magiska, karty - owszem - dodało, ale appka Aliora nie pozwoliła na możliwość logowania za pomocą odcisku. Zobaczyłem komunikat "Telefon jest niezabezpieczony". Poza tym nie dodaje karty VISA. Póki co wróciłem do Globala... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 2, 2019 Share Posted July 2, 2019 No właśnie przez takie niespodzianki całkowicie zrezygnowałem z MIUI Polska na rzecz Globala. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert_g1 Posted July 2, 2019 Share Posted July 2, 2019 Ja mam xiaomi.eu_multi_MI9_V10.2.16.0.PFACNXM i wszystko działa z płatnościami bez problemu w ING. Telefon z mi-home. ale odblokowałem BL, choć z utęsknieniem czekam na nowszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted July 2, 2019 Share Posted July 2, 2019 przeciez wystarczy zrobic zgodnie z instrukcja i dziala 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted July 2, 2019 Share Posted July 2, 2019 3 minuty temu, Muzyk napisał: przeciez wystarczy zrobic zgodnie z instrukcja i dziala To, że u Ciebie działa, nie oznacza, że u wszystkich tak jest. U mnie nie działa. I z tego co czyta, u innych również/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted July 2, 2019 Share Posted July 2, 2019 To, że u Ciebie działa, nie oznacza, że u wszystkich tak jest. U mnie nie działa. I z tego co czyta, u innych również/Bo ja to mam jakiś cudowny telefon... Zrób wg instrukcji z xda, krok po kroku i musi ruszyć, nie ma innej opcjiWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Cóż... Na MIUI Polska/EU próbowałem instalacji Magiska, karty - owszem - dodało, ale appka Aliora nie pozwoliła na możliwość logowania za pomocą odcisku. Zobaczyłem komunikat "Telefon jest niezabezpieczony". Poza tym nie dodaje karty VISA. Póki co wróciłem do Globala...I patrz, Alior działa i loguje odciskiem, Santander również. Gpay od tygodnia nie wyrzucił kart i błędu odnośnie płatności.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted July 2, 2019 Share Posted July 2, 2019 1 minutę temu, Muzyk napisał: Bo ja to mam jakiś cudowny telefon... Zrób wg instrukcji z xda, krok po kroku i musi ruszyć, nie ma innej opcji W telefonach Xiaomi siedzę od 2013 roku, kiedy Ty prawdopodobnie nawet nie wiedziałeś co to jest. Dlaczego zatem usiłujesz wmówić inną rzeczywistość? Jeśli piszę, że nie działa, to znaczy, że tak właśnie jest. Dopuszczasz inną opcję niż własne widzimisię? EOD 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted July 2, 2019 Share Posted July 2, 2019 W telefonach Xiaomi siedzę od 2013 roku, kiedy Ty prawdopodobnie nawet nie wiedziałeś co to jest. Dlaczego zatem usiłujesz wmówić inną rzeczywistość? Jeśli piszę, że nie działa, to znaczy, że tak właśnie jest. Dopuszczasz inną opcję niż własne widzimisię? EOD Jak widzisz nic Ci to Twoje siedzenie nie dało... Wrzuciłem Ci SSa co i jak mam ukryte żeby śmigałoWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted July 2, 2019 Share Posted July 2, 2019 U mnie też aplikacja Aliora działa, po dodaniu można logować się odciskiem palca. Tak samo jak i do IPKO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted July 2, 2019 Share Posted July 2, 2019 (edited) Nie ma opcji, żeby nie działało. Jeśli serio użycie Magisk Hide nie pomaga w przypadku Alior czy innego Google Pay, to polecam zainstalować moduł MagiskHide Props Config (do tego Busybox for Android NDK). Do tego najlepiej używać najnowszej wersji Magisk, nawet wersję z canary channel. Edited July 2, 2019 by Zenderable 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted July 3, 2019 Share Posted July 3, 2019 Mamy lipiec i trochę słabo mieć stan zabezpieczeń na kwiecień w teoretycznie flagowcu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted July 3, 2019 Share Posted July 3, 2019 Proponuje miuipolska, poprawki z czerwca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted July 3, 2019 Share Posted July 3, 2019 U mnie na Mi 9T wczoraj przyszły poprawki z czerwca. Zauważyłem, że Xiaomi gdy wyda nowy smartfon to zaczyna mieć poprzedni głęboko... do tego czasami średniaki mają lepsze wsparcie. Zauważyłem na Mi Community w dziale Mi 9, że strasznie dużo ludzi zaczęło to hejtować. Niestety w poprzednich flagowcach też tak było... Oby stabilne wersje zgodnie z obietnicą wychodziły częściej. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted July 3, 2019 Share Posted July 3, 2019 No Mi9 niby flagowy a juz zapomniany, teraz na topie jest Mi9T, a za chwilę będzie Mi9Tpro i też niedługo bo zaraz wypuszczą MiMix4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted July 3, 2019 Share Posted July 3, 2019 Nie w tym roku, tylko zapewne już w ogóle i nie MiMixa i MiMaxa, tylko MiNote i MiMax Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted July 3, 2019 Share Posted July 3, 2019 [mention=45737]Bartos[/mention] Jak niedługo Mi Mix4?Xiaomi oficjalnie zapowiedziało Mix 4, powiedzieli, że jest na co czekać. Będzie w październiku najprawdopodobniej. Żeby nie było OT, to jeśli chodzi o Mi 9 (i nie tylko), to zamiast globala polecam xiaomi.eu, najlepiej tygodniową wersję wychodzącą co tydzień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 3, 2019 Share Posted July 3, 2019 1 godzinę temu, Zenderable napisał: U mnie na Mi 9T wczoraj przyszły poprawki z czerwca. Zauważyłem, że Xiaomi gdy wyda nowy smartfon to zaczyna mieć poprzedni głęboko... do tego czasami średniaki mają lepsze wsparcie. Zauważyłem na Mi Community w dziale Mi 9, że strasznie dużo ludzi zaczęło to hejtować. Niestety w poprzednich flagowcach też tak było... Oby stabilne wersje zgodnie z obietnicą wychodziły częściej. Niestety ale to prawda i od dłuższego czasu zresztą, mityczne super wsparcie Xiaomi a w praktyce się okazuje, że wcale nie No chyba że patrzymy na nowe MIUI, czyli kolorki najęzorki i ikonki to tak, to prawda Xiaomi.eu byłoby rozwiązaniem gdyby nie problemy i fochy z płatnościami NFC, a ja nie mam czasu i ochoty sie bawić w Magiski, ukrywanie, usuwanie aktualizacji GPay żeby zapłacić w sklepie za zakupy, NFC ma działać ZAWSZE. JA jeszcze czekam na premierę Mixa 4, jak mnie nie zaskoczy to biorę OP, tam nawet na chińskiej wersji wszystko działa włącznie z NFC. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spili Posted July 3, 2019 Share Posted July 3, 2019 (edited) Dnia 2.07.2019 o 12:52, mrosi napisał: Cóż... Na MIUI Polska/EU próbowałem instalacji Magiska, karty - owszem - dodało, ale appka Aliora nie pozwoliła na możliwość logowania za pomocą odcisku. Zobaczyłem komunikat "Telefon jest niezabezpieczony". Poza tym nie dodaje karty VISA. Póki co wróciłem do Globala... Ruszyło! W końcu wymęczyłem swojego Mi9, że zadziałało... Instalacja Magiska i Magisk Managera. W Magisk Manager ukryłem Google Pay, Usługi Google Play, mBank, Revolut Wyczyściłem dane i pamięć podręczną dla Google Pay. W TWRP wszedłem w ZAAWANSOWANE/Menadżer Plików Namierzam plik ze ścieżką: /data/data/com.google.android.gms/databases/dg.db Wchodzęw chmod i wpisuję 440 i zatwierdzam Uruchamiam system. Konfiguracja kart w Google Pay. Przepuściło mi 3 karty mBanku (V i MC) i MC Revoluta. I płatności działają! 3 płatności dzisiaj po południu mi przeszły. Zobaczę jak długo i czy czasem nie przestanie po wgraniu nowego romu... Edited July 3, 2019 by Spili Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muzyk Posted July 3, 2019 Share Posted July 3, 2019 Ruszyło! W końcu wymęczyłem swojego Mi9, że zadziałało... Instalacja Magiska i Magisk Managera. W Magisk Manager ukryłem Google Pay, Usługi Google Play, mBank, Revolut Wyczyściłem dane i pamięć podręczną dla Google Pay. W TWRP wszedłem w ZAAWANSOWANE/Menadżer Plików Namierzam plik ze ścieżką: /data/data/com.google.android.gms/databases/dg.db Wchodzęw chmod i wpisuję 440 i zatwierdzam Uruchamiam system. Konfiguracja kart w Google Pay. Przepuściło mi 3 karty mBanku (V i MC) i MC Revoluta. I płatności działają! 3 płatności dzisiaj po południu mi przeszły. Zobaczę jak długo i czy czasem nie przestanie po wgraniu nowego romu...Czyli zrobiłeś wszystko wg poradnika z XDA... No brawoWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted July 3, 2019 Share Posted July 3, 2019 Działa komuś podgląd treningów w mifit bo mi wywala apke. I apropo ten tryb nocny nieraz tak do d*py dobiera kolory, że nie mam pojęcia co tam jest napisane (w Whatsapp podobnie) (global eea 26) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 (edited) Dnia 3.07.2019 o 07:08, stereo0 napisał: Mamy lipiec i trochę słabo mieć stan zabezpieczeń na kwiecień w teoretycznie flagowcu Dnia 3.07.2019 o 08:33, Zenderable napisał: U mnie na Mi 9T wczoraj przyszły poprawki z czerwca. Zauważyłem, że Xiaomi gdy wyda nowy smartfon to zaczyna mieć poprzedni głęboko... do tego czasami średniaki mają lepsze wsparcie. Zauważyłem na Mi Community w dziale Mi 9, że strasznie dużo ludzi zaczęło to hejtować. Niestety w poprzednich flagowcach też tak było... Oby stabilne wersje zgodnie z obietnicą wychodziły częściej. Dla tych co narzekają na słabe wsparcie dla flagowca Mi 9 informuję, że w dniu dzisiejszym pojawiła się nowa oficjalna aktualizacja oprogramowania Global EEA (wersja dla Europy) dla Mi 9 zawierająca m.im poprawki bezpieczeństwa w czerwca 2019. Wersja MIUI V10.2.27.0 jest już rozsyłana OTA. Jeśli ktoś nie dostał jeszcze tej aktualizacji, niżej wrzucam linki do pobrania oficjalnej najnowszej wersji MIUI V10.2.27.0.PFAEUXM Paczka OTA 613 MB do aktualizacji z wersji 10.2.26.0: https://bigota.d.miui.com/V10.2.27.0.PFAEUXM/miui-blockota-cepheus_eea_global-V10.2.26.0.PFAEUXM-V10.2.27.0.PFAEUXM-0a51b51d8c-9.0.zip Pełny ROM Recovery 2.2 GB do aktualizacji z dowolnej wersji MIUI: https://bigota.d.miui.com/V10.2.27.0.PFAEUXM/miui_CEPHEUSEEAGlobal_V10.2.27.0.PFAEUXM_7af0247ed4_9.0.zip Changelog: System Optimization: Lock screen pocket mode Updated Android Security Patch to June 2019. Increased system security. Lockscreen, status bar, Notification shade New: Introducing customizable Lock screen clock (Settings > Lock screen & password > Advanced settings). New Lock screen clock doesn't work with third party themes. Fix: Screen didn't always light up for notifications Edited July 5, 2019 by pkonrad 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Działa? Pytam bo mi się ściąga i chce wiedzieć jak wstępne wrażenia... Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Niestety nie posiadam Mi 9 żeby sprawdzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 (edited) Działa jak marzenie, na razie Pomyłka, przepraszam Edited July 5, 2019 by Bartos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 Ciekawe czy poprawili lag ekranu podczas przychodzącego połączenia na zewnątrz w silnym słońcu? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted July 5, 2019 Share Posted July 5, 2019 (edited) @olutus @pkonrad zabierajcie punkty z poprzedniej mojej wypowiedzi, pomyliłem tematy, nie instalowałem tego romu jeszcze Edited July 5, 2019 by Bartos 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts