Jump to content

Update software Global/EEA

ernet

Recommended Posts

10 godzin temu, Karls napisał:

Wiem, że trochę nie na temat, ale jest sens bić się o HD na takim małym ekraniku? Pewnie i tak wygląda to w porządku.

Na telefonie ok ale przy streamingu np. na TV jest problem.

• 2 weeks later...

Zrobiłem tak jak pisałeś. Niestety mam komunikat:

"Nie można zweryfikować. Aktualna wersja nie jest zgodna z niestandardowym pakietem ROM. Możesz pobrać kompatybilny pakiet ROM z oficjalnych kanałów."

Czy dobrze rozumiem, że żeby zainstalować tę paczkę, muszę mieć roota (sflashowany telefon)? Tylko czy jak to zrobię teraz, to jest jakiekolwiek ryzyko straty danych na telefonie?

• 1 month later...

Pytanko, jestem cały czas na sofcie EAA ( 12.5.1.0 RFAEUXM ) a ostatnio zauważyłem że certyfikat widevine spadł mi na L3. Nie wiem dokładnie przy której aktualizacji to się stało, zorientowałem się kilka dni temu kiedy pobierałem filmy z Netflixa i wyskoczyło mi że pełnometrażowy film zajmuje 350 MB :D. 
Telefon czysty tj. nie rootowany, nie ruszany, płatności działają.

Próbowałem odświeżać te dwa certyfikaty w płatnościach odciskiem palca, ponoć niektórym pomaga, no ale u mnie nic to nie zmieniło.

Ktoś, coś ? 

Edited by Hugo1415

• 2 weeks later...

Global 12.5.1.0 RFAEUXM

Telefon leży na stole i co kilka minut zaświeca się ekran.

Przycisk SI ustawione wszystko na "Brak"

Jakieś pomysły? Ktoś może z tym już walczył?

edit:

Ok, ustawiłem na przycisku SI, żeby się odpalało wyszukiwanie google po pojedyńczym wciśnięciu. Telefon zablokowany się zaświecił, odblokowuję ekran i mam wyszukiwanie odpalone.

Czyli przycisk SI się sam wciska. Jak to możliwe? Da się go jakoś całkowicie wyłączyć?

Na wszelki wypadek napiszę, że nie ma możliwości, że coś wciska przycisk. Telefon bez etui. Przycisk ma wyczuwalny opór i kliknięcie podczas wciskania.

Edited by niezmierny

U mnie to samo. Była latarka to się zaświeciła, było Google to się uruchamiał asystent, teraz nic i się tylko uruchamia . To nie wina przycisku, tylko coś jest skopane w miui.

Aha. U mnie jest wersja najnowsza z Miui Polska 12.5.4.0.RFACNXM

Edited by Hellborg

Godzinę temu, jarek882 napisał:

Dziwne.. Ja nie mam takiego problemu a mam przypisane zadania pod przycisk SI

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

A jaki soft?

Mi już wcześniej ten problem się pojawiał przy starszym sofcie, ale nie tak często.

Nie ma sposobu na ten problem? Bateria znika w oczach. Nie dość, że sprawność na poziomie 72%, to jeszcze to.

Wydaje mi się, że to mój ostatni telefon Xiaomi. Miałem kilka i zawsze coś jest nie tak.

A jaki soft?
Mi już wcześniej ten problem się pojawiał przy starszym sofcie, ale nie tak często.
Nie ma sposobu na ten problem? Bateria znika w oczach. Nie dość, że sprawność na poziomie 72%, to jeszcze to.
Wydaje mi się, że to mój ostatni telefon Xiaomi. Miałem kilka i zawsze coś jest nie tak.
12.5.1 global

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

• 1 month later...

Czy udało się komuś zainstalować najnowszy global 12.5.1 na wersji MIUI-V12.0.5.0.QFAMIXM ??

Ani nie dostałem  OTA , zmiana regionu na Szwajcaria też nie pomaga , ciągle tylko wyświetla "brak dostępnych aktualizacji" . A oficjalny ze strony en.miui.com  też nie chce się zaaplikować.

Wywala mi komunikat  "Nie można sflaszować stabilnej wersji ROM"

16 minut temu, ramzi napisał:

Czy udało się komuś zainstalować najnowszy global 12.5.1 na wersji MIUI-V12.0.5.0.QFAMIXM ??

Ani nie dostałem  OTA , zmiana regionu na Szwajcaria też nie pomaga , ciągle tylko wyświetla "brak dostępnych aktualizacji" . A oficjalny ze strony en.miui.com  też nie chce się zaaplikować.

Wywala mi komunikat  "Nie można sflaszować stabilnej wersji ROM"

https://bigota.d.miui.com/V12.5.1.0.RFAMIXM/miui_CEPHEUSGlobal_V12.5.1.0.RFAMIXM_54d23f235e_11.0.zip

Wyżej masz link do ROMu, zainstaluj za pomocą systemowego updatera. Jeśli nie wiesz jak to zrobic, to w dziale Toturiale masz opis krok po kroku.

• 3 weeks later...

Hej!

Ktoś ma może rozwiązanie problemu cd. aktualizacji systemu z wersji 12.0.5.0(QFAMIXM)? Udało mi się zaktualizować system ręcznie z 12.0.4, do 12.0.5, ale dalej nic nie wyszukuje po zmianie regionów, restartach.. próbowałem instalować 12.5 z xiaomi community ale bezskutecznie - wywala błąd.

18 godzin temu, nicek8 napisał:

Hej!

Ktoś ma może rozwiązanie problemu cd. aktualizacji systemu z wersji 12.0.5.0(QFAMIXM)? Udało mi się zaktualizować system ręcznie z 12.0.4, do 12.0.5, ale dalej nic nie wyszukuje po zmianie regionów, restartach.. próbowałem instalować 12.5 z xiaomi community ale bezskutecznie - wywala błąd.

Mam dokładnie tak samo, a wywala takie coś.

"Nie można zweryfikować aktualizacji . Nie można flashować tej stabilnej pamięci ROM"

Prawdopodobnie próbujecie zainstalować wersję niepasującą regionem do poprzedniej. EEA na Mi global.

Nie można napisać po prostu pełną nazwę romu jaki się posiada oraz jaki chce się zainstalować? 

Edited by Bar.Tek

5 godzin temu, Bar.Tek napisał:

Prawdopodobnie próbujecie zainstalować wersję niepasującą regionem do poprzedniej. EEA na Mi global.

Nie można napisać po prostu pełną nazwę romu jaki się posiada oraz jaki chce się zainstalować? 

Próbowałem różne wersje i nic to nie daje. Chyba trzeba będzie wgrać ręcznie soft chociaż nie chce mi się z tym zbytnio bawić. Pozdrawiam i życzę Wesołych i Zdrowych Świąt

W dniu 19.12.2021 o 00:57, niezmierny napisał:

12.5.2.0 już jest do pobrania przez OTA
Lokalizację mam na "Polska".
Boję się instalować, bo w sumie ostatni rom jest ok, a kilka tygodni temu dostałem VOIP I VOWIFI w njumobile i boję się tego stracić.

Wysłane z MI6, przy użyciu MI 9

Na jaką wersję oprogramowania masz tą aktualizację OTA? U mnie wersja 12.0.4.0 QFAMIXM nie wykrywa żadnych aktualizacji.