elkomendante Posted June 30, 2020 Share Posted June 30, 2020 Dzień dobry, Ja mam szybkie pytanie odnośnie MIUI 12. Obecnie posiadam telefon MI 9 , MIUI 11.0.6.0 Global Stabilna. Nie mogę zaktualizować telefonu do wersji 12 ponieważ otrzymuję powiadomienie, ze brak dostępnych aktualizacji. Jak to jest z tymi aktualizacjami i kiedy będę mógł ja zainstalować z poziomu telefonu? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omlet Posted June 30, 2020 Share Posted June 30, 2020 Dzień dobry, Ja mam szybkie pytanie odnośnie MIUI 12. Obecnie posiadam telefon MI 9 , MIUI 11.0.6.0 Global Stabilna. Nie mogę zaktualizować telefonu do wersji 12 ponieważ otrzymuję powiadomienie, ze brak dostępnych aktualizacji. Jak to jest z tymi aktualizacjami i kiedy będę mógł ja zainstalować z poziomu telefonu? pozdrawiamZmień region na Niemcy. Mi pomogło Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
elkomendante Posted June 30, 2020 Share Posted June 30, 2020 Kiepsko, Niemcy, Szwajcaria, Wielka Brytania, nic nie pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted June 30, 2020 Share Posted June 30, 2020 (edited) Jakby ktoś szukał, to jest wersja fastboot pod MiFlash Global EEA dla mi9 https://bigota.d.miui.com/V12.0.1.0.QFAEUXM/cepheus_eea_global_images_V12.0.1.0.QFAEUXM_20200613.0000.00_10.0_eea_ca2b57a279.tgz Edited June 30, 2020 by Bartos Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 30, 2020 Share Posted June 30, 2020 @elkomendante Stronę wcześniej masz linki. Pobierz. Wrzuć bezpośrednio do pamięci telefonu. W aktualizacji wybierz z paczki. Już. Skoro tak ci zależy, to zrób sobie sam a nie czekaj. 4 minuty temu, Bartos napisał: wersja fastboot pod MiFlash Nigdy tak nie aktualizowalem. To czyści telefon? Czy zostają dane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted June 30, 2020 Share Posted June 30, 2020 Masz do wyboru trzy opcje, - save user data - zachować dane - clean all - z czyszczeniem telefonu z danych - clean all and lock - zablokowanie bootloadera i czyszczenie danych jeśli masz odblokowany BL. Ja ogólnie zawsze jak instaluje przez miflash to czyszczę dane. Instaluje na czysto. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
danioRM Posted June 30, 2020 Share Posted June 30, 2020 Owszem znam. Takie urządzenie https://allegro.pl/oferta/miernik-tester-usb-woltomierz-4-30v-amperomierz-5a-9111600505 które kosztuje grosze a pomiar masz miarodajny. Mam taki miernik, ale nie wiem czy obsługuje szybkie ładowanie. Później wrzucę zdjęcie co pokazał.https://a.aliexpress.com/_dYt8vjU Edit:Tak jak myślałem, z pomiaru wynika iż naładowało się 893mAh, trochę mało jak na ładowanie od 20-80%. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 1, 2020 Share Posted July 1, 2020 Wgrałem. Rozwijanie górnej belki to jakiś rak, ciężko się będzie przyzwyczaić... Poza tym bateria dno, ale dopiero pierwszy dzień więc zobaczymy (tak czy siak dawno 2h SoT nie miałem po LTE, brawo). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted July 1, 2020 Share Posted July 1, 2020 2h SOT? To nieźle rozjechaną baterię musisz już mieć. Próbowałeś na gwarancję oddać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz_szelago Posted July 1, 2020 Share Posted July 1, 2020 Wgrałem. Rozwijanie górnej belki to jakiś rak, ciężko się będzie przyzwyczaić... Poza tym bateria dno, ale dopiero pierwszy dzień więc zobaczymy (tak czy siak dawno 2h SoT nie miałem po LTE, brawo). No to u mnie podobnie. Po LTE max 2.5h SOT. Kiepsko troszke. Tez sie zastanawiam czy gwarancja bo to uwzglednila.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj244 Posted July 1, 2020 Share Posted July 1, 2020 Potwierdzam, zmiana regionu na Niemcy i EEA OTA od razu. 2 problemy: Ktoś wie jak wyłączyć rozwijanie asystenta Googla przy ekranie pełnoekranowym z prawego/lewego narożnika? Nie rozumiem tej funkcji, czasami odpalam asystenta zamiast wyjść do pulpitu, nie po to był chyba wstawiony dedykowany przycisk? 2: ciągle znika mi ikonka tylko i wyłącznie YouTube z ekranu głównego (poco lanucher), jak dodam jak z powrotem to po pewnym czasie pojawia się kolejna na drugiej stronie... Tak było jeszcze przed miui12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 1, 2020 Share Posted July 1, 2020 53 minuty temu, grzegorz_szelago napisał: No to u mnie podobnie. Po LTE max 2.5h SOT. Kiepsko troszke. Tez sie zastanawiam czy gwarancja bo to uwzglednila. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka To nie kwestia baterii tylko softu, na MIUI11 miałem lepsze wyniki, zobaczymy. Może uśmiercają Mi9 żeby się przesiąść na Mi10, problem w tym że kolejnym telefonem nie będzie Xiaomi u mnie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted July 1, 2020 Share Posted July 1, 2020 Spróbujcie zainstalować przez miflash najnowsza EEA, Chyba w niej pare błędów poprawili, np. supertapety można pobrać i/lub zaktualizować z poziomu zakładki tapet. Wg mnie lepiej trzyma bateria, tzn podczas użytkowania nie leci tak w oczach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 1, 2020 Share Posted July 1, 2020 1 godzinę temu, Karls napisał: 2h SOT? To nieźle rozjechaną baterię musisz już mieć. Próbowałeś na gwarancję oddać? Nie jest rozjechana, na MIUI11 miałem po LTE 4-5h, po WiFi udawało mi się 7-8h dobijać. Wgrałem MIUI12 i nagle doładowywać muszę, zresztą nie tylko ja mam ten problem. Nigdy wcześniej po aktualizacji Global nie było takich wyników, więc wątpię że ułożenie się softu pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted July 1, 2020 Share Posted July 1, 2020 Dokładnie jest tak jak mówi @galakty. Mi też obcięło przynajmniej 1h sotu na każdym ładowaniu, a używam telefonu dokładnie tak samo jak wcześniej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted July 1, 2020 Share Posted July 1, 2020 Ciekawe od czego to zależy, że jednym trzyma lepiej po aktualizacji do MIUI 12 a innym gorzej? Skoro błąd nie jest reprodukowalny to może być ciężko go usunąć, bo jak tu nawet bug report zrobić w tej sytuacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzbi Posted July 1, 2020 Share Posted July 1, 2020 Tu są Romy do EEA i Global https://www.xda-developers.com/download-miui-12-stable-update-rolling-out-several-xiaomi-redmi-mi-poco-devices/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz_szelago Posted July 1, 2020 Share Posted July 1, 2020 Tu są Romy do EEA i Global https://www.xda-developers.com/download-miui-12-stable-update-rolling-out-several-xiaomi-redmi-mi-poco-devices/I myslisz ze instalacja cos zmieni?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzbi Posted July 1, 2020 Share Posted July 1, 2020 wszędzie jest podane tylko dla EEA, ja u siebie posiadam zwykłego globala V12.0.1.0.QFAMIXM i ładnie się zainstalował . Wracając do tematu nic do stracenia nie ma Miflash i od nowa na czysto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted July 1, 2020 Share Posted July 1, 2020 Ale jak ktoś ma region EEA to nie wgra globala, sypnie błędem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzbi Posted July 2, 2020 Share Posted July 2, 2020 Działa wam kalendarz na 12 ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek882 Posted July 2, 2020 Share Posted July 2, 2020 Działa wam kalendarz na 12 ???Tak. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzbi Posted July 2, 2020 Share Posted July 2, 2020 Na jakiej wer eea czy global . Rozchodzi mi się konkretnie o mi 9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek882 Posted July 2, 2020 Share Posted July 2, 2020 Na jakiej wer eea czy global . Rozchodzi mi się konkretnie o mi 9.Global Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted July 2, 2020 Share Posted July 2, 2020 EEA również działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted July 2, 2020 Share Posted July 2, 2020 Witajcie, na próbę wgrałem EEA i pierwsze co mi wpadlo w oczy to nie dzialajaca auto jasność, wgrywalem na czysto z blokadą bootloadera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted July 2, 2020 Share Posted July 2, 2020 U mnie działa bez problemu. Ale gdy manualnie przesunisz suwak jasności w trybie auto to wtedy przestaje reagować opcja auto. Musisz wyłączyć ikonkę auto i włączyć ją ponownie. Ten błąd występuje już od jakiegoś czasu od miui 11. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 2, 2020 Share Posted July 2, 2020 1 godzinę temu, zoltan78 napisał: Witajcie, na próbę wgrałem EEA i pierwsze co mi wpadlo w oczy to nie dzialajaca auto jasność, wgrywalem na czysto z blokadą bootloadera. U mnie działa, ale od czasu do czasu wariuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted July 2, 2020 Share Posted July 2, 2020 Po UJ siedzieć na eea i martwisz się o gwarę hmm siedzę na miui od portów od 2014: i były lepsze niż teraz na 12Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted July 2, 2020 Share Posted July 2, 2020 U mnie auto-jasność działa, ale w ciemniejszym pomieszczeniu wariuje do tego stopnia że samo ściemnia-rozjaśnia cały czas ekran mimo braku różnicy w oświetleniu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted July 2, 2020 Share Posted July 2, 2020 Niezbyt udana ta aktualizacja. Niewyświetlanie pełnej historii wiadomości sms dla konkretnego kontaktu, kulejąca autojasność, skopany tryb ciemny w niektórych aplikacjach oraz w ustawieniach systemu. Do tego co jakiś czas resetują mi się uprawnienia Nova Prime. Mam nadzieję, że kolejna aktualizacja poprawi te błędy.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted July 2, 2020 Share Posted July 2, 2020 U mnie nic z tych rzeczy. Ładnie rozjaśniania i ściemnia się w zależności od światła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted July 2, 2020 Share Posted July 2, 2020 (edited) 1 godzinę temu, skay77 napisał: Po UJ siedzieć na eea i martwisz się o gwarę hmm siedzę na miui od portów od 2014: i były lepsze niż teraz na 12 Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Miuipolska przerabiałem na poprzednim telefonie. Global\EEA o niebo lepszy, nie trzeba się co tydzień martwić tym razem zrąbią. Edited July 2, 2020 by Karls 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 2, 2020 Share Posted July 2, 2020 1 godzinę temu, eNse napisał: U mnie auto-jasność działa, ale w ciemniejszym pomieszczeniu wariuje do tego stopnia że samo ściemnia-rozjaśnia cały czas ekran mimo braku różnicy w oświetleniu. Dokładnie to samo, już kiedyś na Mi9 to miałem, naprawili i wróciło. Jak w Lidlu, co aktualizację coś nowego (tylko zazwyczaj nowe są błędy ) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted July 2, 2020 Share Posted July 2, 2020 No fakt, czasem za mocno ściemnia przy słabym oświetleniu ale po chwili to koryguje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts