Jump to content

Update software Global/EEA

ernet

Recommended Posts

To dziwne też mam kartę mBank w Google Pay ale do zapłacenia wystarczy wybudzenie ekranu bez odblokowania. W aplikacji pkobp mam możliwość ustawienia plac po odblokowaniu, ale GP nie ma takiej opcji.

Wysłane z mojego AGS2-L09 przy użyciu Tapatalka

No to u mnie w ING również nie ma opcji płacenia po odblokowaniu, dlatego chciałbym mieć spokojną głowę że nikt przynajmniej nie dobierze mi się do przełączników. Ale jak zwykle Xiaomi musi coś spieprzyć :D

A co do panelu przelacznikow to mozna go wylaczyc na zablokowanym ekranie ale wtedy jest wyglad z MIUI11.

c8b2f6ebafc633d4647e0b7023cff470.jpg 27b533a839f14d793666af08e0eca3dd.jpg

10 godzin temu, eNse napisał:
Odbiegając od tematu płatności i belki przełączników.. Czy tylko mi wyraźnie słabiej bateria trzyma czy mi się wydaje?

No szalu nie ma jak narazie. Moze sie jakos system ulozy, miejmy nadzieje.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Rano dostałem aktualizacje z racji tego że spieszyłem się do pracy to nie zaktualizowałem Mi9 teraz p przyjściu z pracy sprawdzam i nie mam aktualki ktoś wie co jest nie tak ?
@Orjon wrzucił link do ROMu, ściągnij go i zainstaluj ręcznie.
  • Like 1

1 godzinę temu, eNse napisał:

Odbiegając od tematu płatności i belki przełączników.. Czy tylko mi wyraźnie słabiej bateria trzyma czy mi się wydaje?

Ja mam odwrotne wrażenie, prawie 4h na ekranie, doba czuwania, plus nie od 100% bo statystyka się wyczyściła po aktualizacji (gdzieś tak od 95% zlicza) i ciągle jeszcze mam ponad 1/4 baterii.

1 godzinę temu, dampy96 napisał:

Rano dostałem aktualizacje z racji tego że spieszyłem się do pracy to nie zaktualizowałem Mi9 teraz p przyjściu z pracy sprawdzam i nie mam aktualki ktoś wie co jest nie tak ?

Xiaomi już tak ma, że wysyła partiami i jak nie odbierzesz aktualizacji to na jakiś czas znika, aż znowu nie dostaniesz. Duża aktualizacja, duże zainteresowanie, więc chcą serwery odciążyć.

Zwykle bateria poprawia się z czasem, jak system się uleży. Dlatego ja jestem ostrożnym optymistą - skoro już teraz wynik jest powyżej średniej, to wygląda to dobrze.

Nawet jednego cyklu na baterii nie zrobili i już oceniają że na plus. Za tydzień będą pisać, że bateria do niczego  
ładuje telefon 2x dziennie, wczoraj wytrzymał do 17 bez ładowania. Normalnie kolo 12-13 musi już być w ladowarce

Chyba że ktoś nie robił wipe, wtedy nie ma się co układać  
Niekoniecznie, jak dla mnie nawet bez wipe jak są zmiany w optymalizacji to system może potrzebować czasu.

4 minuty temu, Orjon napisał:

Na becie też jest to popsute. Problem leży więc po stronie Xiaomi.

Co ciekawe na waszym romie na mi8 działa ok, może gdyby podmienic apk ma tą z xiaomi.eu to bedzie ok? Można prosić o kopie waszego apk?

Przed chwilą, Karls napisał:

@mazok, @Orjon Jaką macie wersję aplikacji SMS? Według APK mirro najnowsza jest v.11.0.4.36

Próbowałem najnowszej z apk mirror to samo i do tego tylko po angielsku

OK, czyli pozostaje czekać, ewentualnie starą wersję wgrać jeśli się nie pogryzie z MIUI 12. Jeśli ktoś z was ustali ostatnią wersję na jakiej to działa poprawnie to mnie oznaczcie ;).

Edited by Karls

4 minuty temu, Orjon napisał:

Na najnowszej becie? Nie wydaje mi się. Mam ciągle popsute na 20.6.18 na RN7.

Wersja SMS 11.0.5.37.

Kwa.... Rzeczywiście nie działa, ale jak wyszukasz na pasku to mozna wejść w starsze..... Lol

Dziwne, on Ci się w ogóle usypia, że to tak leci? Przełącz z "ranking" na "szczegóły" i zobacz czy aktywność pokrywa się z włączeniem ekranu.

Dziwne, on Ci się w ogóle usypia, że to tak leci? Przełącz z "ranking" na "szczegóły" i zobacz czy aktywność pokrywa się z włączeniem ekranu.

Na to wyglada ze tak. Niskie linie to czas kiedy spalem a telefon lezal. Wszystko wylaczone mialem nawetd98eabb266b0374e4d4024df3fa369bc.jpg