Jump to content

Update software Global/EEA

ernet

Recommended Posts

2 godziny temu, cocoz napisał:

ale jeśli posiadacze Mi10 będą mieli podobne wsparcie to nie zazdroszczę. 

Oczywiście że będzie tak samo. Co generację są wielkie nadzieje na poprawkę, a jest jak jest.

• 3 weeks later...

@gasie @FromWP @Soplus Ja na swoim redmi note 8 Miui EU PL zauważyłem że Volte i Wifi calling działa tylko po aktualizacji systemu przez chwilę, dokładnie nie wiem ile, ale przypuszczam że z początkiem nowego miesiąca wyłącza się , domniemam tylko że może być to powiązane z poprawkami bezpieczeństwa np. jak są z 1.03.2020 to Volte przestaje działać z dniem 1.04.2020 i po aktualizacji jak są aktualne poprawki to zaczyna działać ... ???

Zauważył ktoś problem jakby nie działał dotyk przez chwilę i nie można było nic zrobić? Problem występuje zarówno w aplikacjach jak i w interfejsie, przynajmniej u mnie..
Gdzieś czytałem ostatnio, że to problem androida10. 

Dnia 24.04.2020 o 12:10, gawllo napisał:

@gasie @FromWP @Soplus Ja na swoim redmi note 8 Miui EU PL zauważyłem że Volte i Wifi calling działa tylko po aktualizacji systemu przez chwilę, dokładnie nie wiem ile, ale przypuszczam że z początkiem nowego miesiąca wyłącza się , domniemam tylko że może być to powiązane z poprawkami bezpieczeństwa np. jak są z 1.03.2020 to Volte przestaje działać z dniem 1.04.2020 i po aktualizacji jak są aktualne poprawki to zaczyna działać ... ???

U mnie po aktualizacji do EEA Stable ROM - MIUI V11.0.9.0.QFAEUXM Volte i Wifi calling działa dalej. Poprawki bezpieczeństwa z kwietnia niczego nie zepsuły.

Nie wiem o co chodzi ale po aktualizacji Google Pay krzyczy, że telefon nie spełnia wymagań oprogramowania. Spotkał się ktoś z taką sytuacją? Dodam, że bootloader mam zablokowany i oczywiście roota nie posiadam.

99ba6f34a02d51b91ce3f4361e88dad7.jpgcd67e0daf60d78a2ea72f12db8683001.jpg

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Edited by emarcin

Mi po aktualizacji przed chwilą google pay wyświetlił komunikat że telefon nie obsługuje płatności zbliżeniowych: "twój telefon nie spełnia wymagań programowych" ktoś wie o co chodzi ?

Edit: kolega wyżej mnie uprzedził ;-)

Edited by juzosek

GooglePay jak zwykle żyje swoim życiem... równie dobrze mogło się coś sypnąć podczas aktualizacji i fingerprint telefonu mu się nie zgadza, ciężko powiedzieć.

W każdym razie jeśli wasz bank tylko na to pozwala, to polecam unikać GPay, oszczędzicie sobie właśnie takich niespodzianek.

Jeśli aktualizacja aplikacji jest w stanie to naprawić. GPay niestety traktuje użytkownika jako osobę która nie możne sama decydować o sobie - najmniejsza nieścisłość w systemie, powodująca, że nie przechodzi sprawdzania spójności albo fingerprint nie przechodzi i już nie zapłacisz. Więc jeśli przy aktualizacji taki minimalny błąd zaszedł, to może być, że tylko czysta instalacja zostaje. No ale w sumie to teraz nie wiemy, możecie po prostu poczekać i liczyć, że to tylko problem apki.

Bo Hide oszukuje mechanizmy sprawdzania, to nie ma się co dziwić, że działa ;). Czyli wiele wskazuje, że to nie wina aplikacji, jeśli na tej samej wersji GPay tam chodzi, a na Mi9 nie. Choć sprawdziłem teraz na innej aplikacji, która wymaga SafetyNet i działa normalnie. Więc albo u mnie błąd nie wystąpił albo to coś bardziej złożonego. Akurat z GPay nie korzystam, więc tego konkretnie nie sprawdzę.

15 minut temu, Karls napisał:
Bo Hide oszukuje mechanizmy sprawdzania, to nie ma się co dziwić, że działa

Tyle to wiem ale spróbuj oszukać przez Magisk Hide aplikacje... McDonalda :-)

A co do SafetyNet to u mnie także przychodzi i co z tego skoro GP krzyczy? Sprawdzę później przy płatności w sklepie jak to będzie ;)

13fed0c38efb8e71d3da2d24fd6c3030.jpg

Edited by emarcin

18 minut temu, witek_77 napisał:

czyli jutrzejsze  miui12 nie dla nas

Od kiedy nowe MIUI wydają na wiosnę? Chyba, że jakiś beta/dev, to już bardziej prawdopodobne.

@emarcin - to może faktycznie coś z samym GPay.

Edited by Karls

Potwierdzam co stwierdził kolega @juzosek z tym, że ja nie odistalowywałem tylko wyczyściłem dane GP (wszystkie dane). Po ponownym uruchomieniu GP karty przypisane wcześniej o dziwo pozostały. Póki co GP nie krzyczy o niespełnieniu wymagań przez telefon.

Edited by emarcin

Ja odinstalowalem i zainstalowałem ponownie google pay i na razie błąd zniknął i gpay twierdzi że już można płacić zbliżeniowo
Niestety ale u mnie pomimo, że GP nie krzyczy o niespełnieniu przez telefon wymagań, płatności nie przechodzą

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka