galakty Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 2 godziny temu, cocoz napisał: ale jeśli posiadacze Mi10 będą mieli podobne wsparcie to nie zazdroszczę. Oczywiście że będzie tak samo. Co generację są wielkie nadzieje na poprawkę, a jest jak jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 2 godziny temu, Soplus napisał: Jednak play nie włączył. Kolejna interwencja i jest ok. Czyli miałem rację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gawllo Posted April 24, 2020 Share Posted April 24, 2020 @gasie @FromWP @Soplus Ja na swoim redmi note 8 Miui EU PL zauważyłem że Volte i Wifi calling działa tylko po aktualizacji systemu przez chwilę, dokładnie nie wiem ile, ale przypuszczam że z początkiem nowego miesiąca wyłącza się , domniemam tylko że może być to powiązane z poprawkami bezpieczeństwa np. jak są z 1.03.2020 to Volte przestaje działać z dniem 1.04.2020 i po aktualizacji jak są aktualne poprawki to zaczyna działać ... ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted April 24, 2020 Share Posted April 24, 2020 Zauważył ktoś problem jakby nie działał dotyk przez chwilę i nie można było nic zrobić? Problem występuje zarówno w aplikacjach jak i w interfejsie, przynajmniej u mnie.. Gdzieś czytałem ostatnio, że to problem androida10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted April 24, 2020 Share Posted April 24, 2020 U mnie nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juzosek Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 U mnie pojawiła się nowa aktualizacja dzisiaj rano 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 Potwierdzam, u mnie także.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 Ja właśnie też mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 Nowy Global Stable ROM - MIUI V11.0.6.0.QFAMIXMRecovery ROMhttps://bigota.d.miui.com/V11.0.6.0.QFAMIXM/miui_CEPHEUSGlobal_V11.0.6.0.QFAMIXM_9b7f8b2137_10.0.zipOTAhttps://bigota.d.miui.com/V11.0.6.0.QFAMIXM/miui-blockota-cepheus_global-V11.0.5.0.QFAMIXM-V11.0.6.0.QFAMIXM-8b78015fb9-10.0.zip Nowy EEA Stable ROM - MIUI V11.0.9.0.QFAEUXMRecovery ROMhttps://bigota.d.miui.com/V11.0.9.0.QFAEUXM/miui_CEPHEUSEEAGlobal_V11.0.9.0.QFAEUXM_6f1cf64460_10.0.zipOTAhttps://bigota.d.miui.com/V11.0.9.0.QFAEUXM/miui-blockota-cepheus_eea_global-V11.0.8.0.QFAEUXM-V11.0.9.0.QFAEUXM-eaf32faf68-10.0.zip Obydwa z poprawkami z kwietnia 2020. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deamonix Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 Global Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 Ciekawe czy coś oprócz poprawek bezpieczeństwa zmienili 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 Ciekawe czy coś oprócz poprawek bezpieczeństwa zmienili Na Mi 8 Sprzątacz doczekał się czarnego motywu Link to comment Share on other sites More sharing options...
gasie Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 Dnia 24.04.2020 o 12:10, gawllo napisał: @gasie @FromWP @Soplus Ja na swoim redmi note 8 Miui EU PL zauważyłem że Volte i Wifi calling działa tylko po aktualizacji systemu przez chwilę, dokładnie nie wiem ile, ale przypuszczam że z początkiem nowego miesiąca wyłącza się , domniemam tylko że może być to powiązane z poprawkami bezpieczeństwa np. jak są z 1.03.2020 to Volte przestaje działać z dniem 1.04.2020 i po aktualizacji jak są aktualne poprawki to zaczyna działać ... ??? U mnie po aktualizacji do EEA Stable ROM - MIUI V11.0.9.0.QFAEUXM Volte i Wifi calling działa dalej. Poprawki bezpieczeństwa z kwietnia niczego nie zepsuły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 (edited) Nie wiem o co chodzi ale po aktualizacji Google Pay krzyczy, że telefon nie spełnia wymagań oprogramowania. Spotkał się ktoś z taką sytuacją? Dodam, że bootloader mam zablokowany i oczywiście roota nie posiadam. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Edited April 26, 2020 by emarcin Link to comment Share on other sites More sharing options...
juzosek Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 (edited) Mi po aktualizacji przed chwilą google pay wyświetlił komunikat że telefon nie obsługuje płatności zbliżeniowych: "twój telefon nie spełnia wymagań programowych" ktoś wie o co chodzi ? Edit: kolega wyżej mnie uprzedził Edited April 26, 2020 by juzosek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 GooglePay jak zwykle żyje swoim życiem... równie dobrze mogło się coś sypnąć podczas aktualizacji i fingerprint telefonu mu się nie zgadza, ciężko powiedzieć. W każdym razie jeśli wasz bank tylko na to pozwala, to polecam unikać GPay, oszczędzicie sobie właśnie takich niespodzianek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 (edited) @Karls ok ale GP jest wygodne jak posiada się kilka kart, których wydawcą jest inny bank. Poza tym na Mi9 przez rok korztstania pierwszy raz coś takiego ma miejsce. Edited April 26, 2020 by emarcin Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 Nie panikujcie z tym płaceniem zbliżeniowym. Pewnie jakaś aktualizacja niebawem wyjdzie. Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 @olutus jeżeli chodzi o mnie to nie panikuję tylko pytałem czy ktoś się z tym problemem spotkał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 Ok. Może uda mi się sprawdzić ale to najwcześniej jutro. Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 Jeśli aktualizacja aplikacji jest w stanie to naprawić. GPay niestety traktuje użytkownika jako osobę która nie możne sama decydować o sobie - najmniejsza nieścisłość w systemie, powodująca, że nie przechodzi sprawdzania spójności albo fingerprint nie przechodzi i już nie zapłacisz. Więc jeśli przy aktualizacji taki minimalny błąd zaszedł, to może być, że tylko czysta instalacja zostaje. No ale w sumie to teraz nie wiemy, możecie po prostu poczekać i liczyć, że to tylko problem apki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 Najciekawsze jest to, że na Mi6 z LineageOS 17.1 z rootem (Magisk Hide) płatności działają, a tu oficjalny soft i coś się posypało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 Bo Hide oszukuje mechanizmy sprawdzania, to nie ma się co dziwić, że działa ;). Czyli wiele wskazuje, że to nie wina aplikacji, jeśli na tej samej wersji GPay tam chodzi, a na Mi9 nie. Choć sprawdziłem teraz na innej aplikacji, która wymaga SafetyNet i działa normalnie. Więc albo u mnie błąd nie wystąpił albo to coś bardziej złożonego. Akurat z GPay nie korzystam, więc tego konkretnie nie sprawdzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 czyli jutrzejsze miui12 nie dla nas Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 (edited) 15 minut temu, Karls napisał: Bo Hide oszukuje mechanizmy sprawdzania, to nie ma się co dziwić, że działa Tyle to wiem ale spróbuj oszukać przez Magisk Hide aplikacje... McDonalda A co do SafetyNet to u mnie także przychodzi i co z tego skoro GP krzyczy? Sprawdzę później przy płatności w sklepie jak to będzie Edited April 26, 2020 by emarcin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 (edited) 18 minut temu, witek_77 napisał: czyli jutrzejsze miui12 nie dla nas Od kiedy nowe MIUI wydają na wiosnę? Chyba, że jakiś beta/dev, to już bardziej prawdopodobne. @emarcin - to może faktycznie coś z samym GPay. Edited April 26, 2020 by Karls Link to comment Share on other sites More sharing options...
juzosek Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 Ja odinstalowalem i zainstalowałem ponownie google pay i na razie błąd zniknął i gpay twierdzi że już można płacić zbliżeniowo 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 (edited) Potwierdzam co stwierdził kolega @juzosek z tym, że ja nie odistalowywałem tylko wyczyściłem dane GP (wszystkie dane). Po ponownym uruchomieniu GP karty przypisane wcześniej o dziwo pozostały. Póki co GP nie krzyczy o niespełnieniu wymagań przez telefon. Edited April 26, 2020 by emarcin Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 51 minut temu, Karls napisał: Od kiedy nowe MIUI wydają na wiosnę? Chyba, że jakiś beta/dev, to już bardziej prawdopodobne. @emarcin - to może faktycznie coś z samym GPay. https://miuipolska.pl/premiera-miui-12-potwierdzona-27-kwietnia/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 https://miuipolska.pl/premiera-miui-12-potwierdzona-27-kwietnia/To premiera chińskiej wersji MIUI. Na wersję Global będzie trzeba jeszcze trochę poczekać. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 https://www.mifreak.com/miui-12-release-date-eligible-devices/ Cytat MIUI 12 Expected to Release on April 27 2020 Under MIUI 12 Beta version. Także na u nas coś za ogólnie napisali i ludzi w błąd wprowadzili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 Bo spodziewałem się, że większość osób zrozumie moje intencje Jeśli nie, no to przepraszam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted April 27, 2020 Share Posted April 27, 2020 Ja odinstalowalem i zainstalowałem ponownie google pay i na razie błąd zniknął i gpay twierdzi że już można płacić zbliżeniowo Niestety ale u mnie pomimo, że GP nie krzyczy o niespełnieniu przez telefon wymagań, płatności nie przechodzą Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted April 28, 2020 Share Posted April 28, 2020 U mnie wszystko po aktualizacji działa, wczoraj normalnie płaciłem. Z GP nic nie robiłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 28, 2020 Share Posted April 28, 2020 U mnie zero problemów... Nic nie zmieniałem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts