Jump to content

Update software Global/EEA


ernet

Recommended Posts

Dnia 16.03.2020 o 21:10, Gone napisał:

Nie wiem co się wydarzyło, ale po aktualizacji zresetowało mi uprawnienia dla każdej aplikacji. Od tego czasu mam problem z apkami, które korzystają z aparatu - messenger, Instagram czy inny hangouts. Otóż, mimo, że uprawnienia nadałem ponownie, i wykonywać zdjęcia się da, to jak już zrobi te zdjęcie zaczyna się zwiecha na 10-15sekund zanim je wyśle do rozmowy czy do postu itp. Za każdym razem pierw zdąży wyskoczyć okno, że aplikacja nie odpowiada i trzy opcje - ok, czekaj i zgłoś. Jak dam czekaj to po chwili wraca do żywych i wysyła/dodaje wykonane zdjęcie. 

 

Ktoś coś? 

Też mam ten problem, restart nic nie daje,czyszczenie aplikacji :(

Link to comment
Share on other sites

4 godziny temu, galakty napisał:

Pamietam że był czas gdzie po odblokowaniu BL na Globalu trzeba było grzebać w systemie, żeby płatności zaskoczyły. Na xiaomi.eu masz to w standardzie. 

Ale po co otwierać BL skoro i tak masz zamiar zostać na Globalu?

Link to comment
Share on other sites

Backup MIUI jest dobrym substytutem TWRP. Fakt, 100% danych aplikacji nie przywróci, czasem jakaś aplikacja nie chce z tym gadać,  ale na szczęście jeszcze mi się nie zdarzyło by to coś ważnego było, raczej gry jakieś.

Link to comment
Share on other sites

Reset wszystkich uprawnień to wina wyłączania optymalizacji miui. Mój błąd. 

Nie jest to jednak powód dlaczego nie działają wysyłania zdjęć czy nagrań przez aplikacje od Facebooka (messenger, Instagram itp) . Z tego co czytam to przypadek - winna strona to nie miui tylko sam fb. 

Link to comment
Share on other sites

3 godziny temu, mariusz.ur napisał:

Masz błędy po aktualizacji lub błędy w miui dla twojego telefonu. Aplikacja Messenger działa dobrze.

Nie działa dobrze. Od dobrych kilku dni nie idzie nic udostępnić na Messengerze. Właśnie dostałem aktualizację i nic nie poprawili. 

Link to comment
Share on other sites

Raczej błąd MIUI to nie jest skoro tylko w tych wybranych aplikacjach coś nie działa. Akurat ani z Messengera ani Insta nie korzystam ale w aplikacjach typu Discord/WhatsApp można normalnie zrobić zdjęcie i je załączyć. Także albo jest to bug tych konkretnych aplikacji, albo po aktualizacji systemu coś się posypało koledze na tym konkretnym urządzeniu, i wtedy reinstall powinien załatwić sprawę.

Link to comment
Share on other sites

Problem występuje m.in. w Mi5s, Mi Mix 2s (wszystko global), a także na BlackBerry Keyone. Nadal twierdzisz, że to MIUI jak jeszcze jakiś tydzień temu było wszystko ok, a w tym czasie nie dostałem żadnej aktualizacji systemu?

Dobra działa. Ogarnęli. Chociaż pisząc post wyżej, po godzinie 24, to jeszcze nie działało, więc wychodzi na to że nie był to błąd systemu. Wreszcie idzie normalnie używać Messengera. 

Edited by Szaju
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Może ktoś sprawdzić jak na najnowszym firmware działa wam extra turbo szybkie ładowanie bateri?

tel z plusa wersja 1.0.8.0   i kibel szybkie expresowe ładowanie które działało prawie rok działa tylko gdy wyłączyć telefon... ładuje, nie ładuje i tak w koło, działa szybsze ładowanie na innej ładowarce i normalne też z problemami, na ileś podłączeń czasami ładuje 1% bateri w 30 minut :D

 

Używam ładowarki z moto g7 plus nigdy nie było problemów i teraz takie coś... Przywracanie do fabryki nie pomaga, poprawnie ładuje tylko przy wyłączonym telefonie.

 

Link to comment
Share on other sites

Turbo charger działa u mnie na indukcji i kablu. Miałem kiedyś problem, że nie ładował to oddałem tel do serwisu i wymienili mi płytkę USB. 

U mnie powodem braku ładowania była spalona płytka, i prawdopodobnie przyczyna była awaria tacki indukcyjnej. 

Link to comment
Share on other sites

4 minuty temu, gasie napisał:

nie wiem czy to dotyczy wszystkich słuchawek xiaomi. 

Wyłączyli. Nie wiem czy wszystkim, ale nie tylko Xiaomi. Bez problemu włączają ponownie. Np przez czat w aplikacji Play24

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

23 minuty temu, Bartos napisał:

Turbo charger działa u mnie na indukcji i kablu.

Ale normalnie masz przy ładowaniu dwie błyskawice koło bateri?  Bo to słabsze turbo z jedną błyskawicą normalnie działa.

Raczej nic spalone nie jest, wszak stało się to zaraz po update, po włączeniu od razu przestało funkcjonować. działa tylko na wyłaczonym telefonie.

Link to comment
Share on other sites

To jak myślisz, że to wina updatu to zrób downgrade na próbę do wersji na jakiej wiesz, że działało i wykluczysz/potwierdzisz. U mnie działa tak jak działało, dwie błyskawice, 40 min i naładowane (zwykle nie rozładowuje do końca tylko tak powiedzmy przy 30% podpinam).

Link to comment
Share on other sites

Ja słyszałem, że nie powinno się schodzić ani poniżej tych 20, ani doładowywać do maksimum. Czyli taka praca w przedziale 30-80% była by najzdrowsza. A, że nie chce mi się pilnować telefonu jak jest na ładowarce, to po prostu staram się nie rozładowywać za bardzo. Co w sumie nie jest trudne bo Mi9 przyzwoicie trzyma na baterii.

Link to comment
Share on other sites

Tak, dwie. Jak miałem jedną to właśnie płytka siadła. 
Są 3 tryby
Charge
Quick charge
Turbo charge

Polecam sprawdzić aktualizacje AOD . Dodali kolorowe ikony i jest ich dużo więcej ;)

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

34 minuty temu, Soplus napisał:

Tak, załawiałem na chacie.

W Mi 9 powinno zadziałać bez grzebania w tych przełącznikach. Tu przykład, przełączniki wyłączone, a VoLTE działa, jest ikona i usługa ims też pokazuje że działa.

Screenshot_2020-04-08-16-39-27-971_com.android.settings.thumb.jpg.15dc5b78d73c9689f3c7a88873d3d4cb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ja tylko wspomnę, że poprawki bezpieczeństwa mamy z 1-01-2020. Troszkę słabo.. Ostatnio też coś czytałem, że pracują nad MIUI12 i 11 będą lekko mówiąc zaniedbywać. Jeszcze spoko bo telefon nie był jakoś przesadnie drogi, ale jeśli posiadacze Mi10 będą mieli podobne wsparcie to nie zazdroszczę. 

Link to comment
Share on other sites

1 godzinę temu, FromWP napisał:

W Mi 9 powinno zadziałać bez grzebania w tych przełącznikach. Tu przykład, przełączniki wyłączone, a VoLTE działa, jest ikona i usługa ims też pokazuje że działa.

No niestety. W życiu takiej ikony nie widziałem. Wszystkie usługi w ims mam niedostępne a ims niezarejestrowane. 

 

EDIT 

 

Jednak play nie włączył. Kolejna interwencja i jest ok. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...