emarcin Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 No i ja już też dostałem na EEUWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Nie wywalili przez przypadek nagrywania rozmów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
talib1990 Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Nie wywalili przez przypadek nagrywania rozmów?Jakbyś czytał dokładnie to mi9 ta kwestia nie dotyczy ani innych telefonów wydanych przed mi9t pro. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Najnowsza aktualizacja dla EEA Stable ROM oraz Global Stable ROM jest już dostępna OTA dla wszyskich. Jeśli ktoś nie ma to niżej wrzucam linki, powinno bez problemu się zaktualizować. EEA Stable ROM MIUI V11.0.7.0.QFAEUXM Recovery (2,3 GB) - https://bigota.d.miui.com/V11.0.7.0.QFAEUXM/miui_CEPHEUSEEAGlobal_V11.0.7.0.QFAEUXM_c540795d64_10.0.zip OTA (610 MB) - https://bigota.d.miui.com/V11.0.7.0.QFAEUXM/miui-blockota-cepheus_eea_global-V11.0.6.0.QFAEUXM-V11.0.7.0.QFAEUXM-e2d7e345cc-10.0.zip Changelog System Updated Android Security Patch to December 2019. Increased system security. Lockscreen, status bar, Notification shade Fix: Couldn't open notification settings in the Notification shade in Second space Fix: Couldn't open the Notification shade in some cases Security Optimization: Localized payment security icon for India Other Fix: Images overlapped in scrolling screenshots Global Stable ROM MIUI V11.0.4.0.QFAMIXM Recovery (2,3 GB) - https://bigota.d.miui.com/V11.0.4.0.QFAMIXM/miui_CEPHEUSGlobal_V11.0.4.0.QFAMIXM_5e4cc092fa_10.0.zip OTA (620 MB) - https://bigota.d.miui.com/V11.0.4.0.QFAMIXM/miui-blockota-cepheus_global-V11.0.3.0.QFAMIXM-V11.0.4.0.QFAMIXM-d34f041833-10.0.zip Changelog Updated Android Security Patch to December 2019. Increased system security. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Nie wywalili przez przypadek nagrywania rozmów?Nie wywalili, nagrywanie tak jak było jest.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lot12 Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Po dzisiejszej aktualizacji nie działa tryb pro w aparacie , chyba że to tylko u mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KuChar Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 U mnie również, coś popsuli. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Faktycznie, nie działa tryb pro. Jakiś hotfix? Próbowaliście czyścić dane aparatu? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deamonix Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 U mnie na globalny działa normalnie tryb Pro.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Globalny jest nieco do tyłu, nawet na 11.0.6 jeszcze działał, także nic dziwnego, że na 11.0.4 wam chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olutus Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Faktycznie, nie działa tryb pro. Jakiś hotfix? Próbowaliście czyścić dane aparatu?U mnie na EEA czyszczenie danych aparatu nic nie daje. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
deamonix Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 Globalny jest nieco do tyłu, nawet na 11.0.6 jeszcze działał, także nic dziwnego, że na 11.0.4 wam chodzi.Ciekawy jestem skąd masz takie informacje ??? Jeśli chodź o rom global eea 11.0.6 to odpowiednikiem jest global 11.0.3 więc tak samo jest z 11.0.7 i 11.0.4 i żaden nie jest starszy nowszy tylko po prostu coś pogrzebali w romie eea .Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted January 10, 2020 Share Posted January 10, 2020 1 godzinę temu, deamonix napisał: Ciekawy jestem skąd masz takie informacje ??? Jeśli chodź o rom global eea 11.0.6 to odpowiednikiem jest global 11.0.3 więc tak samo jest z 11.0.7 i 11.0.4 i żaden nie jest starszy nowszy tylko po prostu coś pogrzebali w romie eea . To ja jestem ciekawe skąd Ty masz takie informacje. W MIUI numeracja changeloga wersji stable zawsze była wspólna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KuChar Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 Czyszczenie cache aparatu nie naprawia błędu. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
deamonix Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 To ja jestem ciekawe skąd Ty masz takie informacje. W MIUI numeracja changeloga wersji stable zawsze była wspólna.Było wiele tematów na temat różnic w romach global vs eea .I dla twojej ciekawość zaczerpnąłem informacji u źródła jak tylko zakupiłem swoją mi 9 gdyż mam zwykłego globala napisałem do serwisu producenta jedyna różnica była w reklamach które można wyłączyć i sprawy związane z prawami panującymi w UE .Tyle w temacie różnic w eea i global .Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 Jakie wy błędy widzicie? Na 11.0.6 nie jestem w stanie nic wymienić, teraz na 0.7 dopiero coś im z trybem pro w aparacie nie wyszło. Nie twórzcie mitów bo jeszcze ktoś uwierzy i później będzie żałował . A reklamy na normalnym EEA, nie syfmiui, są domyślnie włączone. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz_szelago Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 Wlasnie co z PRO w aparacie bo ciagle wyrzuca z aplikacji. Mozna to naprawic czy bedziemy musieli czekac na jakas aktualizacje?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 Pewnie wystarczy apkę aparatu z 11.0.6 wyciągnąć i wgrać jedną na drugą.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 (edited) Nie, chociaż z tego co wiem to nie jest kwestia systemu a wersji aplikacji, google nie wypuszcza jednocześnie aktualizacji na wszystkie urządzenia. Porównaj sobie numerki. A z tym błędem - to co, na global int nigdy się nie zdarzyło, że nic im nie weszło? No bez przesady w to chyba nikt nie uwierzy. Edited January 11, 2020 by Karls 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 Czy wspomniane problemy z aparatem macie po OTA, po instalacji pełnego ROMu czy niezależnie od sposobu aktualizacji? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 Na Mi 9T Pro z Global Stable ROM po aktualizacji OTA też jest ten sam problem z trybem Pro w aparacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 (edited) Zmieńcie język w telefonie na angielski to podobno pro mode zacznie działać. Edit Instalowałem z pliku recovery i też pro nie działa. Po zmianie języka na angielski (UK) włączeniu aparatu i wejściu w pro, tryb ten zaczął działać. Wróciłem do języka polskiego i dalej tryb pro działa. Więc znalazłem jak to naprawić (dzięki xda) Edit 2 W pro jest jakaś ikonka z informacją ale nic nie rozumiem xd Edited January 11, 2020 by stereo0 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 "Motywy nie są obsługiwane w twoim regionie" Wam działają? Ktoś wyżej wspominał, że wróciły, ale chyba jednak nie. Potwierdzam, że po zmianie języka na UK i ponownie na polski aparat działa poprawnie. Również aktualizowałem z pliku recovery. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 Również potwierdzam - zmiana języka na angielski + odpalenie pro, powrót do polskiego - i działa. Czyli w sumie nie błąd romu tylko tłumaczenia. @antykat - tak motywy działają na regionie Polska, nie mam takiego komunikatu jak opisałeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 Pomogło odinstalowanie aktualizacji aplikacji Motywy. Teraz działają. Być może przy wcześniejszych zmianach na inny region aplikacja zaktualizowała mi się do wersji nie przeznaczonej dla naszego regionu. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adasiek74 Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 2 godziny temu, Karls napisał: Również potwierdzam - zmiana języka na angielski + odpalenie pro, powrót do polskiego - i działa. Czyli w sumie nie błąd romu tylko tłumaczenia. @antykat - tak motywy działają na regionie Polska, nie mam takiego komunikatu jak opisałeś. Zgadza się. Po zmianie języka na angielski i powrót na polski rozwiązuje problem z trybem pro ALE tylko do czasu aż zresetujemy telefon. Wtedy problem powraca więc to tylko półśrodek. Zostaje nam chyba czekać na aktualizacje ota rozwiązującą ten problem lub aktualizacje aparatu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 Faktycznie... próbowaliście wgrać starą wersję apki aparatu? Mam na myśli z romu 11.0.6? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 11, 2020 Share Posted January 11, 2020 Bug po stronie aparatu. Kiedyś był na kilku betach, bo sam taki miałem - chodzi o przecinki i kropki. My używamy przecinków, apka wymusza kropki. Stąd FC. Na becie jest to już dawno naprawione, dziwne, że nie zweryfikowali tego na stable... Podmiana apki powinna zadziałać. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
juzosek Posted January 12, 2020 Share Posted January 12, 2020 Mam wersję EEA i nie wykrywa ma aktualizacji może wycofali? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotlet Posted January 13, 2020 Share Posted January 13, 2020 10 godzin temu, juzosek napisał: Mam wersję EEA i nie wykrywa ma aktualizacji może wycofali? U mnie też, klasycznie . Wróci za parę dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted January 13, 2020 Share Posted January 13, 2020 Jak u was z czytnikiem linii papilarnych? Ja musiałem dodać od nowa odciski a i tak czasem jakby się coś zakręciło i którego palca bym nie przyłożył to nie chce odblokować. A innym razem działa z kolei jak błyskawica. Nie wiem w czym rzecz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 13, 2020 Share Posted January 13, 2020 Na wszelki wypadek dodałem dwa te same odciski palca i jak na razie działa elegancko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted January 13, 2020 Share Posted January 13, 2020 5 godzin temu, Karls napisał: Jak u was z czytnikiem linii papilarnych? Ja musiałem dodać od nowa odciski a i tak czasem jakby się coś zakręciło i którego palca bym nie przyłożył to nie chce odblokować. A innym razem działa z kolei jak błyskawica. Nie wiem w czym rzecz. Miałem to samo w sylwestra. Łokieć nie pomógł, usuwanie odcisków i dodawanie też nie. Pomogło wyłączenie i włączenie telefonu, od tamtej pory działa idealnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted January 13, 2020 Share Posted January 13, 2020 (edited) Jakby ktoś bardzo liczył to w tej wersji nie naprawili zdalnego ekranu bo po co.(udostępniania ekranu np na miboxa) Edited January 13, 2020 by stereo0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted January 13, 2020 Share Posted January 13, 2020 A co mieli naprawiać jak to nie było zepsute? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts