alfabet Posted December 9, 2019 Share Posted December 9, 2019 @@up nie tylko z androidem. Wiem bo używam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 9, 2019 Share Posted December 9, 2019 @@up nie tylko z androidem. Wiem bo używam. W iOS problem występuje zazwyczaj u wszystkich z danym modelem telefonu i wynika z błędu w samej nowej wersji systemu. W przypadku Andorida różne problemy po aktualizacji OTA pojawiają się tylko u niektórych i wynikają z błędów przy aktualizacji telefonu. Andorid tak ma i już. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted December 9, 2019 Share Posted December 9, 2019 Dokładnie i to nie jest tak, że Xiaomi jest jakieś wyjątkowe. Samsung kiedyś za czasów aktualizacji przez KIES to potrafił całkiem telefon uceglić ;). Także to co u Ciebie się stało to jest jeszcze małe piwo - nagrasz rom jeszcze raz, ostatecznie wipe zrobisz i problem z głowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 9, 2019 Share Posted December 9, 2019 Dokładnie i to nie jest tak, że Xiaomi jest jakieś wyjątkowe. Samsung kiedyś za czasów aktualizacji przez KIES to potrafił całkiem telefon uceglić . Także to co u Ciebie się stało to jest jeszcze małe piwo - nagrasz rom jeszcze raz, ostatecznie wipe zrobisz i problem z głowy.Do tej pory jest problem z OTA u Samsunga, a wiem co mówię, bo na co dzień korzystam z Galaxy S9+, czyli z flagowca za którego płaciłem 3999 zł, czyli 2x tyle co cena na start za Mi 9 6/128 GB. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trad Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Dnia 7.12.2019 o 20:06, pkonrad napisał: @Edgarko Pobierz soft z pliku: https://bigota.d.miui.com/V11.0.6.0.QFAEUXM/miui_CEPHEUSEEAGlobal_V11.0.6.0.QFAEUXM_1647340073_10.0.zip Kliknij kilka razy w kolorowe logo "11", aż odblokuje się możliwość instalacji ROMu z pliku. Potem kliknij trzy kropki u góry z prawej, wybierz opcję instalacji ROMu z pliku, wskaż miejsce gdzie pobrał się plik i ROM powinien się zreinstalować. Jak to nie pomoże, to zostaje factory reset. Witam Mam soft MIUI-V11.0.2.0.QFAMIXM, czy mogę bezpośrednio zainstalować powyższy z poziomu "wyboru paczki aktualizacji" (poprzez OTA nie widzi nowszego softu) i wszystko będzie działać? Pytanie laika, z góry dziękuję za zrozumienie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 (edited) 18 minut temu, trad napisał: Witam Mam soft MIUI-V11.0.2.0.QFAMIXM, czy mogę bezpośrednio zainstalować powyższy z poziomu "wyboru paczki aktualizacji" (poprzez OTA nie widzi nowszego softu) i wszystko będzie działać? Pytanie laika, z góry dziękuję za zrozumienie. Nie możesz bo masz telefon z Global Stable ROM. Powyższy link to soft EEA Stable ROM. Edited December 10, 2019 by pkonrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
trad Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 1 minutę temu, pkonrad napisał: 3 minuty temu, trad napisał: Witam Mam soft MIUI-V11.0.2.0.QFAMIXM, czy mogę bezpośrednio zainstalować powyższy z poziomu "wyboru paczki aktualizacji" (poprzez OTA nie widzi nowszego softu) i wszystko będzie działać? Pytanie laika, z góry dziękuję za zrozumienie. Nie możesz bo masz telefon z Global Stable ROM. Powyższy link to soft EEA Stable ROM. Właśnie dlatego dziękowałem z góry za zrozumienie, a powinienem pewnie jeszcze za wyrozumiałość Czyli mam ostatni stabilny soft. i czekać na OTA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 11 minut temu, trad napisał: Właśnie dlatego dziękowałem z góry za zrozumienie, a powinienem pewnie jeszcze za wyrozumiałość Czyli mam ostatni stabilny soft. i czekać na OTA. https://bigota.d.miui.com/V11.0.3.0.QFAMIXM/miui_CEPHEUSGlobal_V11.0.3.0.QFAMIXM_f321a89ed9_10.0.zip - to jest najnowszy ostatni stabilny soft. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trad Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 15 minut temu, pkonrad napisał: https://bigota.d.miui.com/V11.0.3.0.QFAMIXM/miui_CEPHEUSGlobal_V11.0.3.0.QFAMIXM_f321a89ed9_10.0.zip - to jest najnowszy ostatni stabilny soft. Już wrzucony, wielkie dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebastian73 Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Proszę mi powiedzieć a ja mam wersję Global czy EEA , kupiłem telefon normalnie w salonie firmowym Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drummer1839 Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Eea PFAEUXM czyli eu /eea Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebastian73 Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 A gdzie to pisze że to jest EEA? Bo w sumie na screenie który wrzuciłem pisze MIUI Global Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 A gdzie to pisze że to jest EEA? Bo w sumie na screenie który wrzuciłem pisze MIUI Global Link to comment Share on other sites More sharing options...
orte Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 A da się z 10.2.30 od razu na 11.0.6?Właśnie przyszedł kumpel, a kupił z mojego polecenia, pytam go jak tam z 11-ką mu się pracuje. A on mi mówi że jeszcze nie dostał. Bidulek Ja już zapomniałem kiedy instalowałem.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 1 minutę temu, orte napisał: A da się z 10.2.30 od razu na 11.0.6? Można, użyj softu z pliku do którego wrzuciłem link linka postów wcześniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orte Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Można, użyj softu z pliku do którego wrzuciłem link linka postów wcześniej.https://bigota.d.miui.com/V11.0.6.0.QFAEUXM/miui_CEPHEUSEEAGlobal_V11.0.6.0.QFAEUXM_1647340073_10.0.zipTen?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Przed chwilą, orte napisał: https://bigota.d.miui.com/V11.0.6.0.QFAEUXM/miui_CEPHEUSEEAGlobal_V11.0.6.0.QFAEUXM_1647340073_10.0.zip Ten? Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
orte Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 OK. Thx, już mu linkę wysłałem, niech ma.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebastian73 Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Czyli rozumiem że ja też mogę ten plik użyć, pytam tak na wszelki wypadek, bo właśnie się zastanawiam czy aktualizować, bo jak czytam tu na forum że ludzie mają problemy z tym Androidem 10 i MIUI 11, to się zastanawiam czy warto Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Instaluj, jak będą błędy to wgrasz jeszcze raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebastian73 Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 1 minutę temu, galakty napisał: Instaluj, jak będą błędy to wgrasz jeszcze raz. A jak wgram po raz drugi z tego samego pliku to błędów nie będzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 6 minut temu, Sebastian73 napisał: A jak wgram po raz drugi z tego samego pliku to błędów nie będzie? Powinny zniknąć, ale oczywiście nie wszystkie. Android sam w sobie jest błędem i nigdy nie będzie działać stabilnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebastian73 Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Może głupie pytanie zadam, czy jak wgram tego nowego Androida 10 i MIUI 11 z tego pliku ZIP, to wszystko co mam w telefonie się zachowa czy skasuje? Bo rozumiem że jakbym wgrał przez OTA to wszystko by mi się zachowało, a jeśli wgram z pliku to też? Wybaczcie nie siedzę w temacie, także się nie orientuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 @up Wszystko zostanie (przynajmniej powinno ). U mnie nigdy nic złego się nie stało. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 Powinno wszystko zostać, chyba że telefon nie wstanie to wtedy będziesz musiał zrobić reset z poziomu recovery. Szansa niewielka ale zawsze lepiej mieć backup. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
monsiejowa Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 Witam Po aktualizacji do MIUI V11.0.6.0.QFAEUXM pojawiły się problemy z bluetooth - zrywanie połączenia z opaską amazfit cor, przełączanie z danych komórkowych na wifi kiedy wchodzę do domu - czasem po godzinie nawet nie chce się przełączyć oraz problem z projekcją na telewizorze. Wcześniej (przed aktualizacją), wszystko z powyższych działało bez zastrzeżeń. Przeinstalowałem ponownie system lecz to nic nie zmieniło. Chcę uniknąć przywracania do ustawień fabrycznych i ustawiania i instalowania wszystkiego od nowa. Moje pytanie o poradę i pomoc brzmi: mogę zrobić downgrade do wersji MIUI V11.0.5.0.QFAEUXM poprzez standardową aktualizację w ustawieniach poprzez wybranie pliku z softem? Może macie inne pomysły jak pozbyć się w/w błędów? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 @up Przy zablokowanym bootloaderze nie ma możliwości zrobienia downgrade (teoretycznie). Kumpel z Mi9 na Global Rom to zrobił, system puścił downgrade (przy zablokowanym bootloaderze), skończyło się cegłą i serwisem. Więc nie radzę kombinować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
monsiejowa Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 Tego się obawiałem. Dlatego napisałem do bardziej doświadczonych użytkowników. Cóż zostaje czekać na kolejną aktualizację. Ewentualnie jeszcze przywrócić ustawienia fabryczne. Dzięki za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 Ja go używałem na starszym androidzie i tych ustawień nie było. Nie miał dostępu do powiadomień i nie było opcji żeby je nadać. Stąd moje pytanie czy u was to jest, jak widać tak. Inne zewnętrzne launchery jak Nova czy MS pytały o zezwolenie na dostęp do powiadomień, Poco nie. Na Androidzie 7.1.2 w Redmi 4x (MIUI 11) faktycznie nie działają te powiadomienia i nie da się tego w żaden sposób ustawić na Poco Launcher. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adasiek74 Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 Pojawiła się aktualizacja OTA MIUI V11.0.6.0.QFAEUXM Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 (edited) 6 minut temu, Adasiek74 napisał: Pojawiła się aktualizacja OTA MIUI V11.0.6.0.QFAEUXM A i owszem, tyle że 2 tygodnie temu https://miuipolska.pl/forum/topic/42234-update-software-globaleea/?do=findComment&comment=540080 Edited December 11, 2019 by pkonrad 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adasiek74 Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 Hmmm to czemu u mnie dopiero teraz się pokazała? Wycofali na chwile jak zwykle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 8 minut temu, Adasiek74 napisał: Hmmm to czemu u mnie dopiero teraz się pokazała? Wycofali na chwile jak zwykle? Tak, normalnego Globala też wycofali i też właśnie dziś powrócił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 W Xiaomi tak jest, ze soft na serwerach jest udostępniany falami, pojawia się i znika. Ale zawsze można zaktualizować ręcznie z pliku przez systemowy updater. MIUI V11.0.6.0.QFAEUXM oficjalnie nie był wycofany przez Xiaomi Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 11, 2019 Share Posted December 11, 2019 Tak już wiem, na wcześniejszych Androidach również. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts