Jump to content

Update software Global/EEA

ernet

Recommended Posts

@@up nie tylko z androidem. Wiem bo używam.  

W iOS problem występuje zazwyczaj u wszystkich z danym modelem telefonu i wynika z błędu w samej nowej wersji systemu. W przypadku Andorida różne problemy po aktualizacji OTA pojawiają się tylko u niektórych i wynikają z błędów przy aktualizacji telefonu. Andorid tak ma i już.
  • Like 1

Dokładnie i to nie jest tak, że Xiaomi jest jakieś wyjątkowe. Samsung kiedyś za czasów aktualizacji przez KIES to potrafił całkiem telefon uceglić ;). Także to co u Ciebie się stało to jest jeszcze małe piwo - nagrasz rom jeszcze raz, ostatecznie wipe zrobisz i problem z głowy.

Dokładnie i to nie jest tak, że Xiaomi jest jakieś wyjątkowe. Samsung kiedyś za czasów aktualizacji przez KIES to potrafił całkiem telefon uceglić ;). Także to co u Ciebie się stało to jest jeszcze małe piwo - nagrasz rom jeszcze raz, ostatecznie wipe zrobisz i problem z głowy.
Do tej pory jest problem z OTA u Samsunga, a wiem co mówię, bo na co dzień korzystam z Galaxy S9+, czyli z flagowca za którego płaciłem 3999 zł, czyli 2x tyle co cena na start za Mi 9 6/128 GB.
  • Like 1

Dnia 7.12.2019 o 20:06, pkonrad napisał:

@Edgarko

Pobierz soft z pliku: https://bigota.d.miui.com/V11.0.6.0.QFAEUXM/miui_CEPHEUSEEAGlobal_V11.0.6.0.QFAEUXM_1647340073_10.0.zip

Kliknij kilka razy w kolorowe logo "11", aż odblokuje się możliwość instalacji ROMu z pliku. Potem kliknij trzy kropki u góry z prawej, wybierz opcję instalacji ROMu z pliku, wskaż miejsce gdzie pobrał się plik i ROM powinien się zreinstalować. Jak to nie pomoże, to zostaje factory reset.

Witam

Mam soft MIUI-V11.0.2.0.QFAMIXM, czy mogę bezpośrednio zainstalować powyższy z poziomu "wyboru paczki aktualizacji" (poprzez OTA nie widzi nowszego softu) i wszystko będzie działać? Pytanie laika, z góry dziękuję za zrozumienie.

18 minut temu, trad napisał:
Witam

Mam soft MIUI-V11.0.2.0.QFAMIXM, czy mogę bezpośrednio zainstalować powyższy z poziomu "wyboru paczki aktualizacji" (poprzez OTA nie widzi nowszego softu) i wszystko będzie działać? Pytanie laika, z góry dziękuję za zrozumienie.

Nie możesz bo masz telefon z Global Stable ROM. Powyższy link to soft EEA Stable ROM.

Edited by pkonrad

1 minutę temu, pkonrad napisał:
3 minuty temu, trad napisał:
Witam

Nie możesz bo masz telefon z Global Stable ROM. Powyższy link to soft EEA Stable ROM.

Właśnie dlatego dziękowałem z góry za zrozumienie, a powinienem pewnie jeszcze za wyrozumiałość ;) Czyli mam ostatni stabilny soft.  i czekać na OTA.

11 minut temu, trad napisał:

Właśnie dlatego dziękowałem z góry za zrozumienie, a powinienem pewnie jeszcze za wyrozumiałość ;) Czyli mam ostatni stabilny soft.  i czekać na OTA.

https://bigota.d.miui.com/V11.0.3.0.QFAMIXM/miui_CEPHEUSGlobal_V11.0.3.0.QFAMIXM_f321a89ed9_10.0.zip - to jest najnowszy ostatni stabilny soft.

A da się z 10.2.30 od razu na 11.0.6?
Właśnie przyszedł kumpel, a kupił z mojego polecenia, pytam go jak tam z 11-ką mu się pracuje. A on mi mówi że jeszcze nie dostał. Bidulek ;) Ja już zapomniałem kiedy instalowałem.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Może głupie pytanie zadam, czy jak wgram tego nowego Androida 10 i MIUI 11 z tego pliku ZIP, to wszystko co mam w telefonie się zachowa czy skasuje? Bo rozumiem że jakbym wgrał przez OTA to wszystko by mi się zachowało, a jeśli wgram z pliku to też? Wybaczcie nie siedzę w temacie, także się nie orientuję.

Witam

Po aktualizacji do MIUI V11.0.6.0.QFAEUXM pojawiły się problemy z bluetooth - zrywanie połączenia z opaską amazfit cor, przełączanie z danych komórkowych na wifi kiedy wchodzę do domu - czasem po godzinie nawet nie chce się przełączyć oraz problem z projekcją na telewizorze. Wcześniej (przed aktualizacją), wszystko z powyższych działało bez zastrzeżeń.   Przeinstalowałem ponownie system lecz to nic nie zmieniło. Chcę uniknąć przywracania do ustawień fabrycznych i ustawiania i instalowania wszystkiego od nowa.

Moje pytanie o poradę i pomoc brzmi:

mogę zrobić downgrade do wersji MIUI V11.0.5.0.QFAEUXM poprzez standardową aktualizację w ustawieniach poprzez wybranie pliku z softem?

Może macie inne pomysły jak pozbyć się w/w błędów?

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

@up

Przy zablokowanym bootloaderze nie ma możliwości zrobienia downgrade (teoretycznie). Kumpel z Mi9 na Global Rom to zrobił, system puścił downgrade (przy zablokowanym bootloaderze), skończyło się cegłą i serwisem. Więc nie radzę kombinować.

Ja go używałem na starszym androidzie i tych ustawień nie było. Nie miał dostępu do powiadomień i nie było opcji żeby je nadać. Stąd moje pytanie czy u was to jest, jak widać tak. Inne zewnętrzne launchery jak Nova czy MS pytały o zezwolenie na dostęp do powiadomień, Poco nie.

Na Androidzie 7.1.2 w Redmi 4x (MIUI 11) faktycznie nie działają te powiadomienia i nie da się tego w żaden sposób ustawić na Poco Launcher.

• Thanks 1

W Xiaomi tak jest, ze soft na serwerach jest udostępniany falami, pojawia się i znika. Ale zawsze można zaktualizować ręcznie z pliku przez systemowy updater. 

MIUI V11.0.6.0.QFAEUXM oficjalnie nie był wycofany przez Xiaomi

Przechwytywanie.thumb.JPG.a32fc273d66bbe64f4c911802a00b086.JPG