Jump to content

Update software Global/EEA

ernet

Recommended Posts

1 godzinę temu, cocoz napisał:

I co to robi? pokazuje powiadomienie czy jakiś dźwięk? Muszę spróbować w domu z głośnikiem :wink:

Wyskoczyło na dole okienko z jakim urządzeniem się połączył i ile to urządzenie ma jeszcze % baterii. Takie iphone style coś:-P

• Like 1

9 hours ago, cocoz said:

Właśnie zauważyłem, że Amazfit Bip nie wyświetla mi powiadomień aplikacji na MIUI11 i mimo, że MiFit ma pozwolenie to nie działa. Pewnie trzeba czekać na dostosowanie MiFit do MIUI11?

Mam tak samo z mi bandem. Choć mam nadane uprawnienia do powiadomień to cały czas wyskakuje błąd.

9 godzin temu, Liffer napisał:

a jak wyłączyć te cholerne powiadomienia z mi video i mi music, jakieś chińskie hity ciągle mi wyskakują.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Ustawienia/specjalne funkcje/szybkie odpowiedzi.

To chyba będzie to

Witam, po aktualizacji zauważyłem że w sklepie mam dwa razy zainstalowaną aplikację systemową "App Vault" też tak macie, może to już było przed aktualizacją? Ktoś wie czym te aplikacje się różnią poza duża różnica w numeracji wersji, wagą i data ostatniej aktualizacji? Są potrzebne dwie?

Wam też po aktualizacji system android strasznie zaczął pożerać baterię w statystykach baterii?? Nigdy nie  miałem z tym problemu jak niektórzy zgłaszali, a aktualnie u mnie konsumuje więcej niż ekran...

Screenshot_2019-11-05-23-00-06-615_com.android.vending.jpg

Screenshot_2019-11-05-23-00-26-583_com.android.vending.jpg

Screenshot_2019-11-05-23-00-42-466_com.android.vending.jpg

Czy u was też powiadomienia przestały działać? Tzn są takie jak na miui 10 czyli tylko po rozwinięciu belki... Wszystko działało dobrze i nagle przestało :/ czy jest jakaś opcja którą mogłem przez pomyłkę wyłączyć która za to odpowiada? Nawet na ekranie blokady przestało się pokazywać :( jest tylko wibracja 

Edited by Adasiek74

@Adasiek74 U mnie nie zauważyłem problemów z powiadomieniami. Są takie jak na miui 10.

@cocoz sprawdź czy nie próbuje się zaktualizować chrome bez skutku plikiem około 280kb. U mnie się to mietolilo dość długo i dopiero usunięcie wyczyszczenie danych chroma i ponowne zaktualizowanie pomogło.

I jeśli chodzi o powiadomienia to na mi bandzie 4 działają mi tak jak na miui 10. Czyli SMS, ostrzeżenia meteo, połączenia, Whatsapp. 

Edited by stereo0
  • Like 1

18 minut temu, stereo0 napisał:

@cocoz sprawdź czy nie próbuje się zaktualizować chrome bez skutku plikiem około 280kb. U mnie się to mietolilo dość długo i dopiero usunięcie wyczyszczenie danych chroma i ponowne zaktualizowanie pomogło.

Wywaliłem Chroma i pokazało mi przy ponownej próbie instalacji aktualizuj, tak też zrobiłem. Zobaczymy czy coś to zmieni, dzięki za podpowiedź :wink:

3 godziny temu, stereo0 napisał:

@Adasiek74 U mnie nie zauważyłem problemów z powiadomieniami. Są takie jak na miui 10.

I jeśli chodzi o powiadomienia to na mi bandzie 4 działają mi tak jak na miui 10. Czyli SMS, ostrzeżenia meteo, połączenia, Whatsapp. 

No właśnie nie powinno być jak na miui 10 bo przez chwile miałem to naprawione i po otrzymaniu wiadomości no na messengerze na pasku tam gdzie masz notcha pojawiała się ikonka messengera a teraz znowu tego nie mam :/ 

edit

Udało mi się to naprawić.... Dla tych co maja ten sam problem ustawienia-wyświetlacz-wcięcie i pasek statusu-wyświetl ikony dla powiadomień przychodzących 

Edited by Adasiek74

Witam wszystkich
Pou aktualizacji do Miui 11 chciałem zrobić wipe dalvik&cache w stockowym recovery lecz nigdzie nie widzę tej opcji. Jest tylko wipe data. Nie mam roota ani odblokowanego bootloadera...
Co robię nie tak?
Pozdrawiam serdecznie

Hej, czy Wam też często się odpala asystent google. Chciałem wyłączyć wybudzanie asystenta za pomocą lewego przycisku w mi9 ale wyskakuje błąd. Jeśli też mieliście takie problemy to jak sobie poradziliscie.

Dzięki

Hej, czy Wam też często się odpala asystent google. Chciałem wyłączyć wybudzanie asystenta za pomocą lewego przycisku w mi9 ale wyskakuje błąd. Jeśli też mieliście takie problemy to jak sobie poradziliscie.
Dzięki

Też tak miałem. Aktualizacja do MIUI 11.0.2 rozwiązała problem.

3 godziny temu, polomaski napisał:

Dzięki

U mnie zarówno przed jak i po aktualizacji też tak było.

Pomogło wyłączenie opcji "naciśnij" i "dotknij dwa razy"- zostawiłem tylko naciśnij i przytrzymaj.

4 godziny temu, cocoz napisał:

W MIUI10 fajnie przeglądało się nagrane filmy, gdzie można było zmienić jasność i głośność filmiku przesuwając palcem po ekranie, teraz tego nie ma -_-

Działa, ale nie przez galerię ale przez mi video. Może da się zmienić by odtwarzało filmy przez mi video a nie galerię.

• Like 1

U mnie zarówno przed jak i po aktualizacji też tak było.
Pomogło wyłączenie opcji "naciśnij" i "dotknij dwa razy"- zostawiłem tylko naciśnij i przytrzymaj.
Mnie wywala z ustawień gdy chce powylaczac któraś z tych 3 opcji. Czekam na aktualizację MIUI narazie mam 11.0.1

Region cypr i będziesz miał

Dzięki za info spróbuję