Kotlet Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 1 minutę temu, dominss napisał: Witam Po wczorajszej aktualizacji nie mogę wysyłać smsów. Proszę o pomoc Przeczytaj ostatnie dwie strony, zadaj sobie chociaż trud... 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominss Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 7 minut temu, Kotlet napisał: Przeczytaj ostatnie dwie strony, zadaj sobie chociaż trud... Sorki... pośpiech zrobił swoje. Nie ma tematu.Pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmm7 Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 1 godzinę temu, cocoz napisał: I co to robi? pokazuje powiadomienie czy jakiś dźwięk? Muszę spróbować w domu z głośnikiem Wyskoczyło na dole okienko z jakim urządzeniem się połączył i ile to urządzenie ma jeszcze % baterii. Takie iphone style coś 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Właśnie zauważyłem, że Amazfit Bip nie wyświetla mi powiadomień aplikacji na MIUI11 i mimo, że MiFit ma pozwolenie to nie działa. Pewnie trzeba czekać na dostosowanie MiFit do MIUI11? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adasiek74 Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Możecie mi przypomnieć gdzie się ukrywało treść wiadomości na ekranie blokady gdy jest zablokowany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 14 minut temu, Adasiek74 napisał: Możecie mi przypomnieć gdzie się ukrywało treść wiadomości na ekranie blokady gdy jest zablokowany? Ustawienia>Powiadomienia 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liffer Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 a jak wyłączyć te cholerne powiadomienia z mi video i mi music, jakieś chińskie hity ciągle mi wyskakują.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
R11 Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Są w końcu powiadomienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 moj telefon dzisiaj 2x poprosil o pin czyli poszedl rebot w kieszeni. Soft na swiezo z factory reset i bez przywracania kopii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiekzan Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 9 hours ago, cocoz said: Właśnie zauważyłem, że Amazfit Bip nie wyświetla mi powiadomień aplikacji na MIUI11 i mimo, że MiFit ma pozwolenie to nie działa. Pewnie trzeba czekać na dostosowanie MiFit do MIUI11? Mam tak samo z mi bandem. Choć mam nadane uprawnienia do powiadomień to cały czas wyskakuje błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Banita8 Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 9 godzin temu, Liffer napisał: a jak wyłączyć te cholerne powiadomienia z mi video i mi music, jakieś chińskie hity ciągle mi wyskakują. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Ustawienia/specjalne funkcje/szybkie odpowiedzi. To chyba będzie to Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 44 minuty temu, Misiekzan napisał: Mam tak samo z mi bandem. Choć mam nadane uprawnienia do powiadomień to cały czas wyskakuje błąd. U mnie Mi Band działa bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juzosek Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Witam, po aktualizacji zauważyłem że w sklepie mam dwa razy zainstalowaną aplikację systemową "App Vault" też tak macie, może to już było przed aktualizacją? Ktoś wie czym te aplikacje się różnią poza duża różnica w numeracji wersji, wagą i data ostatniej aktualizacji? Są potrzebne dwie? Wam też po aktualizacji system android strasznie zaczął pożerać baterię w statystykach baterii?? Nigdy nie miałem z tym problemu jak niektórzy zgłaszali, a aktualnie u mnie konsumuje więcej niż ekran... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 (edited) Mi po aktualizacji bardzo duzo baterii pożera sklep play, więcej niż cokolwiek innego Edited November 5, 2019 by cocoz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adasiek74 Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 (edited) Czy u was też powiadomienia przestały działać? Tzn są takie jak na miui 10 czyli tylko po rozwinięciu belki... Wszystko działało dobrze i nagle przestało :/ czy jest jakaś opcja którą mogłem przez pomyłkę wyłączyć która za to odpowiada? Nawet na ekranie blokady przestało się pokazywać jest tylko wibracja Edited November 5, 2019 by Adasiek74 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 (edited) @Adasiek74 U mnie nie zauważyłem problemów z powiadomieniami. Są takie jak na miui 10. @cocoz sprawdź czy nie próbuje się zaktualizować chrome bez skutku plikiem około 280kb. U mnie się to mietolilo dość długo i dopiero usunięcie wyczyszczenie danych chroma i ponowne zaktualizowanie pomogło. I jeśli chodzi o powiadomienia to na mi bandzie 4 działają mi tak jak na miui 10. Czyli SMS, ostrzeżenia meteo, połączenia, Whatsapp. Edited November 6, 2019 by stereo0 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 18 minut temu, stereo0 napisał: @cocoz sprawdź czy nie próbuje się zaktualizować chrome bez skutku plikiem około 280kb. U mnie się to mietolilo dość długo i dopiero usunięcie wyczyszczenie danych chroma i ponowne zaktualizowanie pomogło. Wywaliłem Chroma i pokazało mi przy ponownej próbie instalacji aktualizuj, tak też zrobiłem. Zobaczymy czy coś to zmieni, dzięki za podpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 1 godzinę temu, stereo0 napisał: sprawdź czy nie próbuje się zaktualizować chrome bez skutku plikiem około 280kb. Chrome i Facebook ostatnimi tygodniami chcą się aktualizować bez przerwy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 zacząłem kombinować z tym sklepem play to mi teraz procentowo baterii powyżej 60% zżera.. ma ktoś jakiś pomysł jak to ogarnąć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adasiek74 Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 (edited) 3 godziny temu, stereo0 napisał: @Adasiek74 U mnie nie zauważyłem problemów z powiadomieniami. Są takie jak na miui 10. @cocoz sprawdź czy nie próbuje się zaktualizować chrome bez skutku plikiem około 280kb. U mnie się to mietolilo dość długo i dopiero usunięcie wyczyszczenie danych chroma i ponowne zaktualizowanie pomogło. I jeśli chodzi o powiadomienia to na mi bandzie 4 działają mi tak jak na miui 10. Czyli SMS, ostrzeżenia meteo, połączenia, Whatsapp. No właśnie nie powinno być jak na miui 10 bo przez chwile miałem to naprawione i po otrzymaniu wiadomości no na messengerze na pasku tam gdzie masz notcha pojawiała się ikonka messengera a teraz znowu tego nie mam :/ edit Udało mi się to naprawić.... Dla tych co maja ten sam problem ustawienia-wyświetlacz-wcięcie i pasek statusu-wyświetl ikony dla powiadomień przychodzących Edited November 6, 2019 by Adasiek74 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arly77 Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Witam wszystkichPou aktualizacji do Miui 11 chciałem zrobić wipe dalvik&cache w stockowym recovery lecz nigdzie nie widzę tej opcji. Jest tylko wipe data. Nie mam roota ani odblokowanego bootloadera...Co robię nie tak?Pozdrawiam serdecznieWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adasiek74 Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 @Arly77 Ja się w to nie bawiłem tylko się poświęciłem zgrałem wszystko z telefonu i dałem ustawienia fabryczne bo zaraz po aktualizacji miałem też problem z szybko znikającą baterią. Zrobiłem format i problem znikł trzyma jak na miui 10 wiec polecam to każdemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worrior Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Ja nie robiłem nic po aktualizacji i przez 6h w nocy baterii zeszło 1%Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adasiek74 Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Jednak mimo wszystko dobrze jest wyczyścić do zera telefon po migracji między nową wersją androida bo może coś się gryźć. Po aktualizacji zabezpieczeń nie ma takiej potrzeby Link to comment Share on other sites More sharing options...
polomaski Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Hej, czy Wam też często się odpala asystent google. Chciałem wyłączyć wybudzanie asystenta za pomocą lewego przycisku w mi9 ale wyskakuje błąd. Jeśli też mieliście takie problemy to jak sobie poradziliscie.Dzięki Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 W MIUI10 fajnie przeglądało się nagrane filmy, gdzie można było zmienić jasność i głośność filmiku przesuwając palcem po ekranie, teraz tego nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
imek10 Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Hej, czy Wam też często się odpala asystent google. Chciałem wyłączyć wybudzanie asystenta za pomocą lewego przycisku w mi9 ale wyskakuje błąd. Jeśli też mieliście takie problemy to jak sobie poradziliscie.Dzięki Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Też tak miałem. Aktualizacja do MIUI 11.0.2 rozwiązała problem.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotlet Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 3 godziny temu, polomaski napisał: Hej, czy Wam też często się odpala asystent google. Chciałem wyłączyć wybudzanie asystenta za pomocą lewego przycisku w mi9 ale wyskakuje błąd. Jeśli też mieliście takie problemy to jak sobie poradziliscie. Dzięki Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka U mnie zarówno przed jak i po aktualizacji też tak było. Pomogło wyłączenie opcji "naciśnij" i "dotknij dwa razy"- zostawiłem tylko naciśnij i przytrzymaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 4 godziny temu, cocoz napisał: W MIUI10 fajnie przeglądało się nagrane filmy, gdzie można było zmienić jasność i głośność filmiku przesuwając palcem po ekranie, teraz tego nie ma Działa, ale nie przez galerię ale przez mi video. Może da się zmienić by odtwarzało filmy przez mi video a nie galerię. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
polomaski Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Też tak miałem. Aktualizacja do MIUI 11.0.2 rozwiązała problem.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaJa narazie nie mam dostępnej aktualizacji do 11.0.2Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worrior Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Ja narazie nie mam dostępnej aktualizacji do 11.0.2Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaRegion cypr i będziesz miałWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
polomaski Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 U mnie zarówno przed jak i po aktualizacji też tak było. Pomogło wyłączenie opcji "naciśnij" i "dotknij dwa razy"- zostawiłem tylko naciśnij i przytrzymaj.Mnie wywala z ustawień gdy chce powylaczac któraś z tych 3 opcji. Czekam na aktualizację MIUI narazie mam 11.0.1Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaRegion cypr i będziesz miałWysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaDzięki za info spróbuję Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiekzan Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Z powiadomieniami w mi band wystarczy usunąć i ponownie pobrać mi fit. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
misurf Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Czy w Miui 11 i Androidzie 10 działa nagrywanie rozmów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 53 minuty temu, Misiekzan napisał: Z powiadomieniami w mi band wystarczy usunąć i ponownie pobrać mi fit. Dziękuję Ci bardzo, faktycznie pomogło proste rozwiązanie i w sumie logiczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts