cocoz Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 7 minut temu, adrian033 napisał: Ja to myślałem że ten mrugający wyświetlacz podczas powiadamiania będzie mrugał jakiś czas a tu tylko jednokrotne i to wszystko Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Dokładnie, trochę bez sensu ta opcja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deamonix Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 No ok włączyłem alfabet GSM ale wolałbym żeby wysyłało mi SMS bez polskich znaków. Ktoś pisał że ręcznie można zaktualizować aplikacje. Jak to zrobić ? Z google Play nie idzie to samo z opcji ustawień telefonu poprzez aktualizacje aplikacji systemowych. Jakieś rady?Tu masz link https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/messaging-3/messaging-3-11-0-0-56-release/miui-messaging-11-0-0-56-android-apk-download/Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorfeuszPL Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Czytałem że w MIUI 11 ma być szuflada aplikacji, nigdzie tej opcji nie znalazłem, zrezygnowali czy źle szukam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Jeszcze w tej wersji jej nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drummer1839 Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Equalizer do słuchawek bt też miał być Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamgd Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Jak macie problem z tymi ikonami, wystarczy zmienić motyw na "bez ograniczeń". Od razu lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Na mi9 sms działają przynajmniej na textrze bez zbędnych zabaw. Z sms xiaomi wyleczyłem się gdzieś na początku przygody z mi5;p 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worrior Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Mam jakieś dziwne wrażenie że po aktualizacji jest lepsza jakość obrazu, wydaje mi się jak by wszystko było ostrzejsze ładniejsze. Ktoś też to zauważył? Czy mam omamy Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
talib1990 Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Na sofcie eea , region polska - zmieniła wam się ikona na LTE zamiast 4g ? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 8 minut temu, talib1990 napisał: Na sofcie eea , region polska - zmieniła wam się ikona na LTE zamiast 4g ? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka U mnie tak, ale grzebałem w regionach i ustawiałem Szwajcarie żeby coś w motywie zmienić więc to może dlatego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 25 minut temu, Worrior napisał: Mam jakieś dziwne wrażenie że po aktualizacji jest lepsza jakość obrazu, wydaje mi się jak by wszystko było ostrzejsze ładniejsze. Ktoś też to zauważył? Czy mam omamy Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Nowe ikonki po prostu, masz wrażenie nowości i "lepszości". Jak zmienisz telefon to jest to samo, mimo że nie jest lepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worrior Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Nowe ikonki po prostu, masz wrażenie nowości i "lepszości". Jak zmienisz telefon to jest to samo, mimo że nie jest lepiej Ja nie widzę tego na ikonach tylko na przeglądanych zdjęciach np na InstagramieWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 a gdzie sie informacje o baterii podziały ? Jak mam sprawdzić ilosc wybudzeń jak nie ma trybika na górze coby wejśc w baterię ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Przed chwilą, witek_77 napisał: a gdzie sie informacje o baterii podziały ? Jak mam sprawdzić ilosc wybudzeń jak nie ma trybika na górze coby wejśc w baterię ? Przecież jest.... Tylko trzeba przełączyć z pokazywania aplikacji na szczegóły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Ale shit. Klikałem na oślep Trzeba kliknąć na RANKING i dać szczegóły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 (edited) Rozwala mnie brak konsekwencji. Tryb nocny, a informacje o baterii biją po oczach białym tłem. Eh A i to nie wiem po co ma byc automatycznie włączone. Więc wyłączam. A tu ktoś zapomniał przetłumaczyć A i przestało mi coś wyszukiwać miboxa w tej "projekcji" Edited November 4, 2019 by stereo0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mungo Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Dziwię się że wypuszczają takie aktualizacje... Nawet apka mi community sie wysypuje hahah nie wspominając o szukający google czy bing 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 W chromie uparcie wiele stron otwiera się w trybie komputerowym mimo, że powinny w mobilnym co uniemożliwia korzystanie gdyż nie da się przybliżyć. Strony póki co to poczta o2 czy gearbest Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek882 Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 W chromie uparcie wiele stron otwiera się w trybie komputerowym mimo, że powinny w mobilnym co uniemożliwia korzystanie gdyż nie da się przybliżyć. Strony póki co to poczta o2 czy gearbestNie wiem czemu ale ja nie mam żadnych problemów po aktualizacji Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Czyli ogólnie aktualizować, czy nie ma się co śpieszyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Jeśli Ci wszystko działa jak powinno i jesteś zadowolony to zostań na tym co masz. Jak widać ludzie się skarżą na różne rzeczy więc hm.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adasiek74 Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 Z zauważalnych różnic zoom aparatu przełącza się "płynnie" między szerokim kątem a resztą resztą :) . Na fabrycznej apce nie da sie wysyłać sms ale po aktualizacji do najnowszej podanej tu na forum jest już dobrze tyle tylko że cała aplikacja po angielsku co w sumie nie jest wielkiem problemem. Telefon działa zauważalnie szybciej wg mnie i wydajność wbudowanej pamięci się poprawiła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liffer Posted November 4, 2019 Share Posted November 4, 2019 a mi poznikały wszystkie motywy w aod, tak nagle Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka i ugulem na ekranie blokady też bug po przekroczeniu granicy Francja Niemcy tak się zaczęło dziać trzeba było wyłączyć opcję podwójny zegar Link to comment Share on other sites More sharing options...
talib1990 Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Po zainstalowaniu podanej przez was aplikacji SMS - nie ma polskich znaków ( zniknęły opcje w ustawieniach również ) oraz żadne emotki się nie wyświetlają . ROM EEAWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamaloo Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Po aktualizacji telefon znalazł mi Android Auto w sklepie play i pozwolił zaktualizować 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Faktycznie jest już oficjalnie android auto w sklepie. Ale google mi się coś schrzanilo. Miałem czarny motyw i mi znikł. W ustawieniach też nie widzę. Wczoraj po aktualizacji był xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
2dor Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Ciekawe czy ktoś wie o co chodzi: Po aktualizacji stokowa tapeta przechodziła lekko razem ze zmienianiem ekranu głównego na boki. W tej chwili to nie występuje. Gdzie są opcje żeby to zmienić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 1 godzinę temu, kamaloo napisał: Po aktualizacji telefon znalazł mi Android Auto w sklepie play i pozwolił zaktualizować Wszedłem do sklepu play, zaktualizowałem i pokazuje tylko odinstaluj, a jak to włączyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Mi aktualizacja wyłączyła ciemny motyw w Tapatalku xd Ogólnie ten Android 10 robi sporo problemów, to raczej nie wina samego MIUI. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yarek22 Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 U mnie jeszcze nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pennywise Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 (edited) Mam kłopot w netem a właściwie z brakiem neta poprzez sieć komórkową ( PLUS ). Kombinuję z każdej strony i na chwilę obecną zero efektów. Macie może jakieś rozwiązanie ?? Nie było pytania - problem rozwiązany ... Edited November 5, 2019 by Pennywise Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfabet Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Ja mam plus i wszystko działa dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmm7 Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Też miałem problem, ale wyłączyłem i włączyłem dane mobilne i poszło. Podobnie z sms, tu pomaga wyłączenie tego alfabetu gsm czy jakoś tak. Na razie ciężko coś więcej napisać po tej aktualizacji i chyba potrzeba kilku dni. Na pewno powiadomienia oraz układ ustawień na plus (przynajmniej mi jest łatwiej teraz znaleźć niektóre pozycje), to tak na pierwszy rzut oka. Na plus też informacja o połączeniu z urządzeniem bluetooth, gdy łączyłem się z głośnikiem w domu. Co do ikon i układu ekranu głównego, to używam rootless launcher, bo przyzwyczaiłem się mocno do szuflady z aplikacjami oraz widgetu google. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 6 minut temu, cmm7 napisał: Na plus też informacja o połączeniu z urządzeniem bluetooth, gdy łączyłem się z głośnikiem w domu. I co to robi? pokazuje powiadomienie czy jakiś dźwięk? Muszę spróbować w domu z głośnikiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominss Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Witam Po wczorajszej aktualizacji nie mogę wysyłać smsów. Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts