Karls Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 Tylko, że 27 wycofali po kilku godzinach z powodu błędów, więc mało kto miał okazję pobrać.Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 U mojej był 2.27. I z błędów o których pisali inni żadnego nie stwierdzono... A czytnik działa tak samo jak na 2.27. Żadnej różnicy nie stwierdzono na szybko (po mając minutę może trudno dobrze potestować). Jedyne zmiany, to w aktualizacjach bezpieczeństwa.... I żeby nie napisano, to niezauważalne są.... Po prostu usunęli babolki związane z niektórymi sprzętami i zmienili cyferkę na końcu.... I nie zmieniło się nic poza tym Link to comment Share on other sites More sharing options...
szuineg Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 Czytnik przyspieszył znacząco, od wczoraj nie miałem przycięcia, a wcześniej raz, dwa na 10 razy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 To prawda, coś ogarnęli. Przed aktualizacją to się zastanawiałem, czy to nie szkło hybrydowe robi jakieś problemy bo najczęściej nie łapało za pierwszym razem. Tak powiedzmy raz na 3 podejścia łapało za pierwszym a w pozostałych trzeba było poprawkę robić, trochę irytujące. Teraz działa dużo lepiej - może raz na kilka prób się zgubi jak już bardzo niechlujnie się palec przystawi, w końcu zaczyna to działać jak powinno :). Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 Szkoda że brak powiadomień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
R11 Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 Trzeba chyba zadać pytanie bezpośrednio o ikony powiadomień na forum chinskiego miui Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 Skoro w becie już jest, to prędzej czy później wejdzie do stable. Ale fakt, przypomnieć by się można .Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamgd Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 No i EIS w 60FPS by się przydał. W becie jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
drummer1839 Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 To prawda, coś ogarnęli. Przed aktualizacją to się zastanawiałem, czy to nie szkło hybrydowe robi jakieś problemy bo najczęściej nie łapało za pierwszym razem. Tak powiedzmy raz na 3 podejścia łapało za pierwszym a w pozostałych trzeba było poprawkę robić, trochę irytujące. Teraz działa dużo lepiej - może raz na kilka prób się zgubi jak już bardzo niechlujnie się palec przystawi, w końcu zaczyna to działać jak powinno .Ja mam pojedynczy odcisk dodany kilka razy i nigdy nie miałem problemów z odblokowaniemWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 @adamgd - nie wiem, rzadko coś nagrywa więc się nawet nie interesowałem tym. Może ktoś inny ma info?@Up - też dobry sposób. Ale generalnie teraz nie widzę sensu bo prawie zawsze łapie za pierwszym jak na razie. Ale gdyby coś się działo to warto zapamiętać trick .Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
user5624 Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 Wgranie ponownie tego samego odcisku palca, bardzo poprawia odczytywanie przez czujnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 Żonka tylko narzeka, że nie ma czytnika z tyłu, tylio jakiś chiński gamoń dał na ekranie... Jak dograłem swój odcisk do jej bodaj dwóch/trzech, biorąc jej telefon w rękę nazywałem chińskiego gamonia bardziej wulgarnie Ten czytnik w ekranie nigdy nie będzie tak szybki i bezbłędny jak niezintegrowany. I to nie jest kwestia softowa... Tylko hardwareowa... Szybkość i dokładność pozostała w jej smarku bez zmian... Nadal w porównaniu do Maxa3 jest on ułomny i beznadziejny jak lato z radiem... I nic tego nie zmieni... Palec musi być idealnie czysty i suchy i ułożony jak najbardziej idealnie tak jak przy kodowaniu... W innym wypadku brak odczytu, albo trwa on tydzień +/- 2 dni... Ja tam znając jej wzór, jeżeli przy dotknięciu nie odblokowuje, od razu mażę po ekranie, bo nie chce mi się kombinować... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoreK03 Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 51 minut temu, JamCiTo napisał: Żonka tylko narzeka, że nie ma czytnika z tyłu, tylio jakiś chiński gamoń dał na ekranie... Jak dograłem swój odcisk do jej bodaj dwóch/trzech, biorąc jej telefon w rękę nazywałem chińskiego gamonia bardziej wulgarnie Ten czytnik w ekranie nigdy nie będzie tak szybki i bezbłędny jak niezintegrowany. I to nie jest kwestia softowa... Tylko hardwareowa... Szybkość i dokładność pozostała w jej smarku bez zmian... Nadal w porównaniu do Maxa3 jest on ułomny i beznadziejny jak lato z radiem... I nic tego nie zmieni... Palec musi być idealnie czysty i suchy i ułożony jak najbardziej idealnie tak jak przy kodowaniu... W innym wypadku brak odczytu, albo trwa on tydzień +/- 2 dni... Ja tam znając jej wzór, jeżeli przy dotknięciu nie odblokowuje, od razu mażę po ekranie, bo nie chce mi się kombinować... Panie, gdyby było serio tak jak marudzisz, to nikt by nie korzystał z czytników w ekranie, bo byłyby nieużywalne. Dla mnie wygoda>czas odblokowania, czytnik na tyle to jakaś katastrofa, a ten na ekranie dla mnie działa bez zarzutu. Może warto oddać telefon na gwarancję, skoro występują takie problemy? Choć pewnie nie występują, a cały post to zwykłe marudzenie bo czytnik działa o pół sekundy dłużej XD Link to comment Share on other sites More sharing options...
drummer1839 Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 Poprzedni mój tel to mia1 i czytnik działał tam tak samo jak w mi9 Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 2 godziny temu, JamCiTo napisał: Żonka tylko narzeka, że nie ma czytnika z tyłu, tylio jakiś chiński gamoń dał na ekranie... Czytnik z tyłu powiadasz :)? To jak odblokujesz telefon nie podnosząc go ze stołu, jak chcesz tylko coś na szybko sprawdzić? Jak odblokujesz w uchwycie samochodowym/rowerowym? A no właśnie... Czytnik z tyłu ma swoje zalety, ale też są sytuacje kiedy tył telefony masz zasłonięty i wtedy zaczynają się schody. Dlatego dla mnie w dobie telefonów bez przycisków pod ekranem najsensowniejsze są czytniki w ekranie, ewentualnie z boku telefonu (jak w Samsungu A7, czy w niektórych telefonach Sony). Choć i ta opcja z boku może robić problemy jak telefon płasko leży. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 Uprzejmie przypominam o tytule wątku. Jak chcecie się bawić w dyskusję "który rodzaj czytnika linii papilarnych jest lepszy", to prosiłbym o założenie wątku gdzieś poza tym tematem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 Ja to różnic nie widzę, między 27 i 28. Moim zdaniem kto dostał 27 (a nie każdy dostał) to nie odczuje różnicy. To taka jakby spóźniona 27, ale do wszystkich tym razem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 No na 27 podobno czasem odblokowywanie ekranu wariowało, na 28 wygląda na naprawione. Poza tym, możliwe, że to samo jest + poprawki bezpieczeństwa na czerwiec.Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 A w 27 też nie były z 1.06.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzeryae Posted July 20, 2019 Share Posted July 20, 2019 (edited) 36 minut temu, Karls napisał: No na 27 podobno czasem odblokowywanie ekranu wariowało, na 28 wygląda na naprawione. Poza tym, możliwe, że to samo jest + poprawki bezpieczeństwa na czerwiec. Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Tak było, mam Mi 9 od początku premiery w Polsce. Czytnik na każdym poprzednim sofcie działał bardzo dobrze, super szybko. Dopiero w 27 spaprali go mocno, bo dodali nową animacje odblokowania. Fakt, że bardziej efektowna, ale źle działała, pojawiło mi się dużo błędów odczytu. Teraz jest 28 i bez zmiany odcisku znowu chodzi mi wszystko dobrze, tak jak kiedyś. Teraz nie zepsuć coś co działa to już bardzo trudne :-). Poprawki zostały z 01.06.2019. Edited July 20, 2019 by dzeryae dodanie informacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
R11 Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 Co to za aktualizacja blockota? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 Zwykły incremental (różnicówka), czyli aktualizuje tylko różniące się pliki, nie cały rom jak przy ręcznym flashowaniu przez recovery przykładowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 Na wersji .28 dalej występuje problem z czytnikiem linii na wygaszonym ekranie. Dziś mi się zdarzyło. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 Albo występuje, albo aktualizacja .27 zostawia coś co robi problemy. Komuś, kto aktualizował z .22 się zdarzyło? U mnie na razie działa dobrze.Wysłane z mojego MI 9 -> Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfabet Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 Występuje po wyjęciu z kieszeni na przykład trzeba czekać aż ekran rozjaśni i pokaże na ekranie kto dzwoni. W innych telefonach po prostu po wyjęciu z kieszeni ekran od razu świeci się błyskawicznie rozświetla. jest to ewidentnie wina softu którym momencie próby wykonania połączenia nie rozświetla ekranu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 Potwierdzam. Czytnik potrafi dalej sprawić problemy ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
drummer1839 Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 @up nie potwierdzam.Ja żadnych problemów nie mam od nowościWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 Czy działa wam prawidłowo ręczne ustawianie jasności ekranu? Zauważyłem dziwny bug, a może tak ma być? Przy umiarkowanej jasności otoczenia mogę ustawić jasność ręcznie, natomiast jak jest bardzo jasno to telefon ignoruje ręczne ustawienia i tak czy inaczej podnosi jasność. O co z tym chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szajbus_89 Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Też mam problem z ustawieniem ręcznej jasności, telefon sam podbija ją na dużym słońcu, Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 @Karls @Szajbus_89 może to macie włączone? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzeryae Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 (edited) 13 godzin temu, stereo0 napisał: Potwierdzam. Czytnik potrafi dalej sprawić problemy ;/ Ja też, jest dużo lepiej niż na 27 ale na 28 też co kilka dni zdarzają się losowe problemy. Zostawili też nowa animacje odblokowania, przez co czytnik jest o ułamek sekundy wolniejszy niż przed 27. Edited July 23, 2019 by dzeryae Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szajbus_89 Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Mam na standardowy ustawione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzeryae Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Ja dopiero przed chwilą zobaczyłem w opcjach, że można zmienić animacje. Zmieniłem na standardową czyli neon i jest zauważalnie szybciej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 W moim egzemplarzu zdarza się, że czytnik nie "trybi" po dłuższym czasie nieużywania, np. po nocy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karls Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 (edited) 10 godzin temu, stereo0 napisał: @Karls @Szajbus_89 może to macie włączone? Testowałem na obu ustawieniach - bez znaczenia, tak samo jak ostre słońce przyświeci to ignoruje manualną jasność. Edited July 23, 2019 by Karls Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts