Guest Posted March 30, 2019 Share Posted March 30, 2019 Jak wyłączyć czytnik palca aby przy każdym najmniejszym poruszeniem telefonu go nie wybudzał i podświetlał? Jest gdzieś czas tego podświetlenia? Jakieś ustawienia? Nie widzę tej opcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 30, 2019 Share Posted March 30, 2019 Nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted March 30, 2019 Share Posted March 30, 2019 Nie ma, a tytul mozesz edytowac sam, edytujac 1 post Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 30, 2019 Share Posted March 30, 2019 @up nie mam uprawnień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zgk1 Posted May 6, 2019 Share Posted May 6, 2019 Od aktualizacji 10.2.24.0 można już wyłączyć animację odcisku palca (Na samym dole screena) Link to comment Share on other sites More sharing options...
IMSth Posted May 6, 2019 Share Posted May 6, 2019 Nie tyle animację co "odcisk" podczas podnoszenia telefonu. Teraz w nocy jest jak port USB - jeśli nie odbolkuje się to musisz obrócić o 180 stopni żeby odblokować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zgk1 Posted May 6, 2019 Share Posted May 6, 2019 Właśnie to miałem na myśli @IMSth Link to comment Share on other sites More sharing options...
IMSth Posted May 7, 2019 Share Posted May 7, 2019 Ja sobie zostawiłem ten bajer, bo bardzo podoba mi się animacja odcisku palca. Wydaje mi się, że drastycznie nie wpłynie na wydajność baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
wingerman Posted May 7, 2019 Share Posted May 7, 2019 Ekran blokady i hasła> zarządzaj odciskami palców I tam na samym dole masz możliwość włączenia podświetlenia czujnika na ekranie blokady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olek619 Posted May 16, 2019 Share Posted May 16, 2019 Macie może tak, że jak telefon macie w dłoni (podparty z tyłu ręką), to czytnik reaguje na palec od razu, ale gdy leży sobie np. na stole i chce się użyć samego palca do odblokowania bez podnoszenia telefonu, to czytnik nie reaguje bądź reaguje ale nie odblokowuje telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted May 16, 2019 Share Posted May 16, 2019 Tak to jest też u mnie. Trzeba ruszyć telefon, żeby zadziałał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted May 16, 2019 Share Posted May 16, 2019 Mam to samo niestety, ale pomaga też podświetlenie ekranu do ekranu blokady - tak żeby nie dotykać czytnika na ciemno bo wtedy działa najgorzej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitryyyy Posted May 18, 2019 Share Posted May 18, 2019 można to zrobić jakoś inaczej ja nie mam takiej opcji u siebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
wampiros6 Posted May 19, 2019 Share Posted May 19, 2019 17 godzin temu, Pitryyyy napisał: można to zrobić jakoś inaczej ja nie mam takiej opcji u siebie Sprawdź czy masz aktualizację Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitryyyy Posted May 19, 2019 Share Posted May 19, 2019 już zrobiłem musiałem zmienić na inny region bo aktualizacji nie wyszukiwało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted May 19, 2019 Share Posted May 19, 2019 (edited) A ta aktualizacja coś zmieniła w tym zakresie? Edited May 19, 2019 by Eragon Link to comment Share on other sites More sharing options...
macmathys Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Czy na MIUI polska/Xiaomi.eu działa Wam czytnik palca przy wyłączonym ekranie? Dopiero co zainstalowałem i ni choroby nie mogę sobie przypomnieć czy to się gdzieś włącza, czy po prostu tutaj to nie działa? Edit: Chyba coś jednak jest nie tak (przynajmniej u mnie), poza powyższym, mimo włączonej opcji pokazywania animacji odcisku palca nic się nie pokazuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 @macmathys mi też nie działało jakiś miesiąc temu i wróciłem do globala z tego powodu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 @Orjon, coś wiesz o niedziałającym czytniku linii w Mi 9...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Wiem że MIUI wydalo aktualizacje 9.5.25 która wg changeloga naprawia ten problem w niektórych przypadkach. Czy go zbudujemy - nie mam pojęcia.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
macmathys Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 (edited) Ufff...sprawa rozwiązana... Wystarczyło tylko zmienić opcję w Ekran blokady...>Gdy ekran jest włączony i przyjdzie powiadomienie, na cokolwiek innego niż "Pokaż animację". https://xiaomi.eu/community/threads/fingerprint-sensor-not-working-with-screen-off.50660/ Edited May 28, 2019 by macmathys 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 @macmathys o kurcze czyli naprawili to to chyba czas powrócić do eu bo liczba aktualizacji i łatania bieżących problemów na globalu aż poraża xd 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts