Jump to content

Netflix nie działa

Matt.ck

Recommended Posts

Witam, od 2 dni aplikacja netflix nie działa. Po uruchomieniu widać  tylko logo "N" i kręci się kolko ładowania. Mam 2 urządzenia w domu i na obu to samo. Ktoś ma podobny problem? Wydaje mi się, że to kwestia jakiejś aktualizacji. 

Miałem teraz dokładnie to samo, ale na shieldzie. Nic nie pomagało. Dopiero w przeglądarce w ustawieniach dałem "wyloguj na wszystkich urządzeniach", połączyłem shielda przez inny internet (na co dzień używam domowego z t-mobile, a połączyłem się przez telefon z play) i zaskoczył. Wróciłem na intrenet t-mobile i już działa ale i tak mam jakiś problem z wyświetlaniem zdjęć przy tytułach filmów, tak jakby t-mobile coś przyblokował.

Mam ten sam problem i też z internetem od T-Mobile? Sprawdzę wieczorem z innym dostawcą internetu bo to jedyny trop w chwili obecnej, odinstalowanie aplikacji, przywrócenie ustawień fabrycznych nic nie daje.

Dodam, że korzystajac z aplikacji netflix na telefonie i internetu z Orange wszystko jest ok ale kiedy włączam wi-fi (internet z t-mobile) i na telefonie tez nic nie działa.

https://www.spidersweb.pl/rozrywka/2019/03/28/netflix-t-mobile-nie-dziala-awaria/amp/

Wygląda na to ze to wina dostawcy.

• 3 weeks later...

Netflix mi działa :)

Mam natomiast pytanie do posiadaczy TV UHD oraz Netflix'a w planie Premium no i oczywiście oglądających go przez Xiaomi Mi Box 4K.

Ja mam TV FHD i przy tytułach filmów na Netflix pojawia mi się symbol HD. Czy Wam, posiadaczom TV UHD pojawia się symbol UHD?

Pozdrawiam. 

2 godziny temu, Radasss napisał:

Netflix mi działa :)

Mam natomiast pytanie do posiadaczy TV UHD oraz Netflix'a w planie Premium no i oczywiście oglądających go przez Xiaomi Mi Box 4K.

Ja mam TV FHD i przy tytułach filmów na Netflix pojawia mi się symbol HD. Czy Wam, posiadaczom TV UHD pojawia się symbol UHD?

Pozdrawiam. 

Nie każdy film w serwisie Netflix jest w 4k - telewizor nie ma nic wspólnego z tą informacją.

Masz symbol HD ponieważ nie masz telewizora UHD. Gdybyś miał telewizor UHD wtedy w ustawieniach ekranu MiBoxa zaznaczasz screen resolution na 4k i automatycznie w Netflixie przy tytule filmu będzie również Ultra HD 4k.