Jump to content

Mi band 3 - powiadomienia sms

Lucky1777

Recommended Posts

8 godzin temu, Miodeczek napisał:

Mi fit, Profil (na dole pi prawej), Mi band3, więcej i tam SMS (włącz alerty wiadomości sms).

Mam to włączone i nadal nie działa - telefon huawei p8lite:angry:

Przypuszczam, że to kwestia konfiguracji telefonu

1 godzinę temu, Miodeczek napisał:

Ktoś pisał że to wina huawei bo ubija wszystko. Spróbuj włączyć jeszcze, jak nie masz, alerty aplikacji.

Tak zrobiłem

U mnie w telefonie jak wchodzę w uprawnienia Mi Fit to zaznaczyłem wszystko tj. aparat, kontakty, pamięć, telefon, twoja lokalizacja, ale wśród tych uprawnień nie ma sms. Nie ma też możliwości by je dodać. Podobnie w aplikacjach, które mają uprawnienia do SMS nie ma Mi fit i nie da się tego dodać.

Właśnie zainstalowałem darmową notify & fitness for mi band i tam powiadomienia sms działają bez zarzutu. W ustawieniach telefonu: Aplikacje -> notify & fitness for mi band - uprawnienia, aplikacja nieoficjalna posiada dostęp do SMS. Niestety wersja darmowa tej apk nie pokazuje tekstu SMS.

Szukam, ale nie potrafię znaleźć, ile kosztuje licencja płatna? Jakie płatne programy polecacie?

Edited by Lucky1777

Samsung S7 mam to samo... pomocy zależało mi na połączeniach  i SMS. A połączenia mam oraz powiadomienia  z innych aplikacji np. Massanger, email. Ale brak SMS. 

Dnia 28.03.2019 o 11:16, Lucky1777 napisał:

U mnie w telefonie jak wchodzę w uprawnienia Mi Fit to zaznaczyłem wszystko tj. aparat, kontakty, pamięć, telefon, twoja lokalizacja, ale wśród tych uprawnień nie ma sms. Nie ma też możliwości by je dodać.

I u mnie ta sama sytuacja.  W aplikacji też włączone wszystkie alerty  itp.

Czy ktoś  miał  podobnie i jakoś sobie z tym poradził? 

Edited by 1cinek

22 godziny temu, matolaki napisał:

Mam S8 i działają mi tylko powiadomienia jak ktoś dzwoni, nic innego nie wyświetla, z ciekawości @1cinek jak włączyłeś powiadomienia z aplikacji np messenger/fb/gmail?

Opcje w Mi Fit jak na zdjęciach. I mi to działa  nie licząc  SMS...

20190404_205312.jpg

20190404_205421.jpg

Screenshot_20190404-205048_Mi Fit.jpg

• 4 weeks later...

wiecie dlaczego powiadomienia sms przychodzą do mnie po 10 razy, mimo ze wywaliłem już dawno smsa opaska wibruje jak głupia i pokazuje cały czas coś co zostało już przeczytane i wywalone :/ 

Edited by DJYano