Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Cześć, nie myślałem, że z taką pierdołą będę musiał się udać na forum, no, ale zatrzymałem się w martwym punkcie. Przeniosłem matuli (ma Redmi 4A) numer do Nju, a na ich stronie mają "inaczej" rozpisane co i jak ustawić w punktach dostępu (w sensie nie do końca nazewnictwo pokrywa się z tym w ustawieniach MIUI). O ile Internet chyba dobrze skonfigurowałem (działa, jak żółw, ale jednak) o tyle chyba coś nie halo z MMS. Po wielu próbach stanęło na tym, że mogę otrzymywać MMS (swoją drogą dziwna sprawa, że muszę zmieniać punkt dostępu przy tej operacji, tzn. postawić ptaszek przy MMS, gdzie wcześniej w VirginMobile takich rzeczy robić nie musiałem, szło to z automatu), ale nie mogę ich wysyłać.  Kontaktowałem się w tej sprawie z BOK NJU (ale przez te 3 lata od kiedy od nich uciekłem nic się w tej sprawie nie poprawiło), ale lecą gotowymi formułkami, tj. przesłali mi to co mają na stronie podane. Jest tu jakiś posiadacz Xiaomi będący w NjuMobile? Mógłby podesłać ustawienia (zarówno internetu jak i mms)?

Edited by schnor25
Posted

Tak z ciekawości - czy naprawdę nie da się tej kwestii (poprawności APN-ów) załatwić w ROM-ie EU, aby szary user nie musiał się z tym borykać? Tak tylko pytam.