simcold Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 Miałem.mi5 i tak samo robiłem. Nic złego się nie staloWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szajbus_89 Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 https://www.youtube.com/watch?v=YoSYD_bO3q8 Na tle innych flagowców Mi9 wypada świetnie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 Mi przez noc zjada Max 2%.O 22:30 automagic włącza mi samolot i o 6 rano go wyłącza. Wifi włączone całą noc.Bez samolotu max 5% jadło. Zrobiłem root i mam spokój z samolotem, robi to automat. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted May 16, 2019 Share Posted May 16, 2019 Czy sygnał sieci w użyciu baterii nie powinien zabierać mniej procent całego użycia? Mam bardzo dobry zasięg LTE w domu, a sieć wydaje się brać najwięcej z akumulatora. Przeglądając wątek widzę że u wszystkich najwięcej ma ekran, sieć się nie zdarza. Coś może drenować baterię? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zgk1 Posted May 16, 2019 Share Posted May 16, 2019 Dnia 15.05.2019 o 08:47, simcold napisał: Po co wy w nocy po 1 nie macie samolotowego a po 2 jak śpicie to czemu nie ładujecie tel? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 wierz mi, że zdarzają się sytuacje w których tryb samolotowy w nocy to najgłupsza opcja jaka może być po 2 odkąd mam Mi 9 nie mam potrzeby ładować go każdej nocy bo spokojnie mi starcza na 2 dni. Poza tym ładowanie jest tak szybkie, że wystarczy godzinę przed snem podłączyć telefon i gotowe tak to ze swojej perspektywy widzę. @eNse u mnie to tak wygląda. A użycie sieci jest 6,3% 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted May 16, 2019 Share Posted May 16, 2019 @Zgk1 no właśnie dlatego uruchomiłem tryb samolotowy bo poprzedniej nocy uciekło mi prawie 10% przez noc i myślałem że to może być tego wina. Procentów już tyle nie uciekło, ale użycie baterii przez sygnał sieci nic nie zmalało i wydaje mi się że coś tam drenuje baterię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zgk1 Posted May 16, 2019 Share Posted May 16, 2019 Przełóż kartę od brata/siostry/mamy/taty/wujka/dziadka/babci i porównaj jak to wypadnie na tle innych operatorów. Zacząłbym od najprostszych rzeczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remik Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 U mnie wygląda to tak: I owszem można na noc włączać tryb samolotowy ale po co jakieś kombinacje? To tylko półśrodek, który nic nie rozwiązuje w kwestii drenowania w nocy baterii i nie zmienia to faktu, że coś jest nie tak. Fakt, telefon mimo tego trzyma mi 2 dni bez problemu a w porównaniu do LG G6 to jest luksus. I widzę, że coraz więcej osób skarży się na ten problem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 Nie kombinowałbym z trybem samolotowym gdyby nie było problemu, no ale coś ewidentnie jest nie tak skoro Mi5 z zajechana bateria brało w nocy do 4 procent a mi9 bierze 8. Dlatego włączam ten tryb, bo co innego zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 (edited) @Remik @eNsedrenowanie baterii to jest wtedy jak zniknie 20% lub więcej. Telefon leżąc takźe pracuje i musi pobierać energię. Spadek przez 8h powiedzmy 8% to całkowicie normalny objaw i wystarczy mieć przed snem powiedzmy 20-30% naładowania, żeby miec 100% pewności, ze zadzwoni budzik. Czego więcej chcieć? Mi5 miał mniejszy pobór prądu i tyle, MI9 ma inny. I tak trzeba będzie w końcu naładować. Edited May 17, 2019 by sp4ubw Aktualizacja i rozwinięcie 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michlacz231 Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 Komuś też aż tak schodzi bateria? Ja rozumiem że lte dużo ciągnie ale bez jaj, na wifi 20% mi idzie w 1h, 20 min. Przez ten czas grę może na 5 min włączyłem a tak przeglądanie internetu i parę zdjęć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adasiek74 Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 U mnie w trybie mieszanym (lte w pracy, wifi w domu) nie jestem w stanie rozładować baterii do 0. Wieczorem zostaje 15-25% baterii z czego ekranu mam 7.5h-8.5h więc jak dla mnie bateria to rewelacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worrior Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 Ja też max 5h wyciągam, nie mam pomysłu jak to naprawićWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 Ja też max 5h wyciągam, nie mam pomysłu jak to naprawićWysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaAutostarty wylacz dla swoich apel i systemowych. Włącz tryb 3G. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worrior Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 Autostarty wylacz dla swoich apel i systemowych. Włącz tryb 3G. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaSzczerze powiem że nie po to mi tel żeby wyłączyć LTEWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 Szczerze powiem że nie po to mi tel żeby wyłączyć LTEWysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaTel jest po to by dzwonić a ja nie widzę potrzeby używania lteWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worrior Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 Tel jest po to by dzwonić a ja nie widzę potrzeby używania lteWysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaW przeciwieństwie do ciebie używam telefonu głównie do internetuWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 W przeciwieństwie do ciebie używam telefonu głównie do internetuWysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaNo ja także. I nadal nie widzę sensu lteWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worrior Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 No ja także. I nadal nie widzę sensu lteWysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaOk dzięki za radęWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 A ja widzę, bo przez LTE ściągam ROM w 2 minuty, a przy 3G to bym usnął zanim bym go pobrał Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 Rom akurat ściągam przez wifi. Na 3g wyciągam około 1.3 Mbit więc ......Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 No i temu LTE ma sens. bo u mnie leci 100-150 Mbitów/s Pisanie, że LTE nie ma sensu - nie ma sensu Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 No i temu LTE ma sens. bo u mnie leci 100-150 Mbitów/s Pisanie, że LTE nie ma sensu - nie ma sensu Dla mnie nie ma bo nie wykorzystuje tego do niczego. Jeżeli ktoś nie ściąga faktycznie filmów romow czy innych plików po paresetmega to 3g styka. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 W każdym razie nie wyłączam LTE nigdy, na żadnym modelu, który mam, miałem i nie ma mproblemów z SOT, przeważnie około 8h. Wszystko zależy od warunków w jakich jest telefon, od odległości od BTSów. Jednemu na 3G pobierze więcej prądu, drugiemu na LTE. Tak to wygląda i nie ma co porównywać i pisać, żeby wyłączyć bo będzie mniej prądu brało. Nawet z jeszcze jednego powodu, gdybym ściągał powiedzmy 2GB na 3G to telefon musi być wybudzony i pracować ciągle podczas pobierania przez około 30-45 minut, a przy LTE załóżmy, że będzie wybudzony przez 2-5 minut. To nawet przyjmując, że modem LTE pobiera 2x więcej prądu to i tak telefon rozładuje się w dużo mniejszym stopniu przy pracy na LTE. Natomiast w normalnym trybie pracy jak dane lecą małymi paczkami co jakiś czas to czy 3G czy LTE - jeden grom. Na pewno LTE wygodniej, bo w razie pobierania czegokolwiek, a nawet otwierania strony jest szybsza reakcja i nie traci się czasu na czekanie. Podsumowując, można śmiało napisać, że przełączanie na 3G kompletnie nie ma sensu. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 Też tak macie w statystykach? Niby sot dobry bo z 6h, ale denerwuje mnie to. Z chmury nie korzystam mam wyłączona synchronizację Link to comment Share on other sites More sharing options...
wampiros6 Posted May 19, 2019 Share Posted May 19, 2019 Mój max SOT to 8h. Nie wiem jak to zrobiłem Ogólnie to 5-6h SOT Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted May 19, 2019 Share Posted May 19, 2019 No u mnie raczej więcej jak 5h się nie zdarza niestety A co do ładowania baterii to wszędzie gdzie się czyta piszą, że ładowanie do 100% jest dość szkodliwe dla baterii i żeby w miarę możliwości ładować do góra 80-90%. Ile w tym prawdy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michlacz231 Posted May 19, 2019 Share Posted May 19, 2019 (edited) 8 godzin temu, eNse napisał: No u mnie raczej więcej jak 5h się nie zdarza niestety A co do ładowania baterii to wszędzie gdzie się czyta piszą, że ładowanie do 100% jest dość szkodliwe dla baterii i żeby w miarę możliwości ładować do góra 80-90%. Ile w tym prawdy? Nie dużo, tak samo że źle jak baterie rozładowujesz do 0 , bateria nigdy całkowicie do zera się nie rozładowuje. Edited May 19, 2019 by michlacz231 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remik Posted May 20, 2019 Share Posted May 20, 2019 Ja rownież max 5-5,5h. Raz mi się udało zrobić 6h ale to więcej się nie powtórzyło. Autostarty powyłączane, skanowanie też, nie gram, w pracy i w domu korzystam z WiFi. Nie wiem czy coś można jeszcze w ustawieniach pozmieniać aby trochę się to polepszyło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubinj0 Posted May 20, 2019 Share Posted May 20, 2019 Telefon dzisiaj odebrany ze sklepu. Po uruchomieniu miał 60%. Praktycznie cały czas używany po wyjęcia z pudełka. Myślicie że to dobry wynik? Przed pójściem spać naładuję do pełna, bo jestem ciekaw ile procent zejdzie przez noc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szuineg Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 Pierwsze co się robi z nowym telefonem to ładowanie do pełna. Nie rozładowuje się go. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kinek Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 Pierwsze co się robi z nowym telefonem to ładowanie do pełna. Nie rozładowuje się go. A skąd ta herezja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 Pierwsze co się robi z nowym telefonem to ładowanie do pełna. Nie rozładowuje się go. Pierwsze co to się go wyciąga z opakowania. No chyba że masz tak mocna indukcję co ląduje przez karton i na wyłączonym Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu 9.5.16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szuineg Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 Każdy producent sprzętu z bat li-ion pisze to w instrukcji, więc żadna herezja 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bioly87 Posted May 21, 2019 Share Posted May 21, 2019 (edited) @szuineg W Mi9 jest bateria Li-Po Pokaż fragment instrukcji gdzie tak jest napisane? Edited May 21, 2019 by bioly87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts