Jump to content

Czas czuwania, SOT na baterii.

olutus

Recommended Posts

od miesiąca accu nonstop włączony, bardzo często ekran na maxa, GPS, transmisja danych i leży na uchwycie samochodowym z indukcja Xiaomi 20w bo jestem kierowcą.b6062ff37466f1ce7ec66d50189eb62f.jpg0d29fa9454e5be91a49193c3f055371b.jpg

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Jaka pojemność baterii pokazuje Wam accubattery? U mnie jest 3030 na 3300..

Nie sugerowałbym się tym, mnie na różnych smartfonach różnie odczytywało, pamiętam, jak na OnePlus 6 przy baterii 3300 miałem odczyt, że bateria ma 3800, raz 3100. Na Redmi Note 7 raz 3900 raz 4500.

12 godzin temu, jarek882 napisał:

Jaka pojemność baterii pokazuje Wam accubattery? U mnie jest 3030 na 3300..

Ja to pragnę by przestano wciskać głupoty użytkownikom. Albo niech piszą 3500 na 3300 i będziesz myślał że jest super bateria, mimo że jest słaba. 

• 2 weeks later...

Ja po chwilowym zachwycie Custom ROMami dla Mi 9 wróciłem do MIUI. Aktualnie jestem na naszym 9.10.17 i powiem szczerze, że jestem pod wrażeniem spożycia baterii w spoczynku. W moim przypadku telefon więcej leży niż jest użytkowany - w ciągu 5dni użycie ekranu mam na poziomie 2-2,5 godziny.

Aktualnie spożycie baterii w spoczynku (po 4 dniach od ostatniego pełnego naładowania) u mnie wygląda następująco:

image.png.669e40830253f58a9599a9ff8278edb3.png

Na tą chwilę nie czuję potrzeby żadnych zmian. Trzymać tak dalej :mrgreen:

Edited by krzygaj

• 5 weeks later...

Wczoraj zainstalowałem poprawioną wersję ostatniego MIUI i jestem pod wrażeniem spożycia baterii w trybie spoczynku:

Screenshot_2019-11-26-07-41-51-092_com_miui_home.thumb.jpg.30a31a4db09b095badabbda7e07208ae.jpg

Co prawda to po nocy, ale jest bardzo dobrze - jeszcze takiego wyniku nie miałem :-o

Edited by krzygaj

• 3 weeks later...
Dnia 25.10.2019 o 08:03, krzygaj napisał:

Ja po chwilowym zachwycie Custom ROMami dla Mi 9 wróciłem do MIUI. Aktualnie jestem na naszym 9.10.17 i powiem szczerze, że jestem pod wrażeniem spożycia baterii w spoczynku. W moim przypadku telefon więcej leży niż jest użytkowany - w ciągu 5dni użycie ekranu mam na poziomie 2-2,5 godziny.

Aktualnie spożycie baterii w spoczynku (po 4 dniach od ostatniego pełnego naładowania) u mnie wygląda następująco:

image.png.669e40830253f58a9599a9ff8278edb3.png

Na tą chwilę nie czuję potrzeby żadnych zmian. Trzymać tak dalej :mrgreen:

Czy mógłbyś sprawdzić w AIDA64 ile pokazuje Ci mAh mając naładowaną baterie w 100%?
Mi pokazuje 2600 i to mnie martwi. Telefon nieużywany trochę drainuje baterię. 

Mam stable 11.0.6. 

Screenshot_2019-12-12-12-34-48-835_com.finalwire.aida64.jpg

Edited by Kertukos

• 4 weeks later...

Witam,

Jak przy obecnej aktualizacji przy wersji global EU wygląda sprawa baterii? Nie używam apek typu FB, Instagram. Tylko YT, przeglądarka. Plus kilka razy w roku dłuższe wyjazdy i intensywne cykanie zdjęć. Zależy mi żeby telefon wytrzymał do końca dnia bez ładowania.

Edited by banan307

• 4 weeks later...

Po odpięciu telefonu od ładowarki(pełne naładowanie) w czasie 1h 49min - zleciało 15% baterii, w tym tylko 8 minut włączonego ekranu + jedna, 4 minutowa rozmowa tel. - czy to normalne? Włączone tylko wi-fi i Bt do opaski MiBand + tryb oszczędzania baterii.

84334903_598179094336148_6944922088536801280_n.jpg

Aplikacje FB (może oprócz Whatsapp bo z tą nie mam problemu) czyli FB, Messenger, Instagram ciągle rąbią baterie bo cały czas skanują zawartość telefonu i przesyła o tym informacje na serwery FB więc się nie dziecię że wam bateria znika niewiadomo kiedy podczas korzystania z tych aplikacji. Coś za coś. Albo bateria albo cukerberg

https://www.gsmmaniak.pl/1043868/androidowcy-facebook-skanuje-wszystkie-pliki-smartfon/

• 1 month later...
  • 4 weeks later...

Zauważyłem ostatnio jeden problem z baterią w mi 9. Gdy mam włączone WiFi i lte bateria bardzo leci szybko w dół. Gdy mam tylko włączone WiFi i wyłączone lte bateria trzyma bardzo dobrze. Screen z wyłączonego lte ciagle na WiFi. Sieć jaką posiadam to nju mobile. Miał ktoś podobnie? 1327d72fb8f218ff4054061a0b18a852.jpg

@jarek882 nie analizuję już tego po roku korzystania z mi9, ale pamiętam na początku, że nawet nie włączałem wifi w domu bo na lte dłużej mi bateria trzymała. Może faktycznie jest tu taka korelacja i jest może ona powiązana z opcją Ustawienia/wifi/dodatkowe ustawienia/Asystent wifi. Teraz już na to nie zwracam uwagi czy leci szybciej czy wolniej, ale teraz mi się skojarzyło, że jest taka opcja i może ona coś miesza skoro jest zależność wifi+lte

[mention=29353]jarek882[/mention] nie analizuję już tego po roku korzystania z mi9, ale pamiętam na początku, że nawet nie włączałem wifi w domu bo na lte dłużej mi bateria trzymała. Może faktycznie jest tu taka korelacja i jest może ona powiązana z opcją Ustawienia/wifi/dodatkowe ustawienia/Asystent wifi. Teraz już na to nie zwracam uwagi czy leci szybciej czy wolniej, ale teraz mi się skojarzyło, że jest taka opcja i może ona coś miesza skoro jest zależność wifi+lte
Tylko ze telefon leży nie używany i bateria leci w oczach

Sygnał sieci masz tragiczny, przez to spory drain też jest.
Ten pomarańczowy to w nocy więc to mnie dziwi.. A w domu mam 4 kreski lte+ więc sam nie wiem czemu taki zasięg..

Właśnie nie wygląda jakby na LTE siedział, ciągle miesza zasięgiem. Ja tak miałem w Plusie, ciągle LTE/H/LTE/H i tak w kółko.
Włączone było WiFi z domu wiec tym bardziej dziwne

2 godziny temu, jarek882 napisał:

Włączone było WiFi z domu wiec tym bardziej dziwne

A masz VoWifi? Bo jak nie to przecież dalej sieć komórkowa czuwa i działa.

• 1 month later...

Witam czy w naszych Xiaomi jest taka opcja jak w smartphonach LG że jak jestem no w domu to automatycznie samo włącza mi się wi-fi? To działa na podstawie lokalizacji bardzo przydatna opcja której w Xiaomi nie mogę się doszukać