Liffer Posted October 5, 2019 Share Posted October 5, 2019 od miesiąca accu nonstop włączony, bardzo często ekran na maxa, GPS, transmisja danych i leży na uchwycie samochodowym z indukcja Xiaomi 20w bo jestem kierowcą.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted October 5, 2019 Share Posted October 5, 2019 Jaka pojemność baterii pokazuje Wam accubattery? U mnie jest 3030 na 3300..Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaNie sugerowałbym się tym, mnie na różnych smartfonach różnie odczytywało, pamiętam, jak na OnePlus 6 przy baterii 3300 miałem odczyt, że bateria ma 3800, raz 3100. Na Redmi Note 7 raz 3900 raz 4500.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted October 5, 2019 Share Posted October 5, 2019 12 godzin temu, jarek882 napisał: Jaka pojemność baterii pokazuje Wam accubattery? U mnie jest 3030 na 3300.. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Ja to pragnę by przestano wciskać głupoty użytkownikom. Albo niech piszą 3500 na 3300 i będziesz myślał że jest super bateria, mimo że jest słaba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted October 5, 2019 Share Posted October 5, 2019 Mnie accubattery nie pokazało nigdy większej pojemności niż fizyczna danego urządzenia. Redmi 6 pro, Redmi Note 4 miałem wyniki 96-99%, Oneplus 6 90% od nowości, Mi 8 90-95% w zależności od ilości cykli ładowań i romu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted October 10, 2019 Share Posted October 10, 2019 9.9.27 taki ostatnio SOT uzyskałemWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wako1986 Posted October 11, 2019 Share Posted October 11, 2019 U mnie na globalu 4-6h sot, tylko że sygnał sieci dziwnie dużo zjada baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzygaj Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 (edited) Ja po chwilowym zachwycie Custom ROMami dla Mi 9 wróciłem do MIUI. Aktualnie jestem na naszym 9.10.17 i powiem szczerze, że jestem pod wrażeniem spożycia baterii w spoczynku. W moim przypadku telefon więcej leży niż jest użytkowany - w ciągu 5dni użycie ekranu mam na poziomie 2-2,5 godziny. Aktualnie spożycie baterii w spoczynku (po 4 dniach od ostatniego pełnego naładowania) u mnie wygląda następująco: Na tą chwilę nie czuję potrzeby żadnych zmian. Trzymać tak dalej Edited October 25, 2019 by krzygaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
bioly87 Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Dnia 25.10.2019 o 08:03, krzygaj napisał: Z jakiej aplikacji ten zrzut ekranu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzygaj Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 @bioly87 FK Kernel Manager 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 Pomoże ktoś. Ostatnie stable xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzygaj Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 (edited) Wczoraj zainstalowałem poprawioną wersję ostatniego MIUI i jestem pod wrażeniem spożycia baterii w trybie spoczynku: Co prawda to po nocy, ale jest bardzo dobrze - jeszcze takiego wyniku nie miałem Edited November 26, 2019 by krzygaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kertukos Posted December 12, 2019 Share Posted December 12, 2019 (edited) Dnia 25.10.2019 o 08:03, krzygaj napisał: Ja po chwilowym zachwycie Custom ROMami dla Mi 9 wróciłem do MIUI. Aktualnie jestem na naszym 9.10.17 i powiem szczerze, że jestem pod wrażeniem spożycia baterii w spoczynku. W moim przypadku telefon więcej leży niż jest użytkowany - w ciągu 5dni użycie ekranu mam na poziomie 2-2,5 godziny. Aktualnie spożycie baterii w spoczynku (po 4 dniach od ostatniego pełnego naładowania) u mnie wygląda następująco: Na tą chwilę nie czuję potrzeby żadnych zmian. Trzymać tak dalej Czy mógłbyś sprawdzić w AIDA64 ile pokazuje Ci mAh mając naładowaną baterie w 100%? Mi pokazuje 2600 i to mnie martwi. Telefon nieużywany trochę drainuje baterię. Mam stable 11.0.6. Edited December 12, 2019 by Kertukos Link to comment Share on other sites More sharing options...
banan307 Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 (edited) Witam, Jak przy obecnej aktualizacji przy wersji global EU wygląda sprawa baterii? Nie używam apek typu FB, Instagram. Tylko YT, przeglądarka. Plus kilka razy w roku dłuższe wyjazdy i intensywne cykanie zdjęć. Zależy mi żeby telefon wytrzymał do końca dnia bez ładowania. Edited January 7, 2020 by banan307 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamerio Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 Po odpięciu telefonu od ładowarki(pełne naładowanie) w czasie 1h 49min - zleciało 15% baterii, w tym tylko 8 minut włączonego ekranu + jedna, 4 minutowa rozmowa tel. - czy to normalne? Włączone tylko wi-fi i Bt do opaski MiBand + tryb oszczędzania baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted January 29, 2020 Share Posted January 29, 2020 Aplikacje FB (może oprócz Whatsapp bo z tą nie mam problemu) czyli FB, Messenger, Instagram ciągle rąbią baterie bo cały czas skanują zawartość telefonu i przesyła o tym informacje na serwery FB więc się nie dziecię że wam bateria znika niewiadomo kiedy podczas korzystania z tych aplikacji. Coś za coś. Albo bateria albo cukerberg https://www.gsmmaniak.pl/1043868/androidowcy-facebook-skanuje-wszystkie-pliki-smartfon/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted March 6, 2020 Share Posted March 6, 2020 Wie ktoś może co tak pożera mi baterie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinar Posted March 6, 2020 Share Posted March 6, 2020 koronawirus 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 6, 2020 Share Posted March 6, 2020 27 minut temu, cocoz napisał: Wie ktoś może co tak pożera mi baterie? Na przykład tu poczytaj, to nie takie proste do rozwiązania https://www.minddevelopmentanddesign.com/blog/remove-mdnsd-android-draining-battery/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 Przeczyściłem Ccleaner'em, odinstalowałem niepotrzebne aplikacje i póki co mdnsd się nie pojawia Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek882 Posted April 2, 2020 Share Posted April 2, 2020 Zauważyłem ostatnio jeden problem z baterią w mi 9. Gdy mam włączone WiFi i lte bateria bardzo leci szybko w dół. Gdy mam tylko włączone WiFi i wyłączone lte bateria trzyma bardzo dobrze. Screen z wyłączonego lte ciagle na WiFi. Sieć jaką posiadam to nju mobile. Miał ktoś podobnie? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 3, 2020 Share Posted April 3, 2020 @jarek882 nie analizuję już tego po roku korzystania z mi9, ale pamiętam na początku, że nawet nie włączałem wifi w domu bo na lte dłużej mi bateria trzymała. Może faktycznie jest tu taka korelacja i jest może ona powiązana z opcją Ustawienia/wifi/dodatkowe ustawienia/Asystent wifi. Teraz już na to nie zwracam uwagi czy leci szybciej czy wolniej, ale teraz mi się skojarzyło, że jest taka opcja i może ona coś miesza skoro jest zależność wifi+lte Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek882 Posted April 3, 2020 Share Posted April 3, 2020 [mention=29353]jarek882[/mention] nie analizuję już tego po roku korzystania z mi9, ale pamiętam na początku, że nawet nie włączałem wifi w domu bo na lte dłużej mi bateria trzymała. Może faktycznie jest tu taka korelacja i jest może ona powiązana z opcją Ustawienia/wifi/dodatkowe ustawienia/Asystent wifi. Teraz już na to nie zwracam uwagi czy leci szybciej czy wolniej, ale teraz mi się skojarzyło, że jest taka opcja i może ona coś miesza skoro jest zależność wifi+lteTylko ze telefon leży nie używany i bateria leci w oczach Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 3, 2020 Share Posted April 3, 2020 Mam teraz 21h od ostatniego ładowania, 55% baterii i 3h SoTu, a telefon też leży nieużywany (+ czasem puszczam muzykę na kolumny BT), wszystko po WiFi. Dla mnie jest ok przy malutkiej baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted April 3, 2020 Share Posted April 3, 2020 No to u mnie nie leci. Problemem są aplikacje z gruby fb, które mielą na okrągło. Trzeba się z tym pogodzić. Ja jedynie z whatsappa korzystam, ale tu nie mam z tym problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek882 Posted April 4, 2020 Share Posted April 4, 2020 Wyłączyłem asystenta WiFi i jest trochę lepiej ale tak jak piszesz fb i instagram ciągnie strasznie dużo prądu.. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek882 Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 Nic to niestety nie dało. Tel leży bezczynny i bateria leci w oczach. Coś mi wybudza go w nocy bo spada nawet 15 % Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 Sygnał sieci masz tragiczny, przez to spory drain też jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek882 Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 Sygnał sieci masz tragiczny, przez to spory drain też jest.Ten pomarańczowy to w nocy więc to mnie dziwi.. A w domu mam 4 kreski lte+ więc sam nie wiem czemu taki zasięg.. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 Właśnie nie wygląda jakby na LTE siedział, ciągle miesza zasięgiem. Ja tak miałem w Plusie, ciągle LTE/H/LTE/H i tak w kółko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek882 Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 Właśnie nie wygląda jakby na LTE siedział, ciągle miesza zasięgiem. Ja tak miałem w Plusie, ciągle LTE/H/LTE/H i tak w kółko.Włączone było WiFi z domu wiec tym bardziej dziwne Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 2 godziny temu, jarek882 napisał: Włączone było WiFi z domu wiec tym bardziej dziwne Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka A masz VoWifi? Bo jak nie to przecież dalej sieć komórkowa czuwa i działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek882 Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 A masz VoWifi? Bo jak nie to przecież dalej sieć komórkowa czuwa i działa.Chyba nie? Nie wiem. Mam nju mobile i nigdzie takiej opcji nie mam w ustawieniach. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian033 Posted May 11, 2020 Share Posted May 11, 2020 Witam czy w naszych Xiaomi jest taka opcja jak w smartphonach LG że jak jestem no w domu to automatycznie samo włącza mi się wi-fi? To działa na podstawie lokalizacji bardzo przydatna opcja której w Xiaomi nie mogę się doszukaćWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted May 11, 2020 Share Posted May 11, 2020 W standarcie tego nie ma. Można doinstalować aplikacje z taką funkcją. Lecz nie sprawdzałem ich działania. Z tego co pamietam to appka o nazwie Tasker ma takie możliwości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted May 12, 2020 Share Posted May 12, 2020 (edited) Ten Tasker więcej prądu zeżre niż włączone WiFi... Edited May 12, 2020 by galakty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts