noves39

Problem z BT w Hulajnoga M365

Recommended Posts

@wojtek.c2 

czy próbowałeś zamontować z powrotem oryginalny moduł ble od m365 ?

przeprogramować ble i esc można za pomocą ST-Link V2
często można dostać go w sklepach z modelami rc, o sklepach internetowych nie wspominając.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ciekawe, z jakiego powodu się spalił. Czy może wilgoś? uszkodzenie mechaniczne? Czy wina moda? - w to ostatnie wątpie, no ale...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dnia 8.06.2020 o 11:38, wojtek.c2 napisał:

spalony

Po podłączeniu nic się nie swieci ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

W moim przypadku zadziałało zainstalowanie aplikacji MINIROBOT - która chyba jest przystosowana do chińskiej wersji hulajnogi. 
Wszystkie inne aplikacje albo nie łączyły się wcale albo po połączeniu nie były w stanie pobrać żadnych informacji z hulajnogi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miałem dziwniejszy problem z M365. Podjechałem pod sklep i zablokowałem z aplikacji. Wychodząc ze sklepu musiałem najpierw przestawić trochę hulajnogę, zanim zabrałem się za odblokowywanie w aplikacji. Włączył się alarm, ale nie takie zwykłe przerywane pikanie tylko ciągły nieznośny dla uszu sygnał piszczenia. Próbowałem ją oczywiście odblokować, apka się uruchamia i łączy z urządzeniem, ale ekran na telefonie nie ma widoku kłódki tylko hulajnogę z wszędzie widocznymi zerami w opisie. Dotykanie ekranu nic nie daje, przesuwanie palcem czy dotykanie zupełnie nic (zupełnie martwy ekran), a hulajnoga jęczała i blokowała swój ruch. Podłączyłem ją do ładowania, ładowała się, ale wyć nie przestawała. Funkcja hamulec, gaz i przycisk włączania też nic nie dawała, nie reagowała.

Po 3 godzinach wycia hulajnoga sama się odblokowała. Przestrzegam przed tym stanem, bo do domu nie dość, że trzeba wrócić na piechotę to jeszcze trzeba ją nieść ;-) 

Edited by Jerzyk66

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam,

Mam xiaomi m365 pro po zainstalowaniu nowego softu sprawdziłem wersję i nie wgrał się, więc wgrałem inny. Po wszystkim wyświetlacz kompletnie nie reaguje. Przy włączeniu miga przez chwilę lampa z tył. 

Edited by Norrlands

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 godzin temu, Norrlands napisał:

Mam xiaomi m365 pro

Masz m365 lub pro czy może pro2 lub s1 (pomarańczowe odblaski, błotnik z rejestracja) ?

9 godzin temu, Norrlands napisał:

wyświetlacz kompletnie nie reaguje

Coś mi się widzi że, potrzebujesz stlink-a v2 i podziałać wedle https://miuipolska.pl/forum/topic/47117-jak-wgrać-cfw-na-wersji-166-dla-m365-pro-i-154-dla-zwykłej-m365-da-się/ ale najpierw upewnij się jaki masz model.

Bo jak rozumiem np.: m365 tools nie znajduje po bt hulajnogi.

9 godzin temu, Norrlands napisał:

Przy włączeniu miga przez chwilę lampa z tył

Ona miga kod błędu, długo (pierwsza cyfra) i krótko (druga cyfra) podejrzewam że, widzisz... raz długo, raz krótko.

Error code

10: BLE Communication

11: Mot Phase A Current

12: Mot Phase B Current

13: Mot Phase C Current

14: THROTTLE SENSOR

15: BRAKE SENSOR

18: MOTOR HALL SENSOR

21: BMS Communication

22: Bad BMS Password

23: BMS Serialnumber

24: VOLTAGE WRONG

26: EEPROM/FLASH CRC

27: Bad ESC Password

28: hS FET Error

29: lS FET Error

31: Program Error

35: ESC Serial

36: ESC Activation

39: BATT TEMP ALERT

40: ESC TEMP ALERT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wiatam. M365 mam problem tego typu. Któregoś razu złapałem kapcia z przodu. Podczas wymiany ogumienia. Pozrywałem przewody od koła na poczadku nawet noe zauwazyłem. Probowałem niestety odpalić. Hulajnogę. Zapikała raz pokazały sie wszystkie swiatełka nawet lampka przednia. Poczym zgasła cała hulajnoga

Teraz koło przednie wymienione na nowe. Ale hulajnoga sie. Już nie włacza.  Co robić?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na 100% jest uszkodzenie kontrolera a może i baterii w sensie bms. Nastąpiło zwarcie i bez dokładnego sprawdzenia układu się nie obejdzie.  Jak napisał kolega wyżej,  jeśli nie ogarniasz sam elektroniki to serwis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witajcie panowie moja hulajnoga w dalszym ciągu is dead. Otworzyłem pokrywę na bateri miga niebieska lampka. Ale zresetowałem bezpiecznik tym małym guziczkiem przy bateriach. Nic nie pomogło. Teraz jak naciskam przycisk on /off na wyswietlaczu to pod spodem gdzie jest moduł świecą sie dwie lampki jedna na czerwono a druga na pomarańczowo. Czy to coś oznacza. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 godzin temu, [email protected] napisał:

świecą sie dwie lampki jedna na czerwono a druga na pomarańczowo

Hulajnoga może piszczeć/mrugać diodą (ta czerwona) lub światłem stopu kod błędu.

tutaj opisane szczegóły https://miuipolska.pl/forum/topic/46589-kody-błędów-piszczenie-pikanie-mruganie-dekodowanie-kodu/

Skup się, policz długie/krótkie sygnały i napisz „co mówi” hulajnoga.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now