simcold Posted June 17, 2019 Share Posted June 17, 2019 Dziś w moim nillkin frosted odpadł przycisk zasilania. Pora wybrać coś nowego.Ja kupiłem x-level zapowiada się że będzie mega cienkieWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
abnegat Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 14 godzin temu, simcold napisał: Ja kupiłem x-level zapowiada się że będzie mega cienkie Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Jakiś link? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 (edited) Dnia 18.06.2019 o 08:50, abnegat napisał: Jakiś link? 10,77 zł 30%OFF | X-Level Clear Case For Xiaomi Mi 9 Ultra Thin Super Light PP Back Phone Cover For Xiaomi Mi 9 Case mi9 Transparent mrosi:\\ Tu był link. Za kolejny reflink poleci warn. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Edited June 22, 2019 by mrosi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kinek Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 Dziś w moim nillkin frosted odpadł przycisk zasilania. Pora wybrać coś nowego.U mnie to samoWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5860 Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 Dzisiaj przyszedł mi mój mi9 i tak się zastanawiam w sumie co jest złego w oryginalnym case ze każdy go zmienia? Wcześniej myślałem ze nie zakrywa aparatów, ale zakrywa, no może jest trochę śliski Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 Dzisiaj przyszedł mi mój mi9 i tak się zastanawiam w sumie co jest złego w oryginalnym case ze każdy go zmienia? Wcześniej myślałem ze nie zakrywa aparatów, ale zakrywa, no może jest trochę śliskiZakrywa? To pokaz. Bo chyba dostałeś jakieś inne etuiWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5860 Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 Na zdjęciu może nie widać dobrze, ale wystaje za obiektywy. Tylko samo etui jest tak śliskie jak telefon, może nawet bardziej Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 To etui miałeś w pudełku i było zalakowane? Pokaz je z boku. Tak wygląda oryginalne które jest w zestawie Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek882 Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 (edited) Dnia 18.06.2019 o 16:03, simcold napisał: To etui miałeś w pudełku i było zalakowane? Pokaz je z boku. Tak wygląda oryginalne które jest w zestawie Ja dostałem w zestawie z mi 9 niebieska etui bezbarwne i nie zakrywa aparatów. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Edited June 22, 2019 by mrosi Nie przewalamy bezmyślnie obrazków z cytowanej zawartości... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 U mojej Żonki było takie samo jak u simcolda. To stok siołmi i nawet chinole okazywali wszędzie takie samo. I sklepy i producent. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek5860 Posted June 18, 2019 Share Posted June 18, 2019 Okej niepotrzebne zamieszanie mój błąd to jednak nie jest oryginalne 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamaloo Posted June 21, 2019 Author Share Posted June 21, 2019 @simcold masz już tego x-level? Wygląda ciekawie. Aco do tego frameless - widział ktoś całe czarne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 [mention=1895]simcold[/mention] masz już tego x-level? Wygląda ciekawie. Aco do tego frameless - widział ktoś całe czarne?X jeszcze nie a pytasz o tego framaless bez ramek co miałem? Xiaomi Mi 9 xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamaloo Posted June 21, 2019 Author Share Posted June 21, 2019 @simcold tak, dokładnie ten. Ja kupiłem nillkin textured nylon. Ogólnie ok, tył twardy, z zewnątrz pokryty materiałem. Ramka silikonowa, trochę zbyt luźna według mnie ale nie tak luźna jak fabryczny case. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 Ten framaless bez boków tylko w czarnym jak na moich zdjęciach z tyłem dymnym. 13 zł z aliXiaomi Mi 9 xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
akir19 Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 Nillkin pęka w mi 9 od samego patrzenia od premiery zuzylem już 3 szkła. Telefon nie miał jeszcze żadnego upadku, szkło dno wytrzymałościowe Kolega tydzień później kupione już 4. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 Ja mam szkło za dolara 3 miesiące założone i nie strzeliło. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
akir19 Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 Nillkin jest olefobowy i ma świetny poślizg, wybacz ale szkło za 3zl nadaje się tylko do kosza. Szukam czegoś z premium co ma sens zakładać na urządzenie. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 Ja tylko pisze że mam takie i nie pękło przez 3 miesiące. Niw każe Ci go zakładać . Możesz kleić szkła po 50pln. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 Nillkin jest olefobowy i ma świetny poślizg, wybacz ale szkło za 3zl nadaje się tylko do kosza. Szukam czegoś z premium co ma sens zakładać na urządzenie. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaJa używam takiego za 1€ jakoś z Alibi jest na boki równo z wyświetlaczem a u dołu i góry kawałek wyższe bez czarnych ramek całe przezroczyste. Poślizg widoczność 10/10. Zamowilem nillkina ale myślę nad szkłem BenksaXiaomi Mi 9 xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted June 22, 2019 Share Posted June 22, 2019 (edited) Moje nowe etui. Ale fajne gumowe ramki dość sztywne więc chyba już brud mi nie będzie wchodził jak w tych crystal case, tył przezroczysty i odziwo wygodnie leży w dłoni. Jedynie ranty są powiększone, ale mi się podoba bardzo. Tył przezroczysty to jakaś sztywna guma albo plastik ciężko mi określić ale etui ogólnie nie jest śliskie i jest przyjemne w dotyku US $7.46 37%OFF | XUNDD Airbag Shockproof Case For Xiaomi Mi9 Cover 360 Full Protective Transparent Back Cover for Xiaomi Mi 9 Case Coquehttps://s.click.aliexpress.com/e/QHMQ53K Edited August 15, 2019 by stereo0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lipekm Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 (edited) Dnia 2.04.2019 o 05:50, emarcin napisał: Mój zakup dla Mi9, korzystam od dwóch lat na Mi6 z włączoną opcja aktywny pokrowiec żadnych problemów a kilka razy upadł. @emarcin, dokładnie tak samo, używałem tego na mi 6. Gdzie w mi 9 znajdę opcję aktywnego etui? Chyba się starzeję.... PS. A nie udało Ci się namierzyć takiego z okienkiem, jak były do redmi? przy znikających powiadomieniach oddałbym wiele za etui z okienkiem na always on display z powiadomieniami. Edited June 28, 2019 by mrosi Nie przewalamy bezmyślnie obrazków z cytowanej zawartości... Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 Z tego co kojarzę to MI9 nie wspiera opcji aktywnego pokrowcaXiaomi Mi 9 xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
lipekm Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 @simcold, dzięki za info. Mam pytanie do używających caseów bez klapki, posiadających zabezpieczenie w postaci odcisku palca. Czy nosząc telefon w kieszeni nie aktywuje on się Wam ciągle? nosiłem go tak jeden dzień, szkłem do ciała, notorycznie blokował się, próbował wydzwaniać na dziwne numery, odbierał połączenia itp. Wyłączenie opcji wybudzania na dwupuk pomogło trochę, ale że byłem na wakacjach i na telefon patrzyłem sporadycznie, kupiłem jakiś badziew z klapką na straganie i to rozwiązało problem. Ale teraz po powrocie boję się włożyć telefon w etui bez klapki do kieszeni. Czy macie podobne doświadczenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 [mention=1895]simcold[/mention], dzięki za info. Mam pytanie do używających caseów bez klapki, posiadających zabezpieczenie w postaci odcisku palca. Czy nosząc telefon w kieszeni nie aktywuje on się Wam ciągle? nosiłem go tak jeden dzień, szkłem do ciała, notorycznie blokował się, próbował wydzwaniać na dziwne numery, odbierał połączenia itp. Wyłączenie opcji wybudzania na dwupuk pomogło trochę, ale że byłem na wakacjach i na telefon patrzyłem sporadycznie, kupiłem jakiś badziew z klapką na straganie i to rozwiązało problem. Ale teraz po powrocie boję się włożyć telefon w etui bez klapki do kieszeni. Czy macie podobne doświadczenia?Tak bo xiaomi wywaliło opcje Pocket mode - przypadkowe użycie które idzie włączyć. Potrzebne jest root magisk xposed i modul costuomiuizerXiaomi Mi 9 xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
artur_star Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 @lipekmSpróbuj jeszcze wyłączyć "podnieś aby wybudzić" powinno pomóc.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lipekm Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 @artur_star tak, tak, powyłączałem to w pierwszym odruchu, i jak pisałem, jest lepiej. Boli mnie, że usunęli coś, co bez problemu działało w mi 6, czyli 2 generacje do tyłu: głośniki stereo, pocket mode, powiadomienia, obsługa smart case - tak wiem, z większością można sobie poradzić zmieniając soft, ale chyba jestem już na to za stary i pewne czynności mnie przerastają. pytanie, czy brak obsługi smart case wynika z braku jakiegoś czujnika, czy po prostu kolejne ograniczenie softu? Tymczasem https://www.gearbest.com/cases-leather/pp_009682756600.html już, a z ciekawości wziąłem też to cudo https://www.gearbest.com/cases-leather/pp_009312150192.html - majątku nie kosztuje, a renderki ładne:D. Wrzucę info jak doleci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 (edited) Dnia 22.06.2019 o 11:16, stereo0 napisał: Moje nowe etui. Ale fajne gumowe ramki dość sztywne więc chyba już brud mi nie będzie wchodził jak w tych crystal case, tył przezroczysty i odziwo wygodnie leży w dłoni. Jedynie ranty są powiększone, ale mi się podoba bardzo. Tył przezroczysty to jakaś sztywna guma albo plastik ciężko mi określić ale etui ogólnie nie jest śliskie i jest przyjemne w dotyku Też go nabyłem. Grubasek trochę, ale daje rade. Wygląda na dość bezpieczne. A bez etui taka ładna bestia jest. Tylko ja mam niebieskie ramki w etui Edited June 28, 2019 by mrosi Nie przewalamy bezmyślnie obrazków z cytowanej zawartości... Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 Doszło to17,46 zł 8%OFF | Case for xiaomi mi9 /mi 9 Explore NILLKIN Nature TPU clear Transparent soft back cover Protective Case for xiaomi mi9 SEhttps://s.click.aliexpress.com/e/pu89pFMjvKozak Idealnie pasuje Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzygaj Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 @palibrzuch jak aparat - nie wystaje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNse Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 Do mnie też wczoraj doszedl ten Nillkin @krzygaj @palibrzuch. Aparat nie wystaje, spasowanie bdb. Jestem zadowolony póki co Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamCiTo Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 (edited) Dnia 25.06.2019 o 07:48, lipekm napisał: @artur_star Tymczasem https://www.gearbest.com/cases-leather/pp_009682756600.html już, a z ciekawości wziąłem też to cudo https://www.gearbest.com/cases-leather/pp_009312150192.html - majątku nie kosztuje, a renderki ładne:D. Wrzucę info jak doleci. https://photos.app.goo.gl/sR9ytsx6fjgmd2eJ8 - nie musisz czekać To ten z pierwszego linku, tylko kolorek inny (kobiełka musi różowy....) Ten przezroczysty, magnetyczny, po wyjęciu z pudełka odpadł w przedbiegach.... Nawet nie mogłem przymierzyć.... Edyta: nie ma klapki i szkła na wierzchu... "A miało być....". Edited June 28, 2019 by JamCiTo Link to comment Share on other sites More sharing options...
palibrzuch Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 [mention=36684]palibrzuch[/mention] jak aparat - nie wystaje?Aparat schowany po dniu użytkowania jestem bardzo zadowolony Jest na równo z szybką. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzygaj Posted July 2, 2019 Share Posted July 2, 2019 (edited) Wczoraj dotarło do mnie etui MSVII i jestem bardzo zadowolony. Najważniejsze cechy: - nie pogrubia za bardzo telefonu - odsłonięte boczne przyciski - nie kłóci się z uchwytem magnetycznym - nie wystaje aparat - wobec czego chyba nie będę naklejać szybki na aparat https://www.aliexpress.com/item/33011688533.html Wcześniej używałem takiego https://www.aliexpress.com/item/32982375559.html i też byłem bardzo zadowolony. Kiedy myślałem, że już nic lepszego nie znajdę taka niespodzianka PS - szkiełko Nilkina kilka godzin po wykonaniu zdjęcia nadpękło na boku - mam podejrzenia, że od samego patrzenia Edited July 2, 2019 by krzygaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
capone Posted July 2, 2019 Share Posted July 2, 2019 Ja zakupiłem 3 pokrowce: 3mk Clear Case, 3mk Armor Case i Spigen Liquid Crystal. Zdecydowanie najlepszy jest, niespodziewanie, Spigen. Bardzo dobry chwyt, aparat jest zabezpieczony. 3mk Clear Case zwykły klasyczny, z aparatem jest praktycznie na 0. Armor Case zwróciłem ze względu na wielkość i bardzo grube boczne ramki.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts