MarcinSK Posted September 7, 2019 Share Posted September 7, 2019 Osobiście powtórzyłem firmy z poprzednich modeli telefonów, najlepsze dopasowanie, wyglad, trzymanie telefonów, jest idealnie: Nillkin Frosted oraz Spigen Rugged Armor. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZumiXxX Posted September 16, 2019 Share Posted September 16, 2019 (edited) Cześć, Właśnie zamówiłem mi9. Polećcie jakiś fajny zestaw etui + szkło do 100zł. Na mi5 miałem szkło nillkina i było kozackie, wytrzymało 2 lata. Pozdrawiam Edited September 16, 2019 by ZumiXxX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted September 16, 2019 Share Posted September 16, 2019 Co kto poleca a czego nie dowiesz się czytając ten wątek. Cały temat jest o etuii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted September 16, 2019 Share Posted September 16, 2019 Cześć, Właśnie zamówiłem mi9. Polećcie jakiś fajny zestaw etui + szkło do 100zł. Na mi5 miałem szkło nillkina i było kozackie, wytrzymało 2 lata. Pozdrawiam Na Mi 9 polecam zestaw etui Spigen Rugged Armor i szkło Nillkin 3D CP+ Max. Wysoka jakość, idealne dopasowanie i świetne zabezpieczenie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilek98 Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 (edited) Cześć, ze swojej strony polecam pokrowiec CAFELE. Korzystam kolejny raz z produktu tego producenta i widzę same plusy, glównie: - jakość, - dopasowanie, - trwałość, - nie rysuje telefonu. tutaj kupiłem: https://www.ebay.com/itm/CAFELE-Ultra-Thin-Matte-Soft-Silicone-TPU-Gel-Back-Cover-Case-For-Xiaomi-Mi-9/123688573905?hash=item1ccc69dbd1:m:mbKcDkfqmLPj_dN30QrcGIQ Edited September 19, 2019 by kamilek98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted September 18, 2019 Share Posted September 18, 2019 Co to za etui Cafele? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted September 19, 2019 Share Posted September 19, 2019 7,97 zł 20%OFF | CAFELE Soft TPU Case For Xiaomi 9 mi 9 Cases Cover Slim Back Protect Ultra Thin Silicone Phone Case for Xiaomi mi9 Back Shellhttps://s.click.aliexpress.com/e/p42VCqv6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted September 19, 2019 Share Posted September 19, 2019 Ale nie ma czarnego... Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted September 19, 2019 Share Posted September 19, 2019 Ja teraz używam xlevela. 0.18 cienkie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilek98 Posted September 19, 2019 Share Posted September 19, 2019 55 minut temu, don_kamillo napisał: Ale nie ma czarnego... jest, ja kupiłem czarny, zobacz tutaj: https://www.ebay.com/itm/CAFELE-Ultra-Thin-Matte-Soft-Silicone-TPU-Gel-Back-Cover-Case-For-Xiaomi-Mi-9/123688573905?hash=item1ccc69dbd1:m:mbKcDkfqmLPj_dN30QrcGIQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted September 19, 2019 Share Posted September 19, 2019 Tylko ten ebay... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsiewicz Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 Witam, po 4 miesiącach posiadania etui Nillkin Frosted pora na lekkie podsumowanie: + etui w kolorze niebieskim bardzo ładnie się prezentuję, + dobra ochrona aparatów, + nie jest śliskie, + bardzo fajne chropowate plecki - po 3 miesiącach odpadł przycisk włączania/wyłączania - po 3 miesiącach dolna część etui "skrzypi" podczas nacisku Ogólnie jeśli chodzi o wygląd i bezpieczeństwo raczej jestem zadowolony, natomiast jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia, tym bardziej, że to jedna z tych "lepszych" firm. Co do szkła - również przez jakieś 2 tyg posiadałem szkło Nillkin 3D CP+ Max, kupione w oficjalnym sklepie. Szkło rozpadło się po upadku telefonu z 50cm na PANELE... także, nie polecam. Aktualnie od ok. 2 miesięcy posiadam szkło od 3MK, telefon miał kilka upadków, ze szkłem nic się nie dzieje - nie ma nawet jednej ryski i dodatkowo przedni aparat jest odsłonięty co jest również jak dla mnie plusem. Szkło od Nillkin zakleja przedni aparat co wiąże się z tym, że do aparatu dostaje się od groma paprochów, które ciężko później wyczyścić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falonso Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 Witam, po 4 miesiącach posiadania etui Nillkin Frosted pora na lekkie podsumowanie: + etui w kolorze niebieskim bardzo ładnie się prezentuję, + dobra ochrona aparatów, + nie jest śliskie, + bardzo fajne chropowate plecki - po 3 miesiącach odpadł przycisk włączania/wyłączania - po 3 miesiącach dolna część etui "skrzypi" podczas nacisku Ogólnie jeśli chodzi o wygląd i bezpieczeństwo raczej jestem zadowolony, natomiast jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia, tym bardziej, że to jedna z tych "lepszych" firm. Co do szkła - również przez jakieś 2 tyg posiadałem szkło Nillkin 3D CP+ Max, kupione w oficjalnym sklepie. Szkło rozpadło się po upadku telefonu z 50cm na PANELE... także, nie polecam. Aktualnie od ok. 2 miesięcy posiadam szkło od 3MK, telefon miał kilka upadków, ze szkłem nic się nie dzieje - nie ma nawet jednej ryski i dodatkowo przedni aparat jest odsłonięty co jest również jak dla mnie plusem. Szkło od Nillkin zakleja przedni aparat co wiąże się z tym, że do aparatu dostaje się od groma paprochów, które ciężko później wyczyścić. To szkło 3mk to co za model, hybrydowe czy hardglass? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsiewicz Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 @Falonso Hybrydowe. "3MK FlexibleGlass Max". Link to comment Share on other sites More sharing options...
polo Posted October 9, 2019 Share Posted October 9, 2019 Etui od bewood Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted October 11, 2019 Share Posted October 11, 2019 @polo Jakbyś mógł to zrób jakąś recenzję. Jak spasowanie, jak się trzyma, jak z aparatami, jak się klika guzik, czy wystaje nad ekran itd. Jakieś parę fotek. Kusi mnie strasznie po dobrych doświadczeniach z innych telefonów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
polo Posted October 14, 2019 Share Posted October 14, 2019 Po paru dniach użytkowania, mogę tylko potwierdzić, że etui jest super.Pelna ochrona aparatu z tyłu, przyciski bardzo czułe. Jedyne co na pewno to trochę powiększa , ale jakość i wygląd drewna w pełni to rekompensuje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted October 14, 2019 Share Posted October 14, 2019 Wielkie dzięki. Jednak poświęcę Ocean Blu na poczet drzewa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hrupioncy Posted October 16, 2019 Share Posted October 16, 2019 Bardzo ładnie wygląda to etui, ale z telefonu robi się buła, chyba że tylko tak mi się wydaje. Teraz jak wyciągam telefon z sylikonu to mam wrażenie jakbym trzymał płytę CD, ciężko byłoby mi się przyzwyczaić do jeszcze większego etui ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted October 16, 2019 Share Posted October 16, 2019 Bardzo ładnie wygląda to etui, ale z telefonu robi się buła, chyba że tylko tak mi się wydaje. Teraz jak wyciągam telefon z sylikonu to mam wrażenie jakbym trzymał płytę CD, ciężko byłoby mi się przyzwyczaić do jeszcze większego etui ;pJak chcesz super cienkie etui to ja używam x-levela. 0.18 mam Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoreK03 Posted October 21, 2019 Share Posted October 21, 2019 (edited) Kupiłem etui polskiego banana - jest parę idiotyzmów do których muszę się przypierniczyć ale poza tym jest okej. Pierwszy idiotyzm - otwory są zdecydowanie za duże (szczególnie port USB-C). Drugi idiotyzm - zbędne dwie dziury po prawej, dolnej stronie. Edited October 21, 2019 by DoreK03 Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted October 21, 2019 Share Posted October 21, 2019 (edited) @DoreK03 pkt1 jest uzasadniony gdyż niektóre ładowarki mają bardzo grube gumy dookoła pkt 2 jest na smycz Edited October 21, 2019 by witek_77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoreK03 Posted October 21, 2019 Share Posted October 21, 2019 13 minut temu, witek_77 napisał: pkt 2 jest na smycz No czyli idiotyzm, prawidłowo to ująłem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted October 21, 2019 Share Posted October 21, 2019 na pewno są jeszcze jacyś użytkownicy smyczek i mówią, że to must have. Tak jak mój wujek nosi iPhone 6 Plus (tak te paletkę) w kaburze dopinanej na pasek ze spodni rodem z czasów lat 90tych (w ogóle nie wiem gdzie to kupił i kto to produkuje) pokazując innym PATRZCIE MAM KOMÓRĘ. Wiem wstyd mi Ja w nilkinie mam to samo tj duża dziura na USB i 2 dziurki na smyczkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Czy jest w ogóle jakaś stronka gdzie jest sporo etui do Mi9? Denerwujące jest to, że do iPhona można kupić w każdym sklepie nawet z ciuchami, a do Mi9 trudno znaleźć coś ciekawego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Czy jest w ogóle jakaś stronka gdzie jest sporo etui do Mi9? Denerwujące jest to, że do iPhona można kupić w każdym sklepie nawet z ciuchami, a do Mi9 trudno znaleźć coś ciekawego.AliExpress chyba najlepiej. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cocoz Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 7 minut temu, simcold napisał: AliExpress chyba najlepiej. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka No tam pewnie coś jest, ale myślałem że znajdę coś z szybszą dostawą, w sensie jakiś krajowy sklep Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Na allegro masz tego od gromaWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 (edited) Mnie denerwuje, że do zwykłego mi9 nie ma ringke o takiego https://pancernik.eu/xiaomi-mi-9t/etui/ringke-fusion-x-niebieska-ramka Ale coś podobnego mam z Aliexpress i tu chyba wrzucałem ale jednak ringke to ringke xd Edited November 6, 2019 by stereo0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IMSth Posted November 11, 2019 Share Posted November 11, 2019 Dnia 3.10.2019 o 14:42, zsiewicz napisał: ..... - po 3 miesiącach odpadł przycisk włączania/wyłączania ..... @zsiewicz Miałem dokładnie to samo, ale po miesiącu mi się to stało. Kupiłem kolejne etui - to samo. Więc zareklamowałem to i reklamacja została rozpatrzona pozytywnie (2 sztuki). Spróbuj W Mi5 było to fajnie rozwiązane, bo było po prostu wycięcie na przycisk, więc nic nie mogło się tam złamać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novus Posted November 22, 2019 Share Posted November 22, 2019 Się pospieszyłem z zakupem a od dziś kodzik na -20% ehh, jakość świetna jak i spasowanie (nie mam jak obecnie zrobić zdjęć z założonym etui) spigen armor idzie w odstawkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted November 27, 2019 Share Posted November 27, 2019 Wygląda fajnie, ale to ma chyba ze 4 mm grubości, skoro w całości chowa aparat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deamonix Posted December 1, 2019 Share Posted December 1, 2019 Część czy ktoś może ma/korzysta z tego case https://m.pl.aliexpress.com/item/4000089448307.html?spm=a2g0n.shopcart-amp.item.4000089448307&Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
PurpleHaze Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 Czy ktoś z was zamawiał/ma oryginalne etui od xiaomi? Ewentualnie jak myślicie czy etui do mi9 pro bedzie pasować na standardowa wersję? Chodz mi o coś takieg: https://www.aliexpress.com/item/4000266412173.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
deamonix Posted December 4, 2019 Share Posted December 4, 2019 Pisałem do gościa z Ali w sprawie tego etui mówił że nie będzie pasować bo te dwa model mają trochę inne wymiary . Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts