Rostov Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 Od lipca 2017 użytkuję telefon Xiaomi Redmi 4A. Kilka dni temu zauważyłem leciutkie, podłużne przebarwienie, które na białym tle ma kolor żółty, a na czarnym biały. Właściwie na razie widoczne jest jedynie po bardzo dokładnym wpatrzeniu się weń (najbardziej widoczne jest wieczorem) i nie przeszkadzałoby mi to aż tak bardzo, ale czytam tu i ówdzie, że z czasem może się powiększać i być bardziej widoczne. Telefon kupiłem w sklepie Mielectronics.pl, który udzielił na niego tylko rocznej gwarancji, więc już po fakcie. I w związku z tym moje pytanie — czy spotkaliście się już z takim problemem? Gdzie, jak, za ile i jak szybko można tę usterkę usunąć? Dzwoniłem do tego sklepu, niby realizują naprawy pogwarancyjne, ale może to potrwać nawet do 45 dni — dla mnie to nie do przyjęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted March 22, 2019 Share Posted March 22, 2019 Firma jest zarejestrowana w Polsce, a co za tym idzie, musi przestrzegać prawa w UE, rękojmia trwa 2 lata i na nią bym się powoływał zgłaszając sprzęt . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 27, 2019 Share Posted March 27, 2019 Bez przesady. W MiCenter w jeden dzień wymienisz LCD do 4A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts