latet Posted March 18, 2019 Share Posted March 18, 2019 Czy to możliwe, żeby nie miał w ogóle diody powiadomień? Tak twierdzi recenzent: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted March 18, 2019 Share Posted March 18, 2019 No nie ma bo nie zmieściła się u góry, ale nie mogli na dole wsadzić jak w Redmi Note 7?? Dziwne to rozwiązanie..może jej brakować na początku jak się ma już swoje nawyki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 18, 2019 Share Posted March 18, 2019 2 minuty temu, Vergiliusz napisał: ale nie mogli na dole wsadzić jak w Redmi Note 7? Wtedy jaki jest sens Redmi 7? Coś musieli uciąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted March 18, 2019 Share Posted March 18, 2019 Jest już recenzja po 4 dniach. Bardzo chwali ten smartfon, ma kilka niedoróbek które można naprawić w sofcie.Ps. A redmi 7 to powinien mieć 5.5" a nie 6.26. jaki jest sens note 7 skoro nie ma większego ekranu.Wytapatalkowane z MI 8 SE 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted March 18, 2019 Author Share Posted March 18, 2019 Marzy mi się dobry test porównujący aparaty w 9SE / 9 / RN7 Pro + ew. 8. Któryś z tych 4 chcę kupić. Od 9SE i RN7pro najbardziej odstrasza mnie brak stabilizacji w 4K. No i ten brak diody - jestem w szoku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted March 18, 2019 Share Posted March 18, 2019 Stabilizację idzie dodać w sofcie, nie przejmował bym sięWytapatalkowane z MI 8 SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted March 18, 2019 Author Share Posted March 18, 2019 3 godziny temu, Voltron napisał: Stabilizację idzie dodać w sofcie, nie przejmował bym się Przejmuję się, bo podstawowy sposób "softowy", czyli użycie Open Camera zamiast apki systemowej, także nie daje stabilizacji w 4K: https://youtu.be/EjTeCDnx754?t=372 Do tego nie najlepszy (powolny) autofocus: https://youtu.be/v1lzzcCUvFc?t=885 i fatalny tryb nocny: https://youtu.be/v1lzzcCUvFc?t=1033 Ech, coś mi mówi, że skreślę ten model z listy potencjalnych zakupów, zresztą póki nie ma wersji z B20 to i tak nie dla mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xelir Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 Kilka dni temu zamówiłem Mi9 SE w wersji global z b20 i nfc. Jak przyjdzie, to mogę śmiało odpowiedzieć na Wasze pytania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 Kilka dni temu zamówiłem Mi9 SE w wersji global z b20 i nfc. Jak przyjdzie, to mogę śmiało odpowiedzieć na Wasze pytania Jaki będzie sot Wytapatalkowane z MI 8 SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 Dzisiaj wydali pierwsza betę dla MI9SE więc prawdopodobnie eu będzie w przyszłym tygodniu (w ten czwartek China nie będzie)Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tutek Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 gdzie o tym czytałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 (edited) Po prostu wiem. Bo mam linki do China. Jeśli wydadzą 9.4.3 China (na razie z tego co wiem jest delayed dla MI9SE) to wydamy MI9SE 9.4.3. Edited April 3, 2019 by Orjon Link to comment Share on other sites More sharing options...
rsoltan Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 Dnia 2.04.2019 o 17:51, Xelir napisał: Kilka dni temu zamówiłem Mi9 SE w wersji global z b20 i nfc. Jak przyjdzie, to mogę śmiało odpowiedzieć na Wasze pytania U kogo zamawiales? Na AliExpress widzę u HK Goldway i u kilku innych globalna z b20 i się zastanawiam nad zamowieniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tutek Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 u HK raczej nie polecam, duże opóźnienia w wysyłce mają, ja już tydzień czekam na wysyłkę i nie wiadomo ile jeszcze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Licznik1 Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 Hong Kong Goldway dzisiaj dotarł UPS do GB,przepakowanie i DHL do PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
tutek Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 a dawno temu zamawiałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Licznik1 Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 22 godziny temu, tutek napisał: a dawno temu zamawiałeś? 28-03 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tutek Posted April 7, 2019 Share Posted April 7, 2019 no to miałeś jakieś mega szczęście bo też tego dnia zamówiłem i do dzisiaj nie wysłane, HK Goldway zeszło na psy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 (edited) Myślę że można już utworzyć specjalny dział dla tego modelu. Kilkoro ludzi ma ten model, a napewno będzie więcej. Testuję już swój egzemplarz. Edited April 11, 2019 by maciek04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 Gdzie kupowałeś, jaką wersję i za ile? Jak potestujesz to skrobnij jakąś mini recenzję. PS. Odpowiedni dział widzę, że już jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 (edited) W Chinach sklep Godlway. Wyszło 1275 zł z przesyłką DHL. Wersja global B20 ładowarka EU. Do tej pory używam Mi6, który uważam za świetny telefon więc nie ma drastycznej różnicy. Edited April 11, 2019 by maciek04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tutek Posted April 15, 2019 Share Posted April 15, 2019 mam pytanie czy wasze telefony mają też w połowie zaślepiony górny głośnik? trzeba bardzo precyzyjnie trzymać telefon w określonym miejscu przy uchu aby coś słyszeć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin.dabrowski Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 Ja zakupiłem na allegro i szczerze za 1700 mam wersję 128gb niebieską z w wersji global. Jak narazie telefon sprawuje się bardzo dobrze przesiadlem się z redmi 4x i różnica jest i to normalne. Jednak szukam gcam do tego modelu bo z tego co widzę po zagranicznych forach różnica jest kolosalna. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rsoltan Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 (edited) No i mam awizo z dopiskiem cło na kwotę 329.90, tel z dodatkowym szkłem na Ali kosztował mnie 1363, 75. Całość to wartość 1693,65 Tel zamówiony w 1 tygodniu kwietnia u FANTACY TECHNOLOGY. Wyszło grubo. Edit: wersja Mi 9se 6/64 Edited May 9, 2019 by rsoltan Link to comment Share on other sites More sharing options...
rsoltan Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 Widziałem temat. Moje wszystkie tel przez ostatnie chyba 5 lat były od HK Goldway i wszystko fajnie, skusilem się szybką dostawą i wybrałem nowego dostawcę i zonk. Piszę tylko informacyjnie dla innych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 No to było oczywiste, że jeśli nie weźmiesz wysyłki bezvatowej to Ci naliczą. Dostałeś VAT a nie cło Wytapatalkowane z MI 8 SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
rsoltan Posted May 11, 2019 Share Posted May 11, 2019 Pierwsze wrażenia po przesiadce z redmi 4x. Aparat super, szybkość działania, jakość rozmów super. Bateria bardzo szybko się ładuje ale ciężko powiedzieć jak trzyma bo nie miałem czasu dobić do pełna. Rozmiar ideał. Telefon posiadam 26 godzin Jak na tą chwilę jestem zadowolony z telefonu. Wersja 6/64. 52 z hakiem do dyspozycji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 26, 2019 Share Posted June 26, 2019 Pierwsze wrazenie: Dramat. Nie ma w ogóle powiadomień na wyłączonym ekranie, brak diody, brak AoD! Czekam tydzień na odblokowanie i mam nadzieję że na miuieu jest to jakoś zrobione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciacho23 Posted June 26, 2019 Share Posted June 26, 2019 (edited) Kupując telefon nie wiedziałeś, że nie ma diody? AoD jest tylko nie umiesz go znaleźć- przeszukaj ustawienia wyswietlacza. A co do powiadomień na wyłączonym ekranie to nie wiem o co ci chodzi. Edited June 26, 2019 by Ciacho23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 26, 2019 Share Posted June 26, 2019 (edited) Wiem że nie ma diody. Jest AoD podpisany jako wyświetlacz - ekran zgodny z otoczeniem - i tu są "motywy" do wyboru. AoD na samsungu działało tak, że była godzina + ikonki się pojawiały te same co na belce, więc wiadomo było co jest. Tu nie mam nic poza godzina, data i bateria. W dodatku bije po oczach, bo chyba świeci na full zamiast jak "ekran" korzystać z czujnika.. Jak bym nie ustawiał nie ma powiadomień, pomijam jakieś gry, czy pierdy ale nie mam nawet z nieodebranych, SMS, Gmaila.. a chyba aż taki oślok nie jestem żebym to źle ustawiał. Edited June 26, 2019 by frrancuz Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 26, 2019 Share Posted June 26, 2019 @dzidexx podasz namiar na to missed reminder? Bo w sklepiku nie wiem które to, chyba że to jakiś niezależny projekt to tym bardziej. Brak diody, zwykłej irytuje. Poza tym, po pierwszym spienieniu się jednak, fajny telefon. Gabaryty bomba i wielkość ekranu. Podoba mi się. Żona zachwycona tylko te powiadomienia na wyłączonym (AoD) dograć do końca i będzie super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted June 26, 2019 Share Posted June 26, 2019 1 minutę temu, frrancuz napisał: Żona zachwycona tylko te powiadomienia na wyłączonym (AoD) dograć do końca i będzie super. AoD obsługuje tylko apki systemowe, zewnętrznych nie. Więc dla mnie to nie AoD, można wyłączyć bo tylko baterię żre Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted June 26, 2019 Share Posted June 26, 2019 Ale wtedy jak zgasze ekran, to nie ma w ogóle powiadomienia. Brak diody LED, wyłączony AoD i co? Zero znaku że przyszedł SMS, czy połączenie. Lipa trochę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted June 26, 2019 Share Posted June 26, 2019 Ah, dioda... Na Mi 8 mam diodę. Ale i tak kupiłem sobie Mi Banda, teraz wiem kiedy przychodzą powiadomienia ze wszystkich apek, zero problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 Przeciez na aod sa powiadomienia o nieodebranych połączeniach, sms, Messenger, Gmail, Snapchat, Instagram i chyba jeszcze kilka innych. W każdym bądź razie najpotrzebniejsze są.Wytapatalkowane z MI 8 SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts