Jump to content

Mi 9SE - pierwsze wrażenia

latet

Recommended Posts

Jest już recenzja po 4 dniach. Bardzo chwali ten smartfon, ma kilka niedoróbek które można naprawić w sofcie.

Ps. A redmi 7 to powinien mieć 5.5" a nie 6.26. jaki jest sens note 7 skoro nie ma większego ekranu.

Wytapatalkowane z MI 8 SE

• Like 1

Marzy mi się dobry test porównujący aparaty w 9SE / 9 / RN7 Pro + ew. 8. Któryś z tych 4 chcę kupić. Od 9SE i RN7pro najbardziej odstrasza mnie brak stabilizacji w 4K. No i ten brak diody - jestem w szoku.

3 godziny temu, Voltron napisał:

Stabilizację idzie dodać w sofcie, nie przejmował bym się

Przejmuję się, bo podstawowy sposób "softowy", czyli użycie Open Camera zamiast apki systemowej, także nie daje stabilizacji w 4K:

https://youtu.be/EjTeCDnx754?t=372

Do tego nie najlepszy (powolny) autofocus:

https://youtu.be/v1lzzcCUvFc?t=885

i fatalny tryb nocny:

https://youtu.be/v1lzzcCUvFc?t=1033

Ech, coś mi mówi, że skreślę ten model z listy potencjalnych zakupów, zresztą póki nie ma wersji z B20 to i tak nie dla mnie. 

• 2 weeks later...
Dnia 2.04.2019 o 17:51, Xelir napisał:

Kilka dni temu zamówiłem Mi9 SE w wersji global z b20 i nfc.

Jak przyjdzie, to mogę śmiało odpowiedzieć na Wasze pytania ;)

U kogo zamawiales? Na AliExpress widzę u HK Goldway i u kilku innych globalna z b20 i się zastanawiam nad zamowieniem. 

W Chinach sklep Godlway. Wyszło 1275 zł z przesyłką DHL. Wersja global B20 ładowarka EU. Do tej pory używam Mi6, który uważam za świetny telefon więc nie ma drastycznej różnicy.

Edited by maciek04

Ja zakupiłem na allegro i szczerze za 1700 mam wersję 128gb niebieską z w wersji global. Jak narazie telefon sprawuje się bardzo dobrze przesiadlem się z redmi 4x i różnica jest i to normalne. Jednak szukam gcam do tego modelu bo z tego co widzę po zagranicznych forach różnica jest kolosalna.

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

• 3 weeks later...

No i mam awizo z dopiskiem cło na kwotę 329.90, tel z dodatkowym szkłem na Ali kosztował mnie 1363, 75. 

Całość to wartość 1693,65

Tel zamówiony w 1 tygodniu kwietnia u FANTACY TECHNOLOGY. 

Wyszło grubo. 

Edit: wersja Mi 9se 6/64

Edited by rsoltan

Widziałem temat. Moje wszystkie tel przez ostatnie chyba 5 lat były od HK Goldway i wszystko fajnie, skusilem się szybką dostawą i wybrałem nowego dostawcę i zonk. 

Piszę tylko informacyjnie dla innych. 

Pierwsze wrażenia po przesiadce z redmi 4x. Aparat super, szybkość działania, jakość rozmów super. Bateria bardzo szybko się ładuje ale ciężko powiedzieć jak trzyma bo nie miałem czasu dobić do pełna. Rozmiar ideał. Telefon posiadam 26 godzin ;-) Jak na tą chwilę jestem zadowolony z telefonu. Wersja 6/64. 52 z hakiem do dyspozycji. 

• 1 month later...

Kupując telefon nie wiedziałeś, że nie ma diody? AoD jest tylko nie umiesz go znaleźć- przeszukaj ustawienia wyswietlacza. A co do powiadomień na wyłączonym ekranie to nie wiem o co ci chodzi.

Edited by Ciacho23

Wiem że nie ma diody. Jest AoD podpisany jako wyświetlacz - ekran zgodny z otoczeniem - i tu są "motywy" do wyboru. AoD na samsungu działało tak, że była godzina + ikonki się pojawiały te same co na belce, więc wiadomo było co jest. Tu nie mam nic poza godzina, data i bateria. W dodatku bije po oczach, bo chyba świeci na full zamiast jak "ekran" korzystać z czujnika..

Jak bym nie ustawiał nie ma powiadomień, pomijam jakieś gry, czy pierdy ale nie mam nawet z nieodebranych, SMS, Gmaila.. a chyba aż taki oślok nie jestem żebym to źle ustawiał.

Edited by frrancuz

@dzidexx podasz namiar na to missed reminder? Bo w sklepiku nie wiem które to, chyba że to jakiś niezależny projekt to tym bardziej.

Brak diody, zwykłej irytuje. Poza tym, po pierwszym spienieniu się jednak, fajny telefon. Gabaryty bomba i wielkość ekranu. Podoba mi się. Żona zachwycona tylko te powiadomienia na wyłączonym (AoD) dograć do końca i będzie super.

1 minutę temu, frrancuz napisał:

Żona zachwycona tylko te powiadomienia na wyłączonym (AoD) dograć do końca i będzie super.

AoD obsługuje tylko apki systemowe, zewnętrznych nie. Więc dla mnie to nie AoD, można wyłączyć bo tylko baterię żre :) 

Przeciez na aod sa powiadomienia o nieodebranych połączeniach, sms, Messenger, Gmail, Snapchat, Instagram i chyba jeszcze kilka innych. W każdym bądź razie najpotrzebniejsze są.

Wytapatalkowane z MI 8 SE