Vergiliusz Posted March 18, 2019 Share Posted March 18, 2019 Witam, czy ktoś sprawdzał już jak działa GCam i jest w posiadaniu linka do tej aplikacji? Z tego co wiem, można ją wrzucić bez roota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osimaru Posted March 21, 2019 Share Posted March 21, 2019 Pirzu pod swoją recenzją RN7 wrzucił link do GCam, które instalował na testy. Podrzucam LINK 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
osimaru Posted March 25, 2019 Share Posted March 25, 2019 Tak odnośnie GCam - po dłuższych testach stwierdzam, że najlepiej działa u mnie wersja z 8.02 z tej strony: https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-bsg/ Oznaczona na czerwono jako BSG V2e 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted March 26, 2019 Author Share Posted March 26, 2019 (edited) @osimaruDzięki, dzięki ja już na tej wersji do której link podesłałeś widzę ogromną różnicę w zdjęciach. Oba zdjęcia w trybie nocnym. Edited March 26, 2019 by Vergiliusz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojanpnf Posted March 29, 2019 Share Posted March 29, 2019 (edited) Wczoraj trochę testowałem możliwości aparatu- wszystkie zdjęcia były robione w automacie. (rozdzielczość zdjęć została zmniejszona do wymagań tego forum) oryginalna aplikacja vs gcam Edited March 29, 2019 by bojanpnf 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted March 29, 2019 Share Posted March 29, 2019 Prosimy o wycinki 1:1 (100%) testu nocnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojanpnf Posted March 29, 2019 Share Posted March 29, 2019 Ok dziś postaram się coś zamieścić... a na podstawie tych powyższych zdjęć, które wydaja sie lepszej jakości ? oryginał czy gcam ? Waszym zdaniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojanpnf Posted March 31, 2019 Share Posted March 31, 2019 Powyższe zdjęcie z gcam godzina 18:30. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojanpnf Posted April 8, 2019 Share Posted April 8, 2019 (edited) jeszcze kilka innych fotek ode mnie z wykorzystaniem Gcam. https://www.youtube.com/watch?v=0OcgtmGCvSU Edited April 8, 2019 by bojanpnf 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusztbg Posted April 12, 2019 Share Posted April 12, 2019 Panowie jestem zainteresowany zakupem redmi note 7, powiedzcie mi jak to jest z tym gcam dla niego, czy żeby go wgrać muszę robić roota i co za tym idzie utracić gwarancję? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusztbg Posted April 13, 2019 Share Posted April 13, 2019 podbijam odpowie ktoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted April 13, 2019 Share Posted April 13, 2019 Nie trzeba, bo większość nowych modeli ma odblokowane camera2api 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusztbg Posted April 13, 2019 Share Posted April 13, 2019 Oki dzięki bardzo, poniedziałek/wtorek będę go miał u siebie to poprosze Was o podrzucenie najlepszej wersji gcam do tego telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted April 13, 2019 Author Share Posted April 13, 2019 4 godziny temu, mateusztbg napisał: Oki dzięki bardzo, poniedziałek/wtorek będę go miał u siebie to poprosze Was o podrzucenie najlepszej wersji gcam do tego telefonu https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/changelog357/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
osimaru Posted April 14, 2019 Share Posted April 14, 2019 Dnia 25.03.2019 o 19:55, osimaru napisał: Tak odnośnie GCam - po dłuższych testach stwierdzam, że najlepiej działa u mnie wersja z 8.02 z tej strony: https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-bsg/ Oznaczona na czerwono jako BSG V2e @mateusztbg łap, używam tej i działa bardzo dobrze. Jeśli chodzi o instalację to po prostu instalujesz aplikację z pliku apk bez żadnych kombinacji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojanpnf Posted April 15, 2019 Share Posted April 15, 2019 Gwarancji tak jak wyżej koledzy mówili się nie traci, ściągasz aplikacje, instalujesz i to wszystko. Ja mam obecnie zainstalowana wersje : MGC_6.1.021_MI8_V2b_plus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted April 15, 2019 Share Posted April 15, 2019 Są już wersje typowo pod note 7, próbował ktoś?Wytapatalkowane z MI 8 SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
osimaru Posted April 15, 2019 Share Posted April 15, 2019 @Voltron zarzuć linkiem jak masz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted April 15, 2019 Share Posted April 15, 2019 https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/2 od góry póki co jestWytapatalkowane z MI 8 SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
osimaru Posted April 15, 2019 Share Posted April 15, 2019 W drugim od góry jest napisane, że to dla RN5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojanpnf Posted April 15, 2019 Share Posted April 15, 2019 Spoiler https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-others/#apk786 w tym linku jest wersja do redmi note 7 MGC_6.1.021_Arnova_xcam_RNote7.apk (boxer198615, 2019-04-09, redmi note 7, changelog) ale nie sprawdzałem jej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted April 15, 2019 Share Posted April 15, 2019 W drugim od góry jest napisane, że to dla RN5 Bo to przecież "newest" czy "latest" i się zmienia co chwilęWytapatalkowane z MI 8 SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusztbg Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 Ok panowie, bo minęło kilka dni kilka nowych wersji się pojawiło. Odebrałem dziś swojego rn7 więc doradźcie mi najlepszą wersję do niego z tych wszystkich dostępnych, nie znam się na tym dlatego liczę na pomoc. pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 Ok panowie, bo minęło kilka dni kilka nowych wersji się pojawiło. Odebrałem dziś swojego rn7 więc doradźcie mi najlepszą wersję do niego z tych wszystkich dostępnych, nie znam się na tym dlatego liczę na pomoc. pozdrŚciągnij kilka, idź w ciemne miejsce i rób zdjęcia. Sam zdecydujesz... Masz też xda i xiaomi.eu Wytapatalkowane z MI 8 SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
dreq02 Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 (edited) 12 godzin temu, mateusztbg napisał: Ok panowie, bo minęło kilka dni kilka nowych wersji się pojawiło. Odebrałem dziś swojego rn7 więc doradźcie mi najlepszą wersję do niego z tych wszystkich dostępnych, nie znam się na tym dlatego liczę na pomoc. pozdr przecież jest wyżej napisane. A w następnym poście masz zdjęcia. Ja pobrałem tę i wydaje się być ok (na pewno lepsza niż stockowa a to już dużo). Później się przesiądę na nowszą bo zawsze może coś poprawią. Edited April 17, 2019 by dreq02 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriss.kg Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 W Google Play pojawiła mi się taka możliwość."Obiektyw Google"Można zaktualizować? Mam wgrany port GCam BSG V2e Link to comment Share on other sites More sharing options...
dreq02 Posted April 20, 2019 Share Posted April 20, 2019 Dnia 25.03.2019 o 19:55, osimaru napisał: Tak odnośnie GCam - po dłuższych testach stwierdzam, że najlepiej działa u mnie wersja z 8.02 z tej strony: https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-bsg/ Oznaczona na czerwono jako BSG V2e ok, tylko nie wiem czy w każdej wersji czy tylko w tej jest możliwość nagrywania slow motion. Po wybraniu tej opcji gcam się wyłącza i przechodzi do pulpitu. Drugie pytanie: w standardowej apk aparat mamy ładne rozmycie tła w trybie portetowym. Jak zrobić ten sam efekt na gcam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojanpnf Posted April 24, 2019 Share Posted April 24, 2019 ostatni pobawiłem się trochę nagrywaniem w 4K przez aplikację GCAM oraz Open Camera. filmik w linku oraz timelaps chmur Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rostii Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Co polecacie wersje BSG V2e: MGC_6.1.021_MI8_V2e.apk (BSG, 2019-02-08) czy tą najnowsza dla RN7 MGC_6.2.024_RN7_V1d_plus.apk (BSG, 2019-04-29) a może jeszcze coś innego Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted May 8, 2019 Share Posted May 8, 2019 Wczoraj wrzuciłem na rn7 tą wersję v2eZdjęcie w trudnych warunkach oświetleniowych w domu, 1W żarówka w lampce nocnej na 25m2 pokój. Pierwsze zdjęcie tryb nocny stockowej apki, drugie tryb nocny GCAM. Miazga. Tapatalk robi mocna kompresję, ale widać i tak różnice w jakości i jasnosciWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted May 8, 2019 Share Posted May 8, 2019 Wczoraj wrzuciłem na rn7 tą wersję v2eZdjęcie w trudnych warunkach oświetleniowych w domu, 1W żarówka w lampce nocnej na 25m2 pokój. Pierwsze zdjęcie tryb nocny stockowej apki, drugie tryb nocny GCAM. Miazga. Tapatalk robi mocna kompresję, ale widać i tak różnice w jakości i jasnosciWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu TapatalkaZrób jeszcze dedykowana dla rn7 od bsg. Powinna być lepszaWytapatalkowane z MI 8 SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted May 8, 2019 Share Posted May 8, 2019 [mention=25858]Voltron[/mention] Mówisz o v1e w wersji z wczoraj? Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted May 8, 2019 Share Posted May 8, 2019 No tak tak, żeby nie korzystać z wersji dla mi8 tylko dla rn7 z jakiegoś powodu ta jest konkretnie pod rn7Wytapatalkowane z MI 8 SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted May 8, 2019 Share Posted May 8, 2019 @Voltron ok, ale to już wieczorem sprawdzę jak będzie ciemno Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 (edited) Dnia 8.05.2019 o 07:54, tpawel napisał: Wczoraj wrzuciłem na rn7 tą wersję v2e Zdjęcie w trudnych warunkach oświetleniowych w domu, 1W żarówka w lampce nocnej na 25m2 pokój. Pierwsze zdjęcie tryb nocny stockowej apki, drugie tryb nocny GCAM. Miazga. Tapatalk robi mocna kompresję, ale widać i tak różnice w jakości i jasnosci Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka O kurcze różnica w zdjęciach jest kolosalna. Powiem szczerze, że aż nie chce mi się wierzyć, że te oba zdjęcia zostały zrobione tym samym telefonem. Do tej pory nie przypuszczałem, że dzięki lepszemu oprogramowaniu można robić takie "cuda" z fotografiami. Teraz kwestia jest taka czy Xiaomi jest tak słabe w tworzeniu dobrego oprogramowania, czy może specjalne nie chcą robić za dużej konkurencji swoim droższym modelom jeśli chodzi o możliwości fotograficzne. Pytanie może nie dotyczy bezpośrednio Redmi 7 Note, ale może ktoś z Was ma wiedzę czy na Redmi 7, będzie działać aplikacja Gcam (z tego co czytałem to telefon musi mieć androida 9.0 i odblokowany plik camera2 api). Moim celem zakupowym jest Note 7, ale jeśli finanse nie pozwolą to kupię Redmi 7 i świetnie byłoby aby tam też można było móc korzystać z takiej aplikacji. Oczywiście jestem świadom tego, że Redmi 7 ma słabszy jakościowo moduł aparatu i zdjęcia na pewno będą gorszej jakości przy korzystaniu z Gcam :). Edited May 9, 2019 by electro69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts