drabollo Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 (edited) Witam. Dzisiaj konczy mi sie okres 168 godzin oczekiwania na odblokowanie bootloadera i zastanawiam sie czy zostawic sobie Globa'a czy przejsc na EU . Jakies ulepszenia ma EU ktore Global nie posiada oporcz Motywow ? Mam aktualnie Miui Global 10.3 Stabilna 10.3.5.0 PFGMIXM a w OTA jest aktualizacja do 10.3.6.0 PFGM... Kiedys za czasow Redmi 2 mialem EU i zmienialem Romy dosyc czesto ale od jakis 3 lat kiedy kupilem Redmi 4x jakos mi sie odechcialo bawic i zostalem na Globalu . Takze krotkie pytanie : Global czy EU ? Co polecacie Edited July 26, 2019 by drabollo Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek7 Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 Global a eu to tylko dostęp do kilku usług . Nie ma to wpływu na telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 Ja niedawno przeszedłem na xiaomi.eu Dla mnie warto z dwóch powodów: -blokada reklam -działające wyszukiwanie kontaktów w dialerze, które mają polskie znaki w nazwie (np "Aśka"). Z minusów mam jeden: -Netflix działa tylko w 480p (i w dodatku trzeba go ręcznie zainstalować bo według Sklepu Play jest niekompatybilny). Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 31, 2019 Share Posted July 31, 2019 Poza dialerem też da się. Ups... Został tylko minus.Po paru dniach odkryje kolejny - bateria trzyma mniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuru Posted July 31, 2019 Share Posted July 31, 2019 (edited) 2 godziny temu, pkonrad napisał: Po paru dniach odkryje kolejny - bateria trzyma mniej Mi jakoś nie trzyma gorzej na xiaomi.eu - ładuje raz na 3 dni, sot na poziomie 6,5h. Ale to kwestia względna - każdy korzysta inaczej. 2 godziny temu, dzidexx napisał: Miui Hidden settings + private dns, zostaje po aktualizacji. Poza dialerem też da się. Ups... Został tylko minus. Nie do końca rozumiem, chodzi mi o to: Problem występował u mnie na globalu i wcześniejszych xiaomi.eu - został naprawiony dopiero w obecnym weekly romie. Edited July 31, 2019 by szczuru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr X Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 (edited) Dnia 30.07.2019 o 22:38, szczuru napisał: Ja niedawno przeszedłem na xiaomi.eu Dla mnie warto z dwóch powodów: -blokada reklam -działające wyszukiwanie kontaktów w dialerze, które mają polskie znaki w nazwie (np "Aśka"). Z minusów mam jeden: -Netflix działa tylko w 480p (i w dodatku trzeba go ręcznie zainstalować bo według Sklepu Play jest niekompatybilny). z plusów dodałbym w końcu normalne pokazywanie ikonek powiadomień na pasku oraz brak syfu typu muzyka play i inne tego typu apki które są w globalu. Edited August 1, 2019 by Mr X Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomcio_paluch1 Posted August 7, 2019 Share Posted August 7, 2019 (edited) Witam, mam pytanie dotyczące funkcji eksperymentalnej jak w załączniku + załączona wersja oprogramowania. Czy ktoś coś może o tym wiedzieć / powiedzieć? Edited August 7, 2019 by tomcio_paluch1 Zmiana niewłaściwego załącznika Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafmik Posted August 7, 2019 Share Posted August 7, 2019 Dzisiaj własnie kupiłem Redmi Note 7 4/64GB. Aktualnie ogarniam aplikacje itd. Teleofn jest na Globalu, świeżo po aktualiazcji, apki systemowe też są po aktualizacjach. Niestety mam problem z powiadomieniami na pasku na górze - migają one, czasami są, czasami ich nie ma... wie ktoś jak to ogarnąć? Z rożnych recenzji jakie znalazłem prze zakupem wynikało, że był z tym problem, ale przy pomocy aktualizacji został ogarnięty. A u mnie jest właśnie ten problem. Ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr X Posted August 8, 2019 Share Posted August 8, 2019 Powiadomienia na globalu są tylko przez króciutką chwilę. Wgraj xiaomi.eu to będziesz miał normalnie powiadomienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
sw6 Posted August 8, 2019 Share Posted August 8, 2019 witam czy da rade ustawić odbieranie i wysyłanie mmsów na telefonie wersja Global w sieci a2mobile poradnik ze strony operatora nic nie daje pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafmik Posted August 8, 2019 Share Posted August 8, 2019 (edited) 59 minut temu, Mr X napisał: Powiadomienia na globalu są tylko przez króciutką chwilę. Wgraj xiaomi.eu to będziesz miał normalnie powiadomienia A da się to jakoś na Globalu ogarnąć? W ustawieniach powiadamiania mam zaznaczone "wyświetl ikony dla powiadomień przychodzących" i nic to nie daje. W recenzjach przed zakupem które czytałem i oglądałem na YT było info, że te błędy zostały już ogarnięte :/ Jest to mega nie wygodne rozwiązanie z brakiem powiadomień na górnym pasku. Nie wiem czy nawet nie dyskwalifikujące telefon :/ Instalacja Xiaomi.EU co mi po za tym daje? Zawsze korzystałem z Globala i było ok. Edited August 8, 2019 by rafmik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr X Posted August 8, 2019 Share Posted August 8, 2019 https://miuipolska.pl/o-romie-miuipolska/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafmik Posted August 8, 2019 Share Posted August 8, 2019 2 minuty temu, Mr X napisał: https://miuipolska.pl/o-romie-miuipolska/ A z szybkością (i czasem wsparcia) który rom jest lepszy? Global, Czy miuipolska? Po instalacji romu nie oficjalnego coś tracę? typu problem z apkami od banków (z tego co wiem sporo aplikacji bankowych po root nie działa), nfc, wsparciem dla DRM itp? Jak bym zmieniał globala na miuipolska to telefon mam wyczyszczony do ustawień fabrycznych, czy wszystkie zainstalowane apki itd zostają? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr X Posted August 9, 2019 Share Posted August 9, 2019 Mam miuipolska od czasów redmi 2 pro i nigdy nie miałem takich problemów. Teraz mam Note 7 I apki od banków chodzą tak samo - czyli bez problemów. Do wgrania xiaomi.eu musisz odblokować bootloader. Robiąc to telefon przywraca się do ustawień fabrycznych. Szybko i czas wsparcia znacznie lepszy na xiaomi.eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oldsnake Posted August 9, 2019 Share Posted August 9, 2019 A jak Netflix chodzi? Jakaś zmodowana apka czy ta ze sklepu daje radęWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr X Posted August 9, 2019 Share Posted August 9, 2019 Tego nie wiem, nie używam netflixa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted August 9, 2019 Share Posted August 9, 2019 @rafmik Tym sobie ogarnij https://play.google.com/store/apps/details?id=zanini.andrea.notchtest 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr X Posted August 9, 2019 Share Posted August 9, 2019 (edited) https://miuipolska.pl/forum/topic/45920-netflix-nie-działa-po-przejściu-z-globala-na-miuipolska/ Tego o nie wiem, nie używam netflixa. Edited August 9, 2019 by Mr X Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted August 12, 2019 Share Posted August 12, 2019 Może ktoś ma RN7 z T-Mobile i może powiedzieć czy jest brandowany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 13, 2019 Share Posted August 13, 2019 Redmi Note 7 z wersją Global (nie EEA) - update V10.3.9.0.PFGMIXM. Changelog: Optimization: Lock screen pocket mode Optimization: Updated Android Security Patch to August 2019. Increased system security. App lock New: Locking Google contacts is available now Lockscreen, status bar, Notification shade Fix: Screen didn't always light up for notifications Game speed booster Fix: Hands-free call duration wasn't displayed correctly in Game Turbo Link: http://bigota.d.miui.com/V10.3.9.0.PFGMIXM/miui_LAVENDERGlobal_V10.3.9.0.PFGMIXM_4c00d1cd45_9.0.zip 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Próbował ktoś instalować MIUI V10.3.9.0 z pliku podlinkowanego przez @Orjon ?? Idzie czy wyskakuje komunikat, że soft jest w fazie testowej beta ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sw6 Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Nie da rady zainstalować tego pliku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gumciol Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Nie da rady zainstalować tego plikuDa radę Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Nie da rady zainstalować tego plikuPewnie masz wersję EEA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sw6 Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Gdzie to sprawdzić jaka wersja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 (edited) Kolega @Gumciol wrzucił screen. Tam wszysko widać. @sw6 u Ciebie wersja MIUI pewnie będzie miała oznaczenie: PFGEUXM Edited August 14, 2019 by pkonrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
sw6 Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Tak jest . dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sierak2012 Posted August 18, 2019 Share Posted August 18, 2019 Mam pytanie o trzymanie baterii. Global 10.3.9, tygodniowa wersja MIUI Polska czy MIUIPro? Gdzie jest z tym najlepiej? Kernel EVIRA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 Nowa aktualizacja Global (EEA) V10.3.6.0.PFGEUXM http://bigota.d.miui.com/V10.3.6.0.PFGEUXM/miui_LAVENDEREEAGlobal_V10.3.6.0.PFGEUXM_22704fdf84_9.0.zip http://bigota.d.miui.com/V10.3.6.0.PFGEUXM/miui-blockota-lavender_eea_global-V10.3.5.0.PFGEUXM-V10.3.6.0.PFGEUXM-90f99106a0-9.0.zip Changelog: System Optimization: Lock screen pocket mode Optimization: Updated Android Security Patch to August 2019. Increased system security. App lock New: Locking Google contacts is available now Lockscreen, status bar, Notification shade Fix: Screen didn't always light up for notifications 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 (edited) 1 godzinę temu, Orjon napisał: Nowa aktualizacja Global (EEA) V10.3.6.0.PFGEUXM http://bigota.d.miui.com/V10.3.6.0.PFGEUXM/miui_LAVENDEREEAGlobal_V10.3.6.0.PFGEUXM_22704fdf84_9.0.zip http://bigota.d.miui.com/V10.3.6.0.PFGEUXM/miui-blockota-lavender_eea_global-V10.3.5.0.PFGEUXM-V10.3.6.0.PFGEUXM-90f99106a0-9.0.zip Changelog: System Optimization: Lock screen pocket mode Optimization: Updated Android Security Patch to August 2019. Increased system security. App lock New: Locking Google contacts is available now Lockscreen, status bar, Notification shade Fix: Screen didn't always light up for notifications Czy ktoś ją zainstalował, jest taka odważna osoba ? Tutaj jeden z tematów dotyczącej owej aktualizacji: https://in.c.mi.com/thread-1913217-1-1.html Jak zwykle problemy z baterią. Mam już około 2 lata Redmi 4A i przez ten czas tak średnio co drugą aktualizację psuli czasy działania batertii na pojedynczym ładowaniu. Widzę, że dalej to samo jest i chyba niestety nigdy się nie skończy. Edited August 27, 2019 by electro69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 To znak ze redmi note 8 coraz blizej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 27, 2019 Share Posted August 27, 2019 2 godziny temu, electro69 napisał: Czy ktoś ją zainstalował, jest taka odważna osoba ? Tutaj jeden z tematów dotyczącej owej aktualizacji: https://in.c.mi.com/thread-1913217-1-1.html Tylko zapomniałeś wspomnieć że ten temat jest sprzed miesiąca, więc zapewne dotyczy indyjskiego Globala ;p Co nie oznacza, że problemy z baterią nie mogą występować i na wersji EEA. Być może, kto wie... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 Aktualizacja dla wersji Global (nie EEA) V10.3.10.0.PFGMIXM. http://bigota.d.miui.com/V10.3.10.0.PFGMIXM/miui_LAVENDERGlobal_V10.3.10.0.PFGMIXM_730eb0aa6e_9.0.zip Changelog: System Optimization: Lock screen pocket mode Optimization: Updated Android Security Patch to August 2019. Increased system security. App lock New: Locking Google contacts is available now Lockscreen, status bar, Notification shade Fix: Screen didn't always light up for notifications 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
darq7 Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 U mnie bateria na nowym sofcie super, wcześniej przez noc spadało 6% teraz 1% 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
electro69 Posted September 19, 2019 Share Posted September 19, 2019 (edited) Dzisiaj zacząłem korzystać z gestów w telefonie. Działają ;), tylko jest jeden problem, który mnie denerwuje. Mianowicie chodzi o gest "powrotu do ekranu głównego". Nie jest on płynny. Jest taki zmulony. Wygląda to trochę tak jakby telefon nie wiedział czy będzie wykonany gest powrotu do pulpitu głównego czy do ostatnio otwieranych aplikacji i jakby ten gest się na sekundę "zawieszał" ... coś w tym stylu, nie wiem jak to dokładnie wytłumaczyć. Czy u Was jest podobnie ?, nie wiem czy to może mieć znaczenie, ale korzystam z Launchera Nova. Co ciekawe to np. uruchomię gestem "podgląd otwartych aplikacji w pamięci telefonu" i jak skorzystam z gestu "powrotu do pulpitu głównego", to wtedy nie ma tego przycięcia, braku płynności, natomiast w wszystkich aplikacjach na telefonie czy też jak jestem w ustawieniach telefonu, kiedy chcę wyjść gestem do pulpitu głównego za każdym razem występuje to "zmulenie" animacji. Edited September 19, 2019 by electro69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts