Jump to content

RN 7 - pytania ogólne - watek zbiorczy

ZduneX25

Recommended Posts

Mając wersje na swoim rm7 " MIUI-V10.2.7.0.PFGEUXM.  Chciałbym pobrać z en.miui najnowszą wersję V10.2.8.0.PFGMIXM. Czy muszę odblokowywać bootloadera czy normalnie instalować przez aktualizator? Nie uwalę telefonu? Dodam, że telefon z oficjalnej dystrybucji.
Jak już chcesz kombinować to wygraj od razu najnowsza wersję MIUI V10.3.5.0.PFGMIXM

https://bigota.d.miui.com/V10.3.5.0.PFGMIXM/miui_LAVENDERGlobal_V10.3.5.0.PFGMIXM_a5cabeca22_9.0.zip

System

Optimization: Updated Android Security Patch to March 2019. Increased system security.

Phone

Fix: Status bar shortcut and floating notification for calls appeared at the same time

Fix: Ending calls took longer time than expected

Lockscreen, status bar, Notification shade

New: You can restrict opening Notification shade on the Lock screen now

Fix: Low battery warning didn't appear in landscape mode

Fix: Call time bubble overlapped with notification icons

Home screen

Fix: Notification badges were displayed incorrectly on the WhatsApp icon

Clock

Fix: Timer button started flashing after being tapped

Fix: Clock force closed on some specific dates

Camera

New: New modes for AI camera

Fix: When the user canceled making a photo using a shortcut in Messaging and then tapped the Camera shortcut again, Camera crashed

Fix: Camera force closed when the app was closed and opened again in the Video mode

Recents

Optimization: App names were truncated when texts size was set to large

Game speed booster

New: Floating windows for incoming calls during games

Mi Cloud

Optimization: We redesigned Mi Cloud's start page. It looks much better now!

• Like 1
  • Thanks 1

19 godzin temu, Tomason napisał:

"Witam mam pytanie o aktualizację miui 10.3.5...."

To zależy jaką wersję MIUI masz obecnie, EEA czy GLOBAL. Jeżeli masz EEA to telefon nie zaktualizuje się do podanej przez Ciebie lecz do V 10.3.2.0 PFGEUXM.  ROM  V10.3.5.0.PFGMIXM jest dla wersji GLOBAL

47 minut temu, Vergiliusz napisał:

To zależy jaką wersję MIUI masz obecnie, EEA czy GLOBAL. Jeżeli masz EEA to telefon nie zaktualizuje się do podanej przez Ciebie lecz do V 10.3.2.0 PFGEUXM.  ROM  V10.3.5.0.PFGMIXM jest dla wersji GLOBAL

sprawdzam wersje MIUI i faktycznie mam 10.3.2.0 i nie widzę nigdzie oznaczenia EEA tylko Global.

w nawiasie jest PFGEUXM...

Nie czaję tu nic koleś wrzuca zrzut gdzie ma global i się pyta czy może zaktualizować do 10.3.5 twierdzicie że nie a wcześniej inny pisze że jak masz wersję global to możesz aktualizować nic nie wiem czeski film

@Tomason

A tego nie widziałeś?

• Like 2

To może ja coś podpowiem żeby już pytań nie było 

1.Są dwie wersje u nas EEA i Global 

2.Wersja EEA to taka wersja Global dla Europy  

3. Wersja EEA ma oznaczenia PFGEUXM a Global  PFGMIXM jak widać różnią się czterema ostatnimi literami  i trzeba dokładnie patrzeć na oznaczenia jakie mamy, wersje nie są zamienne miedzy sobą 

4. Wersja EEA ma ograniczenia wymuszone przez EU względem wersji Global jakie nie wiem 

Edited by Rostii
  • Like 1

[mention=59062]kriss.kg[/mention]
Powiadomienia i pasek stanu - zmień sobie na LTE jak ci nie pasuje 4g. Jest tu od tego opcja.
Możesz wrzucić zrzut ekranu gdzie to się zmienia?

On 5/12/2019 at 3:41 PM, Rostii said:

To może ja coś podpowiem żeby już pytań nie było 

1.Są dwie wersje u nas EEA i Global 

2.Wersja EEA to taka wersja Global dla Europy  

3. Wersja EEA ma oznaczenia PFGEUXM a Global  PFGMIXM jak widać różnią się czterema ostatnimi literami  i trzeba dokładnie patrzeć na oznaczenia jakie mamy, wersje nie są zamienne miedzy sobą 

4. Wersja EEA ma ograniczenia wymuszone przez EU względem wersji Global jakie nie wiem 

To ja mam w domu dwa RN7 z polskiej dystrybucji i jeden ma EEA (x-kom), a drugi GLOBAL (sklep euro-rtv-agd). Chciałbym mieć jednolitość. Czy zipem z aktualizacją można przejść z EEA na GLOBAL? Jeśli nie, to jak najprościej? (trzeba odblokowywać bootloader?).

Pytanko dodatkowe: która wersja jest prawidłowa dla oficjalnej polskiej dystrybucji?

• Thanks 1