Jump to content

RN 7 - pytania ogólne - watek zbiorczy

ZduneX25

Recommended Posts

1 godzinę temu, latet napisał:

czy będzie osobny dział dla RN 7Pro czy należy pisać w tym?

Na razie w tym dając w temacie jasno znać, że dotyczy to RN7 Pro. Jeżeli dział się osobny pojawi, to tematy zostaną poprzenoszone.

47 minut temu, Puma2012 napisał:

skoro poprzednie wersje Redmi Note są dostępne w wersji Pro

Redmi Note 6 był tylko w wersji Pro z tego co kojarzę. Note 5 chyba też, aczkolwiek chyba była jakaś specjalna edycja dodatkowa ;)

17 godzin temu, Puma2012 napisał:

To dosyć dziwna decyzja skoro poprzednie wersje Redmi Note są dostępne w wersji Pro.

To chyba jest spowodowane tym że dla Redmi Note 7 Pro nie ma konkurencji bezpośredniej a sam byłby konkurencja dla Redmi Note 7 i na to ludzie by się rzucili w drugim sorcie. Podejrzewam że wówczas ceny Mi 9 a na pewno Mi 9 SE ( o ile ten w ogóle będzie u nas) były by wyższe. Oczywiście mogę być w błędzie. 

Pytania odnosnie RN7 (ale jak ktos ma RN7 Pro to też spoko :) )

1. Czy działa agregacja danych w PL? Jeśli tak, to czy jest to 3CA, 2CA.  Jakie kombinacje udało się zapiąć? 

2 Czy działa VoLTE i VoWIFI i u jakiego opertora? 

Poproszę o screeny potwierdzające. 

Tx. 

Edited by Pitero

Dnia 20.03.2019 o 18:31, Pitero napisał:

Pytania odnosnie RN7 (ale jak ktos ma RN7 Pro to też spoko :) )

1. Czy działa agregacja danych w PL? Jeśli tak, to czy jest to 3CA, 2CA.  Jakie kombinacje udało się zapiąć? 

2 Czy działa VoLTE i VoWIFI i u jakiego opertora? 

Poproszę o screeny potwierdzające. 

Tx. 

no mnie też ciekawi te LTE bo łatwiej u mnie o LTE z play niż o normalne 2/3G od nich (nie patrzę na RK). 

Dnia 24.03.2019 o 09:38, Nikita_Bennet napisał:

no mnie też ciekawi te LTE bo łatwiej u mnie o LTE z play niż o normalne 2/3G od nich (nie patrzę na RK). 

W orange widzę że coś tam działa - pojawia się często LTE + . Chcesz wiedzieć więcej , napisz jak sprawdzić dokładnie.

@Razor65 pewnie roota nie masz?

Sam plusik przy znaczku LTE nie oznacza niestety agregacji, Xiaomi trochę niestety koloryzuje w tej kwestii.

Chodź jeśli jest w Playu, a oni mają praktycznie na każdej stacji 1800+2100 to agregacja może działać. Taką kombinacje Xiaomi ogarnęło już dawno. Niestety do tej pory żadne mi znane nie ogarnia 1800+2600.

Tak czy siak, zanosi się na pierwsze Redmi z LTE-A

Wysłane z LG G7

9 godzin temu, cincin27 napisał:

Do sprawdzenia LTE Advanced można użyć apki NetMonster (działa bez roota).

Netmonster pokazuje bzdury jeśli chodzi o CA. 

Netmonster nadaje się jedynie do logowania Cidow stacji, odczytywania do jakiej stacji jesteśmy zalogowani po wgraniu bazy z BTSearch oraz sprawdzeniu do jakiego pasma jesteśmy w danej chwili zalogowani. 

Jedyna aplikacja na Snapdragony, która pozwala na sprawdzenie CA to Network Signal Guru. Ona ma jako jedyna ma dostęp do API Qualcomm i pomija API Androida. 

Netmonster POKAZUJĘ agregacje tylko nie tam gdzie myślicie.    Nie polecam patrzeć tylko na "BW"  bo ta pozycja odświerza sie z mega opóźnieniem i mialem juz  BW 10+10MHz na samych LTE 800MHz  które zostało z poprzedniej  lokalizacji.     

Tutaj macie agregacje  1800+2100.    Zwracam uwagę na LTE+ do tego LTE1800 @ 15MHz

Wz7EC5Xixq-jgwTwUBeMR3qqbgXK7TbW5Uzm0k63

A tu mimo 3 pasm dostępnych  brak jest agregacji (nie ma LTE+ nie ma szerokości pasma przy wpisach o LTE 1800 i LTE 2100).

Nie ma LTE+  przy częstotliwościach 1800 i 2100 nie ma szerokości pasma.

Wedle tego co widziałem do tej pory jedyna agregacja jaka widziałem to 1800+2100 w wersji 10+10 lub 15+10.   Poniższe zdjecia tez pokazuje iż raczej nie ma agregacji LTE800 z  1800/2100 

qVGpbboHD1DSdQSIyjj61lkHlfo7YpwVlR8QLJMb

Edited by robbo2k

Najnowszy stabilny Global ROM dla Redmi Note 7 to MIUI V10.2.6.0

Kto jeszcze nie dostał aktulizacji OTA, to niżej wrzucam link do pobrania, którym można zrobić update z wersji 10.2.3.0 do wersji 10.2.6.0

https://bigota.d.miui.com/V10.2.6.0.PFGEUXM/miui-blockota-lavender_eea_global-V10.2.3.0.PFGEUXM-V10.2.6.0.PFGEUXM-2eaa946dd7-9.0.zip

Jest też link do pełnej wersji ROM MIUI V10.2.6.0 do aktualizacji z dowolnej wersji MIUI Global

https://bigota.d.miui.com/V10.2.6.0.PFGEUXM/miui_LAVENDEREEAGlobal_V10.2.6.0.PFGEUXM_6fddc055c0_9.0.zip

Obie wersje (pierwszy lub drugi link) instalujemy za pomocą systemowego updater'a.

ddaf734af731fd8a32589f489541259e.jpg

Kto nie ma opcji ręcznej aktualizacji, niech kliknie kilka razy w logo "10", a taka funkcjonalność zostanie odblokowana. default_smile.png

Udanych aktualizacji życzę.

Edited by pkonrad
  • Like 1
  • Thanks 2

Mam pytanie co do trybu nocnego w paracie: jak robicie fotkę z tym trybem to na wyświetlaczu pojawia się jakiś "progres bar" dający znać że aparat wykonuje kilka zdjęć? Dłużej się robią takie fotki? Na moim rn5 nie widać absolutnie żadnej różnicy z tym trybem i bez, fotka wykonuje się z identyczną szybkością i ciekaw jestem czy na rn7 to działa czy też jest jakieś skopane (planuję wymianę).

1 godzinę temu, Soren napisał:

Mam pytanie co do trybu nocnego w paracie: jak robicie fotkę z tym trybem to na wyświetlaczu pojawia się jakiś "progres bar" dający znać że aparat wykonuje kilka zdjęć? Dłużej się robią takie fotki? Na moim rn5 nie widać absolutnie żadnej różnicy z tym trybem i bez, fotka wykonuje się z identyczną szybkością i ciekaw jestem czy na rn7 to działa czy też jest jakieś skopane (planuję wymianę).

Zrób (w nocy) dla porównania: fotkę w trybie zwykłym, oraz w tym trybie nocnym. Porównaj w powiększeniu. Jeśli ta z trybu nocnego ma o wiele mniejsze szumy, to znaczy, że jest tak jak sądzisz, czyli wykonywana jest seria zdjęć, które są łączone w jedno. Czyli "prawdziwy" tryb nocny. RN5 niema tak działającego ("prawdziwego") trybu nocnego.

Edited by latet

13 godzin temu, ociec napisał:

Dzisiaj w nocy sam się zaktualizował do V10.2.6.0.

Z rana zażądał  pinu do karty SIM i po tym poznałem, że była aktualizacja. 

Ja nadal czekam W dalszym ciągu powiadomienia po chwili znikają ?