Jump to content

MI 6 Android 9 Pie

shadow14pl

Recommended Posts

Ja używam najnowszego TWRP ze strony twrp i wszystko działa. Jeśli chodzi o Pie. Jak na razie wszystko działa, nie rootowałem bo słyszałem, że z magiskiem nie działa aparat. Bateria jak na razie o dziwo lepiej niż na Oreo, co mnie cieszy. Zmienił się trochę interfejs w niektórych miejscach (mam wrażenie, że inna czcionka i parę elementów z Pie). 

@Zenderable Na rosyjskim forum znalazłem opinie o problemach z przerywaniem transmisji 4G. W sumie nie jestem pewny bo translator sobie trochę nie radzi.

Zaskakujące jest to co piszesz o baterii. Możesz sprawdzić co pokazuje program Treble Check?

Już korzystam od jakiegoś czasu z Pie. Jak na razie z baterią nie jest źle. Jak na razie w sumie znalazłem tylko jeden błąd... podgłaszanie/ściszanie nie zawsze reaguje na źródło i np. jak chcę ściszyć YouTube, to ścisza mi się dzwonek (bo to mam jako domyślnie ustawione).

• Like 1

Dzisiejsza aktualizacja 9.5.9 naprawiła podgłaszanie/ściszanie mediów. Przy pierwszym włączeniu musiałem zresetować telefon, bo nie działał przycisk home (przy ostatniej aktualizacji też tak miałem).

• Like 1

Dzisiejsza aktualizacja 9.5.9 naprawiła podgłaszanie/ściszanie mediów. Przy pierwszym włączeniu musiałem zresetować telefon, bo nie działał przycisk home (przy ostatniej aktualizacji też tak miałem).
Miałeś już wcześniej 9 czy dostałeś już Ota na 8 ?

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Mod miui Pie test2. Nie działa zwolnione tempo, teleobiektyw (naprawiają już), standardowy aparat miui działa. na wersji 9.4.25 bardzo dobrze działała bateria, tutaj jeżdżę nie wiem. Różnice są bardzo symboliczne. Bardziej rozbudowane zarządzanie baterią i fajne zaznaczenie tekstu z lupą 

W nocy zainstalowałem android Pie na mi6, na razie nie widzę nic dziwnego. Jedyny minus bo musiałem wgrywać od nowa mody do gcam :p.

A moje pytanie brzmi, jakieś problemy z bateria? Czytałem że ponoć te całe śledzenie aktywności użytkownika spowalnia telefon. Ja tako zachowań nie odczułem. 

4 godziny temu, fax93 napisał:

W nocy zainstalowałem android Pie na mi6, na razie nie widzę nic dziwnego. Jedyny minus bo musiałem wgrywać od nowa mody do gcam :p.

A moje pytanie brzmi, jakieś problemy z bateria? Czytałem że ponoć te całe śledzenie aktywności użytkownika spowalnia telefon. Ja tako zachowań nie odczułem. 

Też nic nie zauważyłem takiego. Bynajmniej problemów z synchronizacją nie ma aż takich..

Chociaz też czasami potrafią wystąpić

• Like 1

Dnia 25.05.2019 o 12:55, Zenderable napisał:

Czy komuś jeszcze nie działa hotspot od kiedy wyszedł Android Pie na Mi 6? U mnie da radę włączyć, ale inne urządzenia nie wykrywają.

Wszystko działa jak należy, może trzeba zrobić reset. 

• 1 month later...
  • 1 month later...

Nowa aktualizacja V10.4.2.0.PCAMIXM

http://bigota.d.miui.com/V10.4.2.0.PCAMIXM/miui_MI6Global_V10.4.2.0.PCAMIXM_8870a6a0c4_9.0.zip

Changelog:
Attention
Stable MIUI based on Android Pie
System
Optimization: Updated Android Security Patch to July 2019. Increased system security.
App lock
New: Locking Google contacts is available now

• Like 2

Mam prośbę o wyjaśnienie - jestem na becie 9.6.27 i jak wiadomo xiaomi przestało wydawać nowe bety - Orjon podał nową aktualizację stable V10.4.2.0 a na stronie oficjalnej xiaomi Mi Community jest V10.3.4.0  - stąd moje pytanie i prośba bo nie wiem co zainstalować i dlaczego tej wersji V10.4.2.0 nie ma może jeszcze na oficjalnej stronie??

Chyba na OTA nie mam co liczyć i muszę przeflashować telefon? 

Dnia 22.08.2019 o 11:10, Orjon napisał:

V10.4.2.0.PCAMIXM

Author: MIUI Official Team

Version: V10.3.4.0.OCAMIXM (MIUI10)

Macie jakieś problemy z udostępnianiem internetu po aktualizacji na 10.4.2.0? Ja po tej aktualizacji jak włączam hotspota to wszystkie urządzenia które się połączą z moją siecią wifi są rozłączane co chwile.