emarcin Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 (edited) Gdzie znajdę sprawdzone działające twrp pod pie? Podrzuci ktoś link, dzięki. Edit: Pytanie nieaktualne Edited April 27, 2019 by emarcin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted April 28, 2019 Share Posted April 28, 2019 Ja używam najnowszego TWRP ze strony twrp i wszystko działa. Jeśli chodzi o Pie. Jak na razie wszystko działa, nie rootowałem bo słyszałem, że z magiskiem nie działa aparat. Bateria jak na razie o dziwo lepiej niż na Oreo, co mnie cieszy. Zmienił się trochę interfejs w niektórych miejscach (mam wrażenie, że inna czcionka i parę elementów z Pie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
senq Posted April 28, 2019 Share Posted April 28, 2019 @Zenderable Na rosyjskim forum znalazłem opinie o problemach z przerywaniem transmisji 4G. W sumie nie jestem pewny bo translator sobie trochę nie radzi. Zaskakujące jest to co piszesz o baterii. Możesz sprawdzić co pokazuje program Treble Check? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted April 28, 2019 Share Posted April 28, 2019 Aparat działa z magiskiem. Niektóre mody pod gcam crashują aparaty. Jest działający mod pod miui pie (w fazie testów) ogólnie chyba działa wszystko prócz slowmotion. (w stock działa) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted April 28, 2019 Share Posted April 28, 2019 Są czasami dziwne bugi, np. mam wyłączone autoobracanie, a tak czy siak ekran się obraca (nie zawsze). Nie ma wsparcia treble niestety,. Co dziwne chińska wersja ponoć ma Treble... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted April 28, 2019 Share Posted April 28, 2019 Co to jest to treble? Widziałem że sbwml ma miui treble. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted April 28, 2019 Share Posted April 28, 2019 (edited) @Kamil Kupiec na MIUI nic Treble nie zmieni, bo i tak więcej nowszego Androida nie dostaniemy :p ale jest takie coś jak GSI https://www.xda-developers.com/android-q-gsi-project-treble/ więc chyba o to się rozchodzi Edited April 28, 2019 by Zenderable Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted April 29, 2019 Share Posted April 29, 2019 Wiadomo kiedy pie pójdzie na publiczne ota? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted April 29, 2019 Share Posted April 29, 2019 Wiadomo kiedy pie pójdzie na publiczne ota? Od dziś do 6 mają są wstrzymane mają święta. Więc może kolejny piątek po świętach Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 Już korzystam od jakiegoś czasu z Pie. Jak na razie z baterią nie jest źle. Jak na razie w sumie znalazłem tylko jeden błąd... podgłaszanie/ściszanie nie zawsze reaguje na źródło i np. jak chcę ściszyć YouTube, to ścisza mi się dzwonek (bo to mam jako domyślnie ustawione). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marios1407 Posted May 6, 2019 Share Posted May 6, 2019 (edited) Robiliście wipe'a czy wjechaliście 'na brudno' z tą 9tką ? Edit : Wjechałem z brudem. Pożyjemy, zobaczymy.. Póki co wygląda to dosyć stabilnie. Edited May 6, 2019 by marios1407 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted May 7, 2019 Share Posted May 7, 2019 @marios1407 Na czysto, bo na brudno nie działał mi aparat. :p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 Dzisiejsza aktualizacja 9.5.9 naprawiła podgłaszanie/ściszanie mediów. Przy pierwszym włączeniu musiałem zresetować telefon, bo nie działał przycisk home (przy ostatniej aktualizacji też tak miałem). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 Dzisiejsza aktualizacja 9.5.9 naprawiła podgłaszanie/ściszanie mediów. Przy pierwszym włączeniu musiałem zresetować telefon, bo nie działał przycisk home (przy ostatniej aktualizacji też tak miałem).Miałeś już wcześniej 9 czy dostałeś już Ota na 8 ?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marglcia Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 Jest android 9 Pie w beta 9.5.9 - na razie nie widzę żadnej równicy poza możliwością ustawienia zegara na zablokowanym ekranie http://en.miui.com/download-326.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 Działa już gcam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
senq Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 Wygląda na to że działa, korzystam od 2 godzin, i nie wywalił się jeszcze ani razu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 7 minut temu, senq napisał: Wygląda na to że działa, korzystam od 2 godzin, i nie wywalił się jeszcze ani razu. Mod pod magisk? Stockowy aparat działa? Ogólnie widać różnicę między oreo a pie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
senq Posted May 10, 2019 Share Posted May 10, 2019 Mod miui Pie test2. Nie działa zwolnione tempo, teleobiektyw (naprawiają już), standardowy aparat miui działa. na wersji 9.4.25 bardzo dobrze działała bateria, tutaj jeżdżę nie wiem. Różnice są bardzo symboliczne. Bardziej rozbudowane zarządzanie baterią i fajne zaznaczenie tekstu z lupą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted May 13, 2019 Share Posted May 13, 2019 Wrzuciłem najnowszy global dev przez mi flasha z opcją clean all i w panelu sterowania zobaczyłem, że wszystkie aplikacje maja zaznaczony autostart. Miui domyślnie tak ustawia? https://drive.google.com/file/d/1_Cp0IAtMEmcrGpMfrcZ1isbvsbrmi-jv/view?usp=drivesdk Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted May 13, 2019 Share Posted May 13, 2019 Kamil brawo za spostrzegawczość.Dotychczas miałem większość wyłączona z autostartu a tutaj wszystko włączone Dla mnie to jakaś nowość Dzięki Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted May 13, 2019 Share Posted May 13, 2019 Usunąłem wszystko z autostartu i po restarcie pokazało się takie coś. Co to może być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted May 13, 2019 Share Posted May 13, 2019 Ja zostawiłem tylko launcher poza tym reszta wyłączona i nie miałem takiej informacji.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deasty Posted May 14, 2019 Share Posted May 14, 2019 (edited) Nic tu nie ma. Edited May 14, 2019 by Deasty Link to comment Share on other sites More sharing options...
fax93 Posted May 18, 2019 Share Posted May 18, 2019 W nocy zainstalowałem android Pie na mi6, na razie nie widzę nic dziwnego. Jedyny minus bo musiałem wgrywać od nowa mody do gcam :p. A moje pytanie brzmi, jakieś problemy z bateria? Czytałem że ponoć te całe śledzenie aktywności użytkownika spowalnia telefon. Ja tako zachowań nie odczułem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deasty Posted May 18, 2019 Share Posted May 18, 2019 4 godziny temu, fax93 napisał: W nocy zainstalowałem android Pie na mi6, na razie nie widzę nic dziwnego. Jedyny minus bo musiałem wgrywać od nowa mody do gcam :p. A moje pytanie brzmi, jakieś problemy z bateria? Czytałem że ponoć te całe śledzenie aktywności użytkownika spowalnia telefon. Ja tako zachowań nie odczułem. Też nic nie zauważyłem takiego. Bynajmniej problemów z synchronizacją nie ma aż takich.. Chociaz też czasami potrafią wystąpić 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted May 25, 2019 Share Posted May 25, 2019 Czy komuś jeszcze nie działa hotspot od kiedy wyszedł Android Pie na Mi 6? U mnie da radę włączyć, ale inne urządzenia nie wykrywają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fax93 Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 Dnia 25.05.2019 o 12:55, Zenderable napisał: Czy komuś jeszcze nie działa hotspot od kiedy wyszedł Android Pie na Mi 6? U mnie da radę włączyć, ale inne urządzenia nie wykrywają. Wszystko działa jak należy, może trzeba zrobić reset. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted May 28, 2019 Share Posted May 28, 2019 @fax93 ile ja już resetów robiłem... jeśli ktoś ma taki problem: https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5-pro/how-to/tut-hotspot-connecting-fix-t3796847 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 Dzisiaj Xiaomi aktualizacje OTA, ktora oficjalnie wprowadza Andorida Pie dla Mi 6 Dla tych którzy jeszcze jej nie dostali niżej wrzucam link do pobrania najnowszego softu: https://bigota.d.miui.com/V10.4.1.0.PCAMIXM/miui_MI6Global_V10.4.1.0.PCAMIXM_38edd1584c_9.0.zip 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 22, 2019 Share Posted August 22, 2019 Nowa aktualizacja V10.4.2.0.PCAMIXM http://bigota.d.miui.com/V10.4.2.0.PCAMIXM/miui_MI6Global_V10.4.2.0.PCAMIXM_8870a6a0c4_9.0.zip Changelog: Attention Stable MIUI based on Android Pie System Optimization: Updated Android Security Patch to July 2019. Increased system security. App lock New: Locking Google contacts is available now 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marglcia Posted August 26, 2019 Share Posted August 26, 2019 Mam prośbę o wyjaśnienie - jestem na becie 9.6.27 i jak wiadomo xiaomi przestało wydawać nowe bety - Orjon podał nową aktualizację stable V10.4.2.0 a na stronie oficjalnej xiaomi Mi Community jest V10.3.4.0 - stąd moje pytanie i prośba bo nie wiem co zainstalować i dlaczego tej wersji V10.4.2.0 nie ma może jeszcze na oficjalnej stronie?? Chyba na OTA nie mam co liczyć i muszę przeflashować telefon? Dnia 22.08.2019 o 11:10, Orjon napisał: V10.4.2.0.PCAMIXM Author: MIUI Official Team Version: V10.3.4.0.OCAMIXM (MIUI10) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brokulis Posted August 26, 2019 Share Posted August 26, 2019 (edited) fakt, 10.4.2.0 i 10.4.1.0 nie było na oficjalnej www w sekcji download ale jest link też do recovery na blogu : https://miblog.co/xiaomi-mi6-android-9-pie-global-10-4-2-0-pcamixm/ Edited August 26, 2019 by Brokulis korekta wpisu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marglcia Posted August 26, 2019 Share Posted August 26, 2019 dzięki Orjon za info i Brokulis za wyjaśnienie zainstalowałam V10.4.2.0.PCAMIXM Link to comment Share on other sites More sharing options...
avira Posted September 2, 2019 Share Posted September 2, 2019 Macie jakieś problemy z udostępnianiem internetu po aktualizacji na 10.4.2.0? Ja po tej aktualizacji jak włączam hotspota to wszystkie urządzenia które się połączą z moją siecią wifi są rozłączane co chwile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts