Mymi Posted March 13, 2019 Share Posted March 13, 2019 Mam małe deja vu Xiaomi wypuściło nową wersje swojego projektora, i udało nam się go dostać, więc krótki opis. Myślę że najlepiej porówać go z poprzednią wersją która opisałem tutaj: ponieważ zalety są ciągle takie same (z jedną różnicą, głośniki są jendak dużo lepsze niż w telewizoracj, a nie tylko odrobine. Mieliśmy okazję porównać do kilku TV i zdecydowanie wygrywają) Są dwie największe zmiany: - projektor "4K" (nie jest to prawdziwe 4k, prawdziwe jest tylko w Sony za 25k USD, to jest "shifting 4k") - projektor jest czarnoszary (Kosmiczna szarość ), ze złotymi literkami, matowy Wielkość, menu, pilot, porty, waga, głośniki są takie same jak w poprzedniej edycji. Natomiast fakt aktualizacji sprzętu oraz softu zniwelował kilka poprzednich wad: - mamy pełne 4k, HDR na Netflixie, od razu - projektor jest w pełni po angielsku, nie ma już 20% UI po chińsku Pojawiły się też nowe zalety - jest dostępny łatwy root + customowy starter, wiec możemy łatwo usunąć chiński defaultowy soft i mieć normalnego Aptitude TV, Netflix etc jak się projektor uruchomi - 4k! Więc ogólnie, teraz jest to projektor idealny No dobra, prawie, są dwie małe wady: - czarny pilot. Wiem brzmi jak głupota ale projektor głównie chodzi jak jest ciemno i takiego czarnego pilota dużo ciężej znaleźć niż poprzednią białą wersję. Jezeli bym nie miał 1szej edycji to pewnie bym nie zwrócił na to uwagi, ale teraz jest to zauważalne - projektor ma wbudowane zabezpieczenie (tak jak 1sza edycja), ze gdy ktoś stanie na wprost lasera to ten się wyłącza. Wada jest taka że zmienili logikę i teraz gdy się laser wyłączy to trzeba odblokować pilotem. Wcześniej to był wyłącznik czasowy. Do tego wada numer 1 i jest to upierdliwe Czyli ogólnie... wady nie wady. Ogólnie bardzo polecam. Polecam również 1szą edycje jeżeli ktoś nie potrzebuje (albo budżet) 4k, ponieważ po roku używania bylismy bardziej niż zadowoleni z projektora. Na razie mam mieszane uczucia co do zmiany koloru. Wydaje mi sie ze szary działa lepiej jak projektor chodzi (nie rzuca sie w oczy), z drugiej strony biały wygląda po prostu ładniej na co dzień. Sary to taka kostka, biały fajnie przyciągał uwagę. Fotki projektora Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted October 13, 2019 Author Share Posted October 13, 2019 Dopisze, dla potomnych. Po 10 miesiacach zaczela padac plyta glowna - artefakty na obrazie, zle kolor etc. Po kontakcie z Xiaomi wymienili plyte w ramach gwarancji (nie caly projektor). Dopisuje poniewaz po kontakcie z serwisem od razu wiedzieli o co chodzi, wiec wyglada na to ze moze pierwsza seria byla ferelna/za delikatna? (nasz box ma nr. 900 costam). Natomiast projektor 1080p dziala bez problemu u nowego wlasciciela. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted October 19, 2019 Share Posted October 19, 2019 A gdzie go dorwałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted November 12, 2019 Author Share Posted November 12, 2019 Tak wyszlo ze przejazdem bylem, to przywiozlem Wysylka z Chin teraz to tak okolo z 700 pln, ale trzeba sie liczyc z tym ze gwarancja tylko w CN wiec jak cos sie stanie, to jak wyzej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts