r0siu Posted February 15, 2019 Share Posted February 15, 2019 Witam. Mam problem z uruchomieniem aplikacji Orange TV GO na Mi Box S. Aplikacjia instaluje się poprawnie jednak przy uruchomieniu wyświetla napis: "To urządzenie nie jest wspieranie" Czy jest jakiś sposób na poprawę działanie? Próbowałem też uruchomić kanały za pomocą przeglądarki. Sprawdziłem ich dziesiątki. Udało znaleźć się dwie które obsługują ta stronę 1-Kiwi Browser 2-Brave. Obydwie działa bardzo dobrze na 3 urządzeniach, Honor 8, Honor 7 oraz Redmi 5. W przypadku Mi Boxa S player nie chcę się uruchomić na stronie. Wyświetla komunikat "Błąd odtwarzania. Wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później." Dziwi mnie to bo jak wspomniałem na 3 telefonach uruchamia się za pomocą www. Może ktoś pomoże uruchomić Orange GO TV. Nie ważne czy przez apke czy przez przeglądarkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelG7 Posted February 22, 2019 Share Posted February 22, 2019 Sprawdzałeś Firefoxa z opcją ustawioną wyświetlanie stron dla komputerów? Orange TV może nie być przystosowany do działania z procesorem Amlogic, który jest w MiBoxie i większości STB na Androidzie, bo właśnie do tego jest dedykowany. Jeżeli Orange nie wypuści nowszej wersji aplikacji, to pozostaje szukać innych rozwiązań. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0siu Posted February 23, 2019 Author Share Posted February 23, 2019 Tak na samym początku. Dziwi mnie to że na telefonie działa na Kiwi Browser i na Brave a na Mi Boxie na tych samych przeglądarkach nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghost12 Posted February 24, 2019 Share Posted February 24, 2019 Myślę że tak apka, jak i usługa przeglądarkowa są specjalnie blokowane przez Orange, aby nie działało na TV. Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0siu Posted February 24, 2019 Author Share Posted February 24, 2019 Jest jakoś sposób na ominięcie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0siu Posted April 14, 2019 Author Share Posted April 14, 2019 Dziś dostałem aktualizację Mi Boxa. Ważyła ponad 500MB. Wszystko zainstalowało się poprawnie. Po aktualizacji pomyślałem "spróbuję ponownie sprawdzić, może Orange TV GO zadziała". Przesłałem aplikacje z telefonu jednak ponownie informacja "To urządzenie nie jest wspierane". Nic próbuje dalej, tym razem przez przeglądarkę. Ściągałem najnowszą wersję przeglądarki Brave, zainstalowałem na boxie i DZIAŁA. Orange TV GO działa jak na laptopie. 0 problemów. Jeśli ktoś też miał problem proszę sprawdzić z najnowszymi aktualizacjami oraz najnowszą przeglądarka Brave Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts