Jump to content

Problem z Orange TV GO

r0siu

Recommended Posts

Witam.

Mam problem z uruchomieniem aplikacji Orange TV GO na Mi Box S. Aplikacjia instaluje się poprawnie jednak przy uruchomieniu wyświetla napis: "To urządzenie nie jest wspieranie" Czy jest jakiś sposób na poprawę działanie? 

Próbowałem też uruchomić kanały za pomocą przeglądarki. Sprawdziłem ich dziesiątki. Udało znaleźć się dwie które obsługują ta stronę  1-Kiwi Browser 2-Brave. Obydwie działa bardzo dobrze na 3 urządzeniach, Honor 8, Honor 7 oraz Redmi 5. W przypadku Mi Boxa S player nie chcę się uruchomić na stronie. Wyświetla komunikat "Błąd odtwarzania. Wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później." Dziwi mnie to bo jak wspomniałem na 3 telefonach uruchamia się za pomocą www.

Może ktoś pomoże uruchomić Orange GO TV. Nie ważne czy przez apke czy przez przeglądarkę. 

Sprawdzałeś Firefoxa z opcją ustawioną wyświetlanie stron dla komputerów? Orange TV może nie być przystosowany do działania z procesorem Amlogic, który jest w MiBoxie i większości STB na Androidzie, bo właśnie do tego jest dedykowany. Jeżeli Orange nie wypuści nowszej wersji aplikacji, to pozostaje szukać innych rozwiązań.

• 1 month later...

Dziś dostałem aktualizację Mi Boxa. Ważyła ponad 500MB. Wszystko zainstalowało się poprawnie. Po aktualizacji pomyślałem "spróbuję ponownie sprawdzić, może Orange TV GO zadziała". Przesłałem aplikacje z telefonu jednak ponownie informacja "To urządzenie nie jest wspierane". Nic próbuje dalej, tym razem przez przeglądarkę. Ściągałem najnowszą wersję przeglądarki Brave, zainstalowałem na boxie i DZIAŁA.

Orange TV GO działa jak na laptopie. 0 problemów. 

Jeśli ktoś też miał problem proszę sprawdzić z najnowszymi aktualizacjami oraz najnowszą przeglądarka Brave