DominoJachas Posted February 14, 2019 Share Posted February 14, 2019 Jak w temacie Mam XIaomi Mi5, dzisiaj zaktualizowałem go do wersji MIUI Global 10.2. I ta aktualka odwróciła mi telefon do góry nogami. Z takich pierdół to pozmieniała mi moje prefererowane diody powiadomień, no ale to tam trudno. Ale przycisk Home przestał mi działać tak jak powinien, do tej pory minimalizował aplikację, a teraz jest martwy, dopiero jak pogrzebię w ustawieniach przycisków to zamyka aplikację i cofa się do głównego ekranu, czemu? A co najbardziej irytujące, ekran sam się zapala, kiedy nie przychodzą żadne powiadomienia. Co kilkanaście-kilkadziesiąt sekund ekran zapala się i gaśnie. Co ciekawe w ogóle to nie występuję jak telefon jest podpięty do ładowania. Oczywiście poszedł już format, reset ustawień fabrycznych i wciąż bez zmian. To chyba wina tej aktualizacji, myślicie, że cofnięcie do starszej wersji coś pomoże? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted February 14, 2019 Share Posted February 14, 2019 Jesli nie spróbujesz to nie zobaczysz.. jesli wczesniej tak nie miałeś próbuj z inną wersją 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DominoJachas Posted February 14, 2019 Author Share Posted February 14, 2019 to teraz mega głupie pytanie - nigdy nie instalowałem sam softa ani nic, czy mógłbyś kolego poratować sprawdzonym linkiem czy poradnikiem to instalacji oprogramowania na xiaomi? bardzo dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted February 14, 2019 Share Posted February 14, 2019 W dziale tuturiale masz tematy odpowiednie, czyli najpierw musisz: 1.Odblokować bootloader 2.Zainstalować TWRP 3.Zainstalować odpowiedni system. Jesli chcesz Globala to po prostu omijasz 2 i 3 pkt a formatujesz telefon wg. poradnika Miflash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted February 15, 2019 Share Posted February 15, 2019 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts